سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نزدیک به ۲۱ هزار چاه غیرمجاز در استان اصفهان وجود دارد

مدیر حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت:نزدیک به ۲۱ هزار چاه غیرمجاز در استان اصفهان وجود دارد که این تعداد سالانه بیش از ۳۵۰ میلیون متر مکعب آب از دل زمین بیرون می‌کشد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،سیدمهدی میرباقری مدیر حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان تعداد چاه‌های مجاز استان را بالغ بر ۴۰ هزار حلقه اعلام کرد و افزود: این چاه‌ها سالانه حدود سه میلیارد متر مکعب از آب‌های زیرسطحی را بصورت غیرقانونی و بی‌حساب و کتاب استخراج می‌کنند.

او ادامه داد: این مقدار آب بسیار زیاد و برای درک بهتر و روشن شدن این رقم می‌توان این گونه مثال زد که سد زاینده‌رود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب گنجایش دارد، یعنی بیش از ۲ برابر ظرفیت کامل این سد، در طول ۱۲ ماه از ذخیره آب‌های زیرزمین استان کاسته می‌شود.

مدیر حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان، نصب کنتور‌های حجمی هوشمند را راهکاری برای جلوگیری از تخلف اضافه برداشت از چاه‌های مجاز استان برشمرد و اظهارداشت: گرانی این تجهیزات مساله اصلی برای نصب بر روی تمامی چاه‌ها به شمار می‌رود، اکنون قیمت یک کنتور حجمی هوشمند از ۱۰ تا ۱۸ میلیون تومان است.

او اصلاح و تعدیل پروانه‌های بهره‌برداری از چاه‌های مجاز کشاورزی را ضروری برشمرد و تصریح کرد: در یک سال اخیر اقدامات مربوط به این بخش برای ۲ هزار و ۵۰۰ چاه انجام گرفت.

میرباقری با اشاره به دیگر فعالیت‌های زیر مجموعه طرح احیا و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی گفت: در یک سال اخیر حدود ۴۵۰ دستگاه کنتور حجمی هوشمند در این استان نصب شد و تعداد کل آن به حدود پنج هزار دستگاه رسید.


او با بیان اینکه نزدیک به ۲۱ هزار چاه غیرمجاز در استان وجود دارد که البته تمامی آن فعال نیست، اضافه کرد: این تعداد سالانه بیش از ۳۵۰ میلیون متر مکعب آب از دل زمین بیرون می‌کشد.

مدیر حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان اضافه کرد: در یک سال اخیر یک هزار و ۲۰۰ حلقه چاه غیرمجاز جدید در استان شناسایی و افزون بر ۸۰۰ چاه پر و مسدود شد.

به گفته میرباقری ۶۰ گروه گشت و بازرسی در استان انواع تخلفات و اقدامات غیرقانونی حوزه آب را رصد می‌کنند و شماره تلفن ۳۸۴۸ نیز برای گزارشات مردمی با محوریت هرگونه تخلفات مانند حفر چاه غیر مجاز، اضافه برداشت و فعالیت ادوات و تجهیزات مرتبط با حفر چاه در نظر گرفته شده است.

او افزود: در یک سال گذشته ۵۰۰ دستگاه حفاری غیرمجاز و وسایل مربوطه در استان کشف و توقیف شد.

زاینده‌رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.

این رودخانه که علاوه بر جاذبه تفریحی و فرهنگی، همواره نقشی مؤثر در کشاورزی و اقتصاد منطقه مرکزی کشورمان و هستی تالاب گاوخونی داشته است، در دهه‌های اخیر به علت کمبود بارش‌ها، خشکسالی‌های متوالی، تراکم جمعیت و افزایش برداشت به یک رودخانه فصلی تبدیل شد و در پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.
کاهش چشمگیر منابع آبی و خشکی زاینده‌رود اکنون در صدر چالش‌های فراروی این استان نظیر آلودگی هوا، ترافیک، فرونشست زمین و زیست محیطی است که به تاکید کارشناسان و مسوولان امر باید برای برون‌رفت این معضل اساسی فراگیر برنامه‌ریزی علمی و عملی پایدار با اجرای طرح‌های تامین آب صورت گیرد.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.