سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از یک بازی نفتی؛

بده و بِستان‌های نفتی ایران و ونزوئلا/ مانور قدرت ایرانی از خلیج فارس تا دریای کارائیب

ایران ۵ محموله نفتی خود را از بندر عباس به ونزوئلا فرستاد و این کشتی‌ها بدون هیچ مشکلی در اِل‌پالیتو پهلو گرفتند.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، رهادخت رستگار- تقریبا یک سال و نیم پیش بود که «خوآن گوآیدو» رئیس مجلس ونزوئلا خود را رئیس جمهور خواند و عده‌ای از مخالفان «نیکولاس مادورو» هم از او حمایت کردند و از آنجا که یک پای واشنگتن در هر فتنه از هر نقطه جهان وجود دارد، دولت ترامپ از گوآیدو حمایت کرد، به تنش‌های داخلی این کشور دامن زد و الیوت آبرامز را مسئول رسیدگی به امور این کشور کرد.

از سوی دیگر طبق روال همیشه ایالات متحده برای به کرسی نشاندن حرف و خواسته خود، ونزوئلا را تحریم کرده و مشکلات عدیده‌ای را برایش به وجود آورد که یکی از آن‌ها کمبود نفت در این کشور بود؛ در همین راستا و در دو هفته اخیر شاهد انتشار خبر‌هایی بودیم که حاکی از حرکت ۵ کشتی نفتی ایران به سوی ونزوئلا داشت؛ این کشتی‌ها در حالی به سمت ونزوئلا حرکت کرد که تهران و کاراکاس هر دو در تحریم‌های یک جانبه آمریکا قرار داشتند و همزمان با نزدیک شدن کشتی‌های ایران به دریای کارائیب، گفته شد ایالات متحده هم کشتی‌های خود را برای جلوگیری از دور زدن تحریم هایش، به کارائیب فرستاد.

کشتی‌های نفتی ایران بیخ گوش آمریکا

به طور معمول کشور‌ها به دلایل مختلفی از جمله تحریم، برای مبادلات دریایی خود از پرچم کشور‌های دیگر استفاده می‌کنند که ایران هم در سال‌های اخیر از این روش استفاده کرده است، اما یکی از نکات قابل توجه این است که کشتی‌های نفتی ایران با پرچم جمهوری اسلامی به سمت ونزوئلا حرکت کرد که به عقیده برخی از کارشناسان این اقدام ایران نوعی مانور قدرت هم بود؛ در این میان آمریکا هم برای جلوگیری از انجام مبادلات میان تهران- کاراکاس کشتی‌های خود را به دریای کارائیب فرستاد؛ سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان هم در واکنش به این موضوع اظهار کرد که کشتی‌های نفتی ایران که در راه ونزوئلا هستند حامل محموله‌های سوختی بوده و رسما و قانونا تجارت مشروع انجام می‌دهند؛ اگر آمریکایی‌ها خوششان نمی‌آید به خودشان مربوط است؛ امیدوارم آمریکایی‌ها دست به کار احمقانه‌ای نزنند، چون قطعا با پاسخ ایران مواجه خواهند شد.

اما کشتی‌های آمریکایی هم تنها کشتی‌های ایران را تعقیب کردند و هیچ گونه اقدام دیگری انجام ندادند، در نهایت کشتی‌های ایرانی در اِل‌پالیتو پهلو گرفتند؛ پس از آن نیکولاس مادورو در پیامی توییتری با اشاره به پهلو گرفتن کشتی‌های نفتی ایران نوشت «فورچون به نماد آزادی و شجاعت مردم ایران و ونزوئلا تبدیل شد».

ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که روابط ایران- ونزوئلا از زمان تاسیس اوپک آغاز شد، در این مدت دو کشور متحدان خوبی برای یکدیگر بودند و همچنین محموله اخیر ارسالی‌های ایران هم نخستین کمک دو کشور به یکدیگر نبود.

تهران- کاراکاس، دوستان دوران تحریمی

در دنیای امروز عمده اخبار از طریق فضای مجازی منتشر می‌شود و به همین دلیل، بازتاب آن گسترده‌تر است و برخی تصور می‌کنند محموله نفتی اخیر ایران به سمت ونزوئلا نخستین مبادله دو کشور در شرایط سخت تحریمی بوده است، اما حقیقت موضوع دیگری است و این اقدام سابقه طولانی‌تری دارد.

در سال ۲۰۰۲ (اوایل دهه ۸۰ ) در جریان کودتای نفتی‌ها علیه هوگو چاوز رئیس جمهور وقت این کشور، وضعیت صنعت نفت این کشور کمی بهم ریخته بود؛ از سوی دیگر کارکنان شرکت نفت این کشور هم که از مدیران آمریکایی خط می‌گرفتند اعتصاب کردند که موجب شد ونزوئلا با محدودیت تامین بنزین مواجه شود؛ در همین راستا دولت این کشور از ایران درخواست کرد تا این کشور را برای تامین سوخت کمک کند که ایران هم ۵ محموله بنزینی به ونزوئلا ارسال کرد؛ از سوی دیگر زمانی که  تحریم‌های تهران در اواخر دهه ۸۰ آغاز شد و ایران برای تامین سوخت خود دچار مشکل شد هم ونزوئلا به ایران پاسخ مثبت داد و متقابلا کمک کرد.

مانور قدرت جمهوری اسلامی در دریای کارائیب

همانگونه که گفته شد حواشی زیادی در رابطه با ارسال محموله‌های نفتی به ونزوئلا شکل گرفت؛ در همین راستا یک مقام آمریکایی به خبرگزاری رویترز گفته بود که واشنگتن اطمینان دارد که دولت ونزوئلا در ازای دریافت سوخت از ایران، چندین تن طلا به این کشور پرداخت کرده است. این مقام همچنین اظهار کرده بود که «در حال بررسی اقداماتی هستیم که می‌توانیم انجام دهیم». موضوعی که بلافاصله از سوی مقامات کشورمان تکذیب شد؛ سلطانی سفیر ایران در کاراکاس طی مصاحبه‌ای علاوه بر اینکه حضور متخصصان فنی ایران در پالایشگاه‌های ونزوئلا را تکذیب کرد، با رد ادعای برخی رسانه‌های غربی مبنی بر انتقال طلا از ونزوئلا به ایران تاکید کرد «ارسال مقدار عنوان شده ۹ تن طلا توسط دولت ونزوئلا را تکذیب می‌کنم. این یک شایعه بی اساس و محصول دام‌های رسانه‌ای بوده و کاملا نادرست است.»

اما با تمام این تفاسیر کشتی‌های ایرانی از بندر عباس تا ونزوئلا را با پرچم جمهوری اسلامی طی کردند و در نهایت محموله‌های خود را به مقصد رساندند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۳
در انتظار بررسی: ۰
س
۰۳:۴۰ ۰۹ خرداد ۱۳۹۹
خداکنه ما روستا نشینای ایرانی ازبیکاری گشنکی نمییرم با این اوضاع در هم برهم کشور
ناشناس
۲۲:۱۶ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
مبارک اختلاسگران محترم باشه .
ناشناس
۲۱:۱۲ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
که چی بشه خود ملت بنزین سهمیه که نمی رسه باقیمت آزاد گران بنزین بخرند آنوقت بده نستان راه بندازند.....
ناشناس
۰۹:۳۴ ۰۹ خرداد ۱۳۹۹
وایییی این نظر مرز فهم و شعور رو جابجا کرد. ۹ تن طلا گیر ایران اومده، یعنی تو میگی همه بنزین رو بده من بسوزونم به هیچ کسم مربوط نیست
مجتبی
۱۹:۵۰ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
مثل اینکه بجای بنزین قهوه گرفتیم خوب خداروشکر
ناشناس
۱۹:۳۹ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
آقا اینقدر مسئله را بزرگنمایی نکنین این تجارت حق ما و هر کشوری است و دزدان آمریکایی دریایی کارائیب باید دست از دزدی دریایی و کارهای تروریستی خود بردارند.
ناشناس
۱۹:۳۳ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
باید طوری قویی شویی که در صورت حمله به کشتیهای تجاری مان با موشکهای دوربرد ناوگان متجاوز جنگیش را هدف قرار دهیم.
زیرا حق هر کشوری است که در دریاهای آزاد کشتیهایش آزادانه در رفت و آمد باشند و هر گونه حمله به ناوگان تجاری و مسافربری، تجاوز و یک کار تروریستی خواهد بود.
ناشناس
۱۸:۰۱ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
این یک سیاست بازی امریکا بود که به دنیا اعلام کند که ما مثل ایران نیستیم که در تنگه هرمز برای کشتی ها مزاحمت ایجاد کنیم . کمی هم واقع بین باشیم
هانیه پوراحمد
۱۷:۵۲ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
تجربه ثابت کرده که در مقابل امریکا فقط تقابل جوابگو هست و دیگر هیچ
سجاد پیرهادی
۱۷:۵۱ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
الحمدلله که قدرت آمریکا رو به افوله .
ناشناس
۱۷:۵۰ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
طبق گفته سفیر ایران در ونزوئلا ذره ای طلا داده نشده
خانه اولی‌ها
۱۶:۰۰ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
ما باید با تمام قدرت و شجاعت تجارتمان را گسترش دهیم و از این همدلی‌ها در جهت گسترش صنعت‌مان استفاده ببریم،اگه کسی شجاعت نداره از این مردم که مستاجر و گرفتارن ببرید با خودتون و معنی واقعی شجاعت را ببینید
بیداد
۱۵:۱۹ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
بده و نستان!!!
ناشناس
۱۷:۴۹ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
دقیقا
ناشناس
۰۹:۳۵ ۰۹ خرداد ۱۳۹۹
۹ تن طلا نستانه؟ یکم عقل ذاشته باشید خوبه واقعا
ناشناس
۱۴:۱۲ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
اولا ناو جنگی نفرستادین کشتی نفتی فرستادین دوما امریکا اگه اراده میکرد کل کشتی های نفتی مصادره میکرد
ناشناس
۱۸:۱۰ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
به تو چی میرسه اینقدر سنگ امریکا رو به سینه میزنی
متاسفم برات
ناشناس
۲۲:۵۰ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
ترسو
ناشناس
۲۳:۱۰ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
به اگر ها باشه اگه اراده می‌کردیم یه آمریکایی و صهیونیست هم توی آسیای غربی نفس نمی‌کشید...
h.f
۲۳:۱۶ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
تو چرا ترسیدی؟
ناشناس
۲۳:۳۰ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
غلط میکرد باتو غرب زده
ناشناس
۰۷:۴۷ ۰۹ خرداد ۱۳۹۹
جرات شو نداشت یاد عین الاسد بخیر
نقی
۱۴:۱۰ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
فقط الحمدلله
سیامک
۱۴:۰۵ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
ما بگیم چی الکی جو ندین ما خبر از این معامله نداریم....
ناشناس
۱۳:۴۲ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
ببینیم چه می شود!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
مهدی ،
۱۳:۲۱ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
آفرین بهترین کار همین
لقمه را دور سر چرخوندن
ناشناس
۱۳:۱۸ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
این مانور قدرت نبود مثل یه بچه لجباز عمل کردین و بچه لجباز جاش تو یه اتاق تنها برای تنبح کشور قفل فقر همه گیر تورم کاخ نشین ها نون بر تحریم کجاید کجاید که تحریم رو نعمت میدانستید
ناشناس
۱۲:۴۱ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
ما فقط مشکل فساد داخلی اونم درسطح مسئولان رده بالا داریم
ناشناس
۱۴:۳۵ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
کی
علیرضا
۱۲:۱۱ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
آقای روحانی یکم دیپلماسی اقتدار یاد بگیری بد نیستا
ناشناس
۱۴:۳۶ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
ازکی?
مهدی
۰۹:۵۵ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
آفرین بر شجاعتشان. ایران قوی یعنی این
ناشناس
۰۸:۵۰ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
حق خود را باید بگیریم زیرا که حق گرفتنی است نه دادنی.