سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جهش تولید یکی از ابزارهای قدرت هر کشور است

رئیس جهاد دانشگاهی فارس گفت: جهش تولید یکی از ابزارهای قدرت هر کشور است که در نهایت به افزایش تولید ناخالص ملی و پیشرفت اقتصادی منجر می‌شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مظاهر بابایی رئیس جهاد دانشگاهی فارس بیان کرد: توجه به تولیدکنندگان و تقویت بخش تولید یکی از ارکان اصلی توسعه و پیشرفت اقتصادی کشور بشمار می رود و جهش تولید یکی از ابزارهای قدرت هر کشور است که در نهایت به افزایش تولید ناخالص ملی و پیشرفت اقتصادی منجر می‌شود.

او، با تاکید بر اینکه عملی شدن جهش تولید، بهترین و تاثیرگذارترین راهکار حل مشکلات اقتصادی و کاهش بیکاری است، تصریح کرد: برای تحقق کامل جهش تولید، باید اهتمام همگانی برای رفع موانع موجود بر سر راه تولید ایجاد شود تا رشد اقتصادی پایدار را شاهد باشیم. 

بابایی با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال جهش تولید ادامه داد: سال‌های متوالی است که مقام معظم رهبری به‌ عنوان سکاندار نظام جمهوری اسلامی ایران، اقتصاد را مبنای نامگذاری سال‌ها قرار داده‌اند تا تصمیم‌ سازان و برنامه‌ریزان ریل گذاری حرکت توسعه‌ای کشور را بر اساس این موضوع به عنوان هدف نهایی انجام دهند و مجریان نیز بر همین ریل حرکت کنند.

رئیس جهاد دانشگاهی فارس ادامه داد: نتیجه تحقق جهش تولید حداکثر شدن تولید با ایجاد نوآوری و وسعت بخشیدن به دامنه تولیدات کشور در بخش‌های مختلف است به ‌طوری‌ که در نهایت مردم بتوانند افزایش تولید را در زندگی خودشان‌ لمس کنند و زندگی و معاش آن‌ها بهتر شود.

توجه به پیش‌شرط های تحقق جهش تولید

او، با اشاره به اینکه نتیجه جهش تولید باید در زندگی مردم مشاهده شود، اضافه کرد: آنچه برای چنین رویکردی با اهمیت است توجه به‌ پیش شرط هایی بوده که موجب جهش تولید  می شود  و باید زمینه اجرای آن از سوی دولت‌مردان فراهم شود.

بابایی، رفع واقعی موانع تولید، بهبود محیط کسب ‌و کار، مبارزه با فساد، امنیت سرمایه‌گذاری، اجرا و نظارت دقیق بر قوانین حوزه تولید و تجارت، ایجاد فضای رقابتی و غیر رانتی، اصلاح سیاست‌های بانکی، ثبات در قوانین، حمایت از تولید صادرات محور و گسترش بازارهای هدف را از جمله پیش شرط های تحقق این شعار دانست که اگر اجرایی شود می‌تواند موتور محرکه اقتصاد مقاومتی باشد.

رئیس جهاد دانشگاهی فارس با بیان اینکه شکل گرفتن اقتصاد مقاومتی و رسیدن به خودکفایی در بخش‌های مختلف که ظرفیت‌های آن را داریم، نیازمند تحقق جهش تولید است، تاکید کرد: نکته‌ای که باید بدان توجه کنیم این است که جهش تولید به تامین و تجهیز زیر ساخت‌ها نیاز دارد.

بابایی با اشاره به اینکه از جهش در تولید به معنای استفاده بیشتر از ظرفیت‌های موجود، تعبیر می‌شود،گفت: اصلاح ساختار تولید ملی، به حداقل رساندن فرآیند صدور مجوزها، توسعه دولت الکترونیک، توسعه کانون‌های تولیدی خرد، اشباع بازار داخل و توسعه صادرات کالای ایرانی، تکمیل زنجیره تولید با بهره‌مندی از توانایی نخبگان، گسترش صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی و تکیه ‌بر مزیت‌های بومی تولید از محورهایی است که باید در راستای جهش تولید مورد توجه دولت قرار گیرد.

او، یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین بحث‌های توسعه کشور و پیشرفت جامعه را در گرو رونق و جهش تولید دانست و بیان کرد: نخستین اقدام پیش ‌زمینه‌ای برای دستیابی به این مهم، تسهیل‌گری و حمایت از تولیدکنندگان است بنابراین نیازمند اقداماتی برای حل مشکلات این بخش هستیم تا تولید، جهشی در مقیاس خود داشته باشد و به‌ تبع آن نیروی کار نیز مشغول به کار شود، تا بتواند مشکل تنگناهای بازار را حل کند.

بابایی توجه به نیاز و خواست تولید کنندگان را یکی از اصلی‌ترین ارکان تحقق جهش تولید برشمرد و تصریح کرد: بنا به گفته یک تولیدکننده برای جهش تولید بیش از هر موضوعی باید به شخص تولیدکننده‌ای توجه شود که نیازمند سرمایه و نقدینگی کافی است زیرا با نبود تسهیلات، امکان رشد تولید هم وجود ندارد.

رئیس جهاد دانشگاهی فارس با تاکید بر اهمیت و نقش پژوهش‌های دانش‌بنیان در تحقق جهش تولید، ادامه داد: استفاده از پژوهش‌های فناورانه، بررسی مشکلات صنایع تعطیل و نیمه ‌تعطیل و ارائه راهکار مناسب، شناخت خلأ تولید در حوزه‌های مختلف برقراری پیوند بین دانشگاه و صنعت و به‌روزرسانی صنعت از دیگر مواردی است که می‌تواند باعث ارتقای جهش تولید شود.

او، به نقش جهاد دانشگاهی در این باره نیز اشاره کرد و افزود: جهاد دانشگاهی نه در حرف بلکه در عمل آماده کمک در این حوزه است، زیرا تاکنون دستاوردهای خوبی در حوزه تولید محصولات فناورانه داشته اما با توجه به زیر ساخت‌ها و برطرف کردن مشکلات و تامین منابع سرمایه‌گذاری قصد دارد در حوزه صنعتی، پزشکی، صنایع خلاق فرهنگی وصنایع تبدیلی کشاورزی گامی مثبت برای ارتقای سطح تولید و اشتغالزایی و صادرات و ایجاد بستری علمی و به روز در این حوزه‌ها کند که همکاری همه دست‌اندرکاران این حوزه‌ها می‌تواند باعث ارتقای این امر شود.

عضو شورای فرهنگ عمومی فارس اهمیت توجه به کسب و کارهای کوچک و کارگاه‌های کوچک در بخش تولید را یادآور شد و اضافه کرد: ساماندهی کارگاه‌های کوچک تولیدی وبرندسازی و رفع معضلات آن‌ها و ایجاد ارتباط با بازارهای جهانی می‌تواند گامی مهم در راستای شعار سال و جهش تولید باشد.

رئیس جهاد دانشگاهی فارس اظهار کرد: ایجاد یک بستر مجازی قوی در حوزه فروش این تولیدات و گسترش بازارهای هدف از محلی به منطقه‌ای و استانی به ملی و فراملی از جمله برنامه‌هایی است که این نهاد در استان فارس مدنظر دارد آن را در راستای تحقق شعار سال انجام دهد.

انتهای پیام/ت

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.