سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ورود دادستانی و بهزیستی به موضوع قتل کودک ۱۳ ساله تالشی

معاون امور اجتماعی بهزیستی گیلان در پی قتل کودک ۱۳ ساله تالشی اعلام کرد: به دلیل ماهیت جرم، دادستان مطابق با ماده ۵ قانون حمایت از کودک و نوجوانان بعنوان مدعی‌العموم ورود پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، سرهنگ رسول زاده، معاون اجتماعی ناجای گیلان گفت: رومینا اشرفی ، دختر ۱۳ ساله ای در سفید سنگان حویق تالش به دست پدرش  به قتل رسید.

او افزود: این دختر به مدت چهار روز با پسری که شانزده سال با او اختلاف سنی داشت  به قصد ازدواج فرار کرده بود.

همچنین معاون امور اجتماعی بهزیستی گیلان در پی قتل کودک ۱۳ ساله تالشی اعلام کرد: به دلیل ماهیت جرم، دادستان مطابق با ماده ۵ قانون حمایت از کودک و نوجوانان بعنوان مدعی‌العموم ورود پیدا کرده است و بهزیستی نیز به عنوان سازمان دولتی مدافع حقوق کودکان، تمام تلاش‌های خود را جهت احقاق حقوق حقه کودک بکار خواهد برد.

 رضا جعفری افزود: بهزیستی از همه ظرفیت‌ها و امکانات جهت تحقق این مهم استفاده خواهد کرد و در عین حال به دلیل ماهیت جرم و درگیری عاطفی و روانی و اجتماعی سایر اعضاء خانواده با هماهنگی دادستان نسبت به انجام حمایت‌های روانی_اجتماعی از سایر اعضای خانواده برای کاهش آسیب‌های روانی خواهد پرداخت.

او تصریح کرد: اورژانس اجتماعی شهرستان تنها پس از وقوع قتل از طریق مراجع رسمی در جریان واقعه قرار گرفت که عملا کاری جهت حمایت از کودک مطابق با شرح وظایف رسمی و مصرح خود نمی‌توانست انجام دهد و چه بسا تماس با خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی قبل از بروز می‌توانست سرنوشت بهتری را برای کودک و خانواده ایشان رقم بزند که این خود نگاه فرهنگ مسئولیت‌پذیری از سوی همه آحاد جامعه را یکبار دیگر به همگان گوشزد می‌کند.

معاون امور اجتماعی بهزیستی گیلان تاکید کرد: قتل دختر ۱۳ ساله توسط پدر در شهرستان تالش نمونه‌ای از نقض آشکار حقوق کودک توسط فردی است که بیشترین انتظار حمایت و پشتیبانی از او در جهت رشد، تربیت و پرورش صحیح کودک بدلیل فقر آگاهی و وجود باور‌های متعصبانه بوده است که سبب جریحه‌دار شدن احساسات مردم شده است.

جعفری گفت: خشونتی که در محیط خصوصی و چهاردیواری خانه و بدور از نظارت نهاد‌ها صورت می‌گیرد و چه بسا بسیاری از موارد گزارش نمی‌شود و به همان نسبت فرصت مداخله جهت جداسازی کودک از محیط آسیب و صدمه زننده به حیات کودک و انجام حمایت‌های لازم، به خوبی صورت نمی‌گیرد.

او اضافه کرد: کودک‌آزاری یکی از آسیب‌های شایع در همه جوامع اعم از توسعه یافته یا در حال رشد می‌باشد و کودکان در همه خانواده‌ها، فارغ از ویژگی‌های طبقاتی، درآمدی، تحصیلاتی، قومی و مذهبی بدلیل وابستگی جسمی و مالی به سرپرستان، احساس تملک از سوی والدین نسبت به کودکان، عدم آگاهی والدین از شیوه‌های تربیتی، مشکلات زمینه‌ای مانند وجود تنش‌ها و اختلافات خانوادگی، ابتلا به سوء مصرف مواد و اختلال روانی در معرض مخاطرات انواع کودک‌آزاری اعم از جسمی، روانی - عاطفی، جسمی، غفلت و بی‌توجهی جنسی هستند.

رومینا اشرفی متولد ۱۳۸۵ در بخش حویق از شهرستان تالش، دلباخته یکی از پسر‌های همشهری شده بود، به گفته محلی‌ها مخالفت‌های شدید پدر دختر با ازدواج این دو به دلیل تفاوت‌های فرهنگی، آن‌ها را به فکر فرار از منزل وا داشت، اما پیگیری‌های خانواده‌ها به دستگیری آن‌ها از سوی پلیس منجر می‌شود.

به گفته افراد محلی رومینا به دلیل حفظ امنیت جانی خود و آشنایی با خلقیات پدرش تمایل به بازگشت به خانه نداشته، اما به ناچار و بر اساس قوانین به پدر خانواده تحویل داده می‌شود.

شنیده‌ها حاکی از آن است که پس از بازگشت رومینا به خانه، جو حاکم بر خانه نه تنها آرام نمی‌گیرد بلکه اختلافات و تحریکات خانوادگی بالا گرفته و آتش خشم پدر شعله ور‌تر می شود تا جایی که پدر در روز  یک خرداد با خلوت کردن خانه، گردن رومینای ۱۳ ساله را با داس  از تن جدا می‌کند.

به گفته افراد محلی، پدر بعد از قتل فرزند، با در دست داشتن داس از خانه خارج شده و به قتل دخترش اعتراف می‌کند و از سوی پلیس بازداشت و به مراجع قضایی سپرده می‌شود.

 

انتهای پیام/م.ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۱:۰۰ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
این پدرش هم بی کار بود؟خوب می دادش به همان یارو.آن طوری که این دوتا عکس گرفته اند، یعنی دختره به کسی دیگری نیاز نداشته است. یعنی باباش با ازدواج این دوتا مخالفت کرد که او را به چه کسی بدهد؟!کافی بود پدر به دخترش می گفت "صبرکن تا شناسنامه ات صفحه ازدواج پیداکند،آن وقت برو زن هرکسی خواستی بشو تا ببینی بهتر از مادرت می شوی یا نه".
رضا
۰۸:۵۸ ۰۷ خرداد ۱۳۹۹
به نظر من در اینگونه مواقع باید بچه را پس از دستگیری به بهزیستی تحویل می شد تا پس از جلسات متعدد با خانواده وآرام نمودن جو روانی به آغوش خانواده بر گردانده شود.
ناشناس
۲۲:۴۱ ۰۶ خرداد ۱۳۹۹
باید این پدر رو ۱۰ بار اعدام کرد ادم یه مرغ رو هم اینجوری نمیکشه.
سعید
۲۱:۳۶ ۰۶ خرداد ۱۳۹۹
باید جوری اعدام بشه که روزی هزار بار ارزوی مرگ کنه
یا حسین (ع)
۱۶:۵۳ ۰۶ خرداد ۱۳۹۹
اینجا وظیفه بهزیستی و پلیس بوده ک باید قبل از وقوع چنین واقعه تلخی فکرمیکردن ک بعضی کودکان رو نبلید دست پدر و مادر بی صلاحیت و روانی بدن و بچه رو که از روی نا آگاهی این کارو کرده دستگیرکنن. ب نظرم این رو باید ب پلیس حتما تذکر بدن ک بجای تحویل کودک فراری ب والدین وحشی، اول ب اورژانس اجتماعی اطلاع بدن و اورژانس هم برفکر یک جای امن برای این بچه ضعیف و دوری او از چنگ والدین دیکتاتور و عوارض بعد از آن باشد. این تجربه ای است برای انجام بهتر تکالیف بزرگترها بر اساس روانشناسی و رفتار انسانی برای جلوگیری ازچنین فجایعی.