به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شبکه یک سیما پس از پخش سه سریال طنز اجتماعی پرمخاطب پایتخت ۶، نونخ ۲ و زیرخاکی، حالا میخواهد برای ایجاد تنوع از امشب سریال ملودرام با قصهای اجتماعی با نام «پرگار» را روانه آنتن کند. این سریال روایتگر قصه سه خانواده است که روزگار سرگذشت آنها را به هم گره زده است. داستان سریال پرگار درباره خانوادهای است که برای ادامه تحصیل دختر بزرگشان در مقطع دکتری راهی تهران میشوند، اما خواسته یا ناخواسته درگیر موضوعاتی میشوند که دستمایه قصههای این سریال است. این مجموعه تلویزیونی از امشب هر شب ساعت ۲۲ و ۱۵ دقیقه پخش میشود.
پنجشنبه نیز خلاصه هفتگی این سریال روی آنتن میرود. پیش از این قرار بود مجموعه پرگار در اواخر بهمن پارسال پخش شود که به دلیل برنامههای انتخاباتی شبکه یک، پخش آن به پس از ماه رمضان موکول شد. مرجانه گلچین، فریبا کوثری، علی عمرانی، بهرنگ علوی، بابک کریمی، فریبا جدیکار، الهام طهموری، مریم سرمدی، سهیلا جوادی، تیما پوررحمانی، زهره نعیمی و... از جمله بازیگران این مجموعه تلویزیونی هستند. پرگار به تهیهکنندگی امیر پوررحمانی و کارگردانی شهرام شاهحسینی در ۲۹ قسمت ۴۵ دقیقهای در گروه فیلم و سریال شبکه یک تولید شده است. با تهیهکننده، کارگردان و همچنین بازیگران سریال از جمله مرجانه گلچین، الهام طهموری و تیما پوررحمانی به گفتگو نشستهایم.
گفتگو با مرجانه گلچین درباره تجربه جدیدش
چهره متفاوتی خواهید دید
مرجانه گلچین از آن بازیگران است که خودش را محدود به نقشهای صرفا طنز یا جدی نکرده است. او ترجیح میدهد نقشهایی را بپذیرد که هم برایش تازگی داشته باشد و هم به چالش دعوت کند. یکی از نقشهای خاص او، ایفای شخصیت ملیحه در سریال نفس گرم به کارگردانی محمدمهدی عسگرپور بود. او در این سریال نقش یک خانم جلسهای را بازی کرده بود که تا به حال چنین نقشی در تلویزیون نداشتیم.
آخرین حضور گلچین در تلویزیون سریال زوج یا فرد بود که سال ۹۷ از شبکه سه پخش شد. او در این سریال نقش یک مادر متفاوت را بازی میکند که بعد از بازگشت به ایران با ماجراهای متفاوتی دست و پنجه نرم میکند. وی درباره بازی در این سریال و ایفای نقشش میگوید: موضوع سریال، اجتماعی، خانوادگی و درام است و سه سال و اندی پیش بازی کردهام. در این سریال نقش محبوبه را بازی میکنم و دلیل پذیرشم برای ایفای نقش، متفاوت بودن شخصیت بود.
وی ادامه میدهد: بهویژه اینکه در سالهای اخیر بیشتر کارهای کمدی داشتم، اما همیشه از نقشهایی که حال و هوای جدی دارند، استقبال کردهام. به نظرم مخاطبان در این سریال چهره متفاوتی از من خواهند دید. البته درباره جزئیات بیشتر از این نمیتوانم صحبت کنم تا به تماشای سریال بنشینید.
گفتگو با تیما پوررحمانی، ایفاگر نقش فرزانه
دختر مثبت خانواده
تیما پوررحمانی بیش از آنکه در دنیای تصویر فعال باشد، علاقهمند به تئاتر است. گرچه او از کودکی، بازیگریاش را شروع کرده است، اما بیشترین فعالیتش را به بازی در تئاتر و گویندگی و دوبله اختصاص داده است. وی درباره حضورش در این سریال میگوید: من بیشتر دوست دارم روی صحنه تئاتر باشم، زیرا تئاتر من را به چالش دعوت میکند، اما تصویر این ویژگی را ندارد. به همین دلیل بیشتر علاقهمند به تئاتر هستم تا بازی در تصویر. وی ادامه میدهد: در سریال پرگار نقش فرزانه، دختر خانواده را بازی میکنم که با موقعیتهایی روبهرو میشود. همانطور که به علاقهام اشاره کردم، معتقدم تصویر محدودیت به همراه دارد و نمیگذارد اتفاق بزرگی رقم بخورد، اما تئاتر اینطور نیست و بازیگر خیلی جای کار برای نقش دارد. در سریال پرگار، فرزانه دختر مثبت خانواده است که یک جاهایی در ضمیر ناخودآگاهش دوست دارد به سمت خاکستری رفتن حرکت کند، اما نوع تربیت خانوادگیاش مانع این موضوع میشود.
الهام طهموری از وارش تا پرگار
متفاوت با وارش
الهام طهموری، یکی از بازیگران این سریال را بسیاری از مخاطبان با نقش وارش به خاطر میآورند. او درباره نقشش در پرگار میگوید: در این سریال نقش فرشته را بازی کردم؛ نقشی که به لحاظ سن و سال از خودم بزرگتر است. طهموری که در وارش نیز نقشی بزرگتر از سن خود را بازی کرده بود، درباره شباهت فرشته و وارش بیان میکند: فرشته هم از خودم بزرگتر است، اما با نقش وارش تفاوت بسیاری دارد. البته باید مخاطبان به تماشا بنشیند، زیرا قضاوت به عهده آنهاست.
گوش شیطون کر!
مرجانه گلچین، در صفحه شخصی خود، از آغاز پخش سریال پرگار به کارگردانی شهرام شاهحسینی خبر داده است.
مرجانه گلچین، با انتشار ویدیویی در اینستاگرام خود آورده است: ایهالناس به هوش باشید. ایهالناس به گوش باشید! بالاخره طلسم شکست و بعد از نزدیک سه سال و نیم، گوش شیطون کر، چشم شیطون کور، سریال پرگار از سهشنبه، شش خرداد، ساعت ۲۲ و ۱۵ دقیقه، از شبکه یک سیما پخش میشه.
امیدوارم که بعد از این همه سال، پیش شما عزیزان سربلند باشیم. کار کردن با جناب آقای شهرام شاهحسینی، بسیار تجربه متفاوت، جدید و جالبی بود که کارشان را از قدیم پیگیر بودم و دوست داشتم. چون بسیار جسورانه است و بهروز. جوانند و پرانرژی و بسیار سختگیر. بهراحتی اوکی رو نمیشه ازشون گرفت و همین باعث میشه کار خیلی رو نظم و قانون پیش بره. بازی را خیلی خوب میشناسند و در انتقال حس سکانس به عوامل علیالخصوص بازیگر در مقابل دوربین، بسیار کاربلد هستند. لذت بردم و خیلی تلاش کردم تا در جهت ایفای نقش به ایدهآلی که دوست داشتند و از من میخواستند نزدیک شوم. نقش بسیار جدی و متفاوتی را از من در این مجموعه خواهید دید. البته داستانی نو و نگاهی نو به مسائل جوانان و خانواده در این کار مطرح میشه که به قلم جناب آقای احمد رفیعزاده عزیز، جان گرفته است. تهیهکننده محترم این کار جناب آقای پوررحمانی را از خیلی قبل، دوران نوجوانی میشناختم و در یکی از سریالها همکاری مشترک داشتیم و باردیگر در حال و هوایی دیگر، باز هم این همکاری خوشبختانه تکرار شد. انشاا... ببینید و راضی باشید.
امیر پوررحمانی از دغدغههایش میگوید
تابلو نکردهایم!
امیر پوررحمانی، تهیهکننده و طراح قصه سریال پرگار با اشاره به تولید این سریال میگوید: مجموعههایی که من تا به امروز تولید کردهام با محوریت تعلیم و تربیت است و این سریال هم مستثنا از کارهای قبلیام نیست، زیرا این موضوع دغدغه ذهنی من است و علاقهمندم در این حوزه کار کنم، اما این بار نوبت خانوادهها بود؛ بنابراین در سریال تلویزیونی پرگار به نقش خانواده و تاثیرگذاری آنها بر فرزندان پرداختهایم. اینکه خانواده تا چه میزان میتواند بر شخصیت فرزندان تاثیرگذار باشد. البته این امر متقابل است و مخاطبان با تماشای این سریال میتوانند واکنش شخصیتها را نسبت به یکدیگر در موقعیتهای متفاوت ببینند.
این تهیهکننده در پاسخ به این سوال که پیشتر مجموعههایی با این محوریت داشتهایم، شما چه نگاه تازهای به این امر دارید، عنوان میکند: بله، سریالهایی با موضوع تعلیم و تربیت فرزندان داشتهایم، اما نوع پرداخت به این مساله اهمیت زیادی دارد و از آنجا که طراحی قصه به عهده خودم بود، سعی کردهام نگاه جدیدی به این موضوع داشته باشم. تحقیقات گستردهای هم انجام دادم تا به قول معروف تابلو به این موضوع نپردازیم. سریال پرگار به دور از شعارزدگی است و سعی داریم مخاطبان را با خودمان همراه کنیم.
وی میافزاید: فکر میکنم با توجه به حضور بازیگران خوب و حرفهای و داستان خوبی که دارد، بتواند در زمان پخش مورد توجه و استقبال مخاطبان قرار بگیرد. معمولا مخاطبان با سریالهای درام و خانوادگی بیشتر ارتباط برقرار میکنند و پرگار در قسمتهای ابتدایی میتواند بینندگان را درگیر قصه کند. در مجموع هدف رسانه ملی ساخت آثار نمایشی پرمخاطب است. پوررحمانی درباره انتخاب شاهحسینی برای کارگردانی سریال توضیح میدهد: آقای شاهحسینی کارنامه موفقی در ساخت سریالهای تلویزیونی هشت و نیم دقیقه، تاوان و... را دارد. به نظرم کارگردان صاحب سبک و قابل قبولی است، ایشان از طرف سازمان صدا و سیما به من معرفی شد و بنده استقبال کردم. به نظرم سریال پرگار او نیز خوشساخت و قابل دفاع است.
لوکیشنهای این سریال به گفته تهیهکننده، تهران و قزوین است و قصه خانوادهها به نوعی به هم گره میخورد.
کریمی و نخستین نقش در تلویزیون
بابک کریمی، بازیگر نامآشنایی است، اما بسیار گزیدهکار است و علاقه ندارد تعداد بازیهای کارنامهاش را زیاد کند، بلکه به کیفیت اهمیت میدهد. توجه به این مساله منجر به بازی در ۱۷ فیلم سینمایی شده است. او تا به امروز نقشی در تلویزیون بازی نکرده بود و برای اولین بار است که مخاطبان او را در یک سریال تلویزیونی میبینند.
به گفته تهیهکننده، کریمی بازیگر توانمندی است که اولین بار هست در تلویزیون بازی میکند و بهواسطه شناختی که با آقای شاهحسینی کارگردان داشتند، پذیرفتند در سریال پرگار بازی کنند.
وی ادامه میدهد: او در سریال پرگار نقش پدری را بازی میکند که به دنبال آرامش خانواده است و سعی میکند آرامش را در خانه حاکم کند. او به همراه مادر، همسرش فریبا و دخترانش زندگی میکند. نقش همسر او را فریبا جدیکار بازی میکند. مادر خانواده سنگ صبور خانواه است. نقش مادر بابک کریمی را فاطمه مرتاضی بازی میکند که او مرید مادر است. نقش دخترهای خانواده هم تیما پوررحمانی و زهره نعیمی به عهده دارند.