به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خانه ملت؛ حسین میرمحمد صادقی معاون قوانین مجلس در تشریح جزییات مراسم افتتاحیه مجلس یازدهم، گفت: بر اساس قانون آیین نامه داخلی مجلس و با توجه به اینکه انتخاب هیئت رئیسه اصلی مجلس نیاز به انجام مقدماتی دارد و مجلس باید تا قبل از تعبیه مقدمات، اداره شود تشکیل هیئت رئیسه سنی ضروری است.
معاون قوانین مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بر اساس ماده ۱۰ قانون آیین نامه داخلی مجلس، هیئت رئیسه سنی را چهار نفر تشکیل میدهند که دو نفر از مسنترین نمایندگان منتخب به عنوان رئیس و نایب رئیس سنی و دو نفر از جوانترین منتخبان به عنوان دبیر اول و دوم انتخاب میشوند.
او ادامه داد: به موجب ماده ۱۱ آیین نامه داخلی مجلس وظایف شش گانهای برای هیئت رئیسه سنی تعیین شده است که از جمله اداره جلسه افتتاحیه و جلسات بعد تا زمان انتخابات هیئت رئیسه، انجام مراسم تحلیف، قرعه کشی برای تعیین اعضای شعب، توزیع اعتبارنامهها بین شعب، برگزاری انتخابات هیئت رئیسه و تمشیت امور اداری مجلس تا زمان انتخاب هیئت رئیسه است.
میرمحمدصادقی یادآور شد: تعیین هیئت رئیسه سنی بر عهده معاونت قوانین مجلس است. معاونت قوانین با بررسی اسناد و مدارک و اعتبارنامهها وضعیت سن منتخبان و عضویت در هیئت رئیسه سنی را مشخص میکند؛ بنابراین در جلسه افتتاحیه بعد از بیان گزارش معاونت قوانین، رئیس سنی و دبیران دعوت میشوند که در جایگاه هیئت رئیسه حضور بهم برسانند و نسبت به اداره جلسه افتتاحیه اقدام کنند.
معاون قوانین مجلس تصریح کرد: پس از استقرار هیئت رئیسه سنی در جایگاه خود، پیام مقام معظم رهبری قرائت میشود، سپس معاون اجرایی و وزیر کشور گزارش میدهند و رئیس جمهور هم دقایقی سخنرانی میکند. پس از این اقدامات قرعه کشی شعب انجام میشود.
او خاطرنشان کرد: منتخبان هر دوره بعد از انجام مراسم افتتاحیه با حضور در مرقد امام خمینی (ره) با آرمانهای امام تجدید بیعت میکنند، اما در این دوره با توجه به شیوع ویروس کرونا مشخص نیست این مراسم انجام شود.
معاون قوانین مجلس در توضیح انتخاب هیئت رئیسه دائم مجلس یازدهم، گفت: هیئت رئیسه دائم در جلسه بعد از افتتاحیه مجلس یازدهم انتخاب میشود که با توجه به نظر و تصمیم هیئت رئیسه سنی جلسه بعد روز پنجشنبه ۸ خرداد ماه یا یکشنبه ۱۱ خرداد جلسه بعد تشکیل خواهد شد.
انتهای پیام/