تعطیلی که به درازا کشید و تا نزدیک به ۲ ماه پس از تعطیلات نوروز هم ادامه دار بود. خوشبختانه پس از تصمیم گیریهای ستاد ملی مقابله با کرونا برخی از صنوف بعد از تعطیلات نوروزی، با رعایت پروتکلهای بهداشتی فعالیت خود را آغاز کردند اما در این بین برخی مشاغل پر خطر از جمله رستورانها، اغذیه فروشیها، طباخیها و فروشندگان فست فود، تالارها و سالنهای پذیرایی، گرمابه داران و باشگاههای ورزشی در تعطیلی به سر می بردند.
مدت زمان کوتاهی است که ستاد ملی مقابله با کرونا به برخی از صنوف پر خطر اجازه فعالیت با رعایت پروتکلهای بهداشتی را داده است که بر این اساس رستورانها از امروز (پنجم خرداد ماه) میتوانند فعالیت خود را آغاز کنند.
سیدعلی اصغر میرابراهیمی رئیس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویس در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به فعالیت رستورانها از امروز، گفت: براساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا رستورانها و سلف سرویسها میتوانند با رعایت پروتکلهای بهداشتی فعالیت خود را از امروز آغاز کنند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه رستوران داران در این روزها خسارت زیادی دیدهاند، گفت: کرونا جو روانی و منفی در جامعه بر جا گذاشت و آثار این جو منفی حتی پس از بازگشایی تا مدتها گریبانگیر صنف رستوران داران خواهد بود.
رئیس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویس با تاکید بر اینکه رستوران داران قبل از شیوع کرونا نیز باید مسائل بهداشتی را رعایت میکردند، تصریح کرد: تمامی رستوران داران قبل از شیوع ویروس کرونا هم باید تمامی پروتکلهای بهداشتی مربوطه را رعایت میکردند چرا که این صنف باید از تمامی قوانین بهداشتی عبور کند تا افراد بتوانند مجوز فعالیت در این صنف را دریافت کنند.
میر ابراهیمی ادامه داد: رستوران داران قبل از شیوع کرونا کاملاً به وظایف بهداشتی اشراف داشتهاند و آن را به صورت کامل رعایت میکردهاند و هم اکنون نیز تمامی رستوران داران باید پروتکلهای بهداشتی را با شدت بیشتری رعایت کنند.
رئیس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویس افزود: تمامی کارکنان در رستورانها ملزم به رعایت موارد بهداشتی و استفاده از دستکش و ماسک هستند و باید حتما فاصله گذاری اجتماعی در تمامی رستورانها رعایت شود در غیر این صورت با آنها برخورد قانونی خواهد شد.
این مقام مسئول در خصوص افزایش قیمت در این صنف، اظهار کرد: در حال حاضر هیچگونه افزایش قیمتی نداریم و تمامی نرخها مانند گذشته است، حتی برخی هم ممکن است مقداری کاهش هزینه داشته باشند تا بتوانند جبران خسارت کنند.
او با بیان اینکه رستورانها نباید برای کاهش قیمت غذای طبخ شده خود دست به هر شیوهای بزنند، گفت: برخی ممکن است با کاهش وزن و حجم غذا به مردم خیانت کنند که این تخلفات و شیوههای غلط در جلب مشتری موجب پیگیری از سوی دستگاه قضایی و پرداخت جریمه خواهد شد.
رئیس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویس با تاکید بر اینکه رستوران داران در حال حاضر در وضعیت قرمز قرار دارند، گفت: از زمان اجرای مالیات بر ارزش افزوده، صنف رستوران شاهد رکود عجیبی بوده و مشتریان بسیاری را از دست داده است.
میر ابراهیمی ادامه داد: طی سال ۹۸ که رکود زیادی داشتیم، تمام امیدمان به پایان سال و فروردین ماه ۹۹ بود که ویروس کرونا تیر خلاصی به این صنف زد و در کل تعطیل شدیم، رستورانها در وضعیت قرمز قرار دارند. واحدهای صنفی اتحادیه در دوران شیوع کرونا ۳۶ میلیارد تومان ضرر کردهاند که این ضرر به دلیل پرداخت اجاره بها، حقوق کارگران و فساد مواد غذایی تامین شده از قبل است.
علیاکبر نریمانی رئیس اتحادیه صنف چلوکباب و چلو خورشت در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به شروع به کار مجدد چلو کبابیها پس از نزدیک به ۳ ماه تعطیلی، گفت: بر اساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا چلوکبابیها می توانند از فردا فعالیت خود را با رعایت پروتکلهای بهداشتی آغاز کنند.
رئیس اتحادیه صنف چلوکباب و چلو خورشت با بیان اینکه از اواسط اسفند ۹۸ تاکنون این صنف در تعطیلی به سر میبرده است و تنها بخشی از آنها غذای بیرون بر داشتهاند، بیان کرد: حدود ۵ درصد واحدهای صنفی آن هم واحدهایی که غذای بیرون بر عرضه میکردند توانستند به فعالیت خود ادامه دهند و تمامی واحدهای دیگر در تعطیلی کامل به سر میبردند که همین امر باعث خسارت مالی زیادی به این صنف شد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه واحدهای صنفی در این مدت ضرر و زیان زیادی دیدهاند، گفت: اکثر واحدهای صنفی بیرون بر نیز در این روزها متضرر شدند، چرا که این واحدها به تناسب عرضه، تقاضا نداشتند و بخش زیادی از موادی را که تهیه میکردند به هدر میرفت.
این مقام مسئول گفت: ۶ ماه حقوق کارگران را پرداخت کردهایم در حالی که هیچگونه درآمدی نداشتهایم. ادامه این روند میتواند منجر به ورشکستگی تعداد زیادی از فعالان این صنف شود.
اسدالله احمدی شهریور رئیس اتحادیه اغذیه فروشان مواد غذایی تهران در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت وکشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت اغذیه فروشان، گفت: تعداد زیادی از اغذیه فروشان پس از شیوع کرونا تعطیل شدهاند و تعدادی دیگر هم از فعالیت کارگران و پرسنل خود جلوگیری کردهاند چرا که دیگر توانایی پرداخت حقوق آنها را ندارند. خوشبختانه پس از تصمیم گیریهای ستاد ملی مقابله با کرونا رستوران داران و اغذیه فروشان میتوانند از فردا (سهشنبه) فعالیت خود را با رعایت پروتکلهای بهداشتی آغاز کنند.
رئیس اتحادیه اغذیه فروشان مواد غذایی تهران گفت: تمامی اغذیه فروشان ملزم به رعایت پروتکلهای بهداشتی هستند. تمامی کارکنان این صنف باید دستکش و ماسک داشته باشند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.
او با بیان اینکه هیچ گونه افزایش قیمتی در خصوص مواد غذایی نخواهیم داشت، بیان کرد: افزایش قیمت در بازار کنونی کاری غیرمنطقی است و البته هیچ گونه افزایش قیمتی هم نداشتهایم. با شیوع ویروس کرونا بازار اغذیه فروشان به شدت کساد شده است و همین الان هم با قیمتهای کنونی بازار کساد است.
همچنین قاسم نوده فراهانی گفت: کلیه صنوف میتوانند بعد از تعطیلات عید سعید فطر، با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی فعالیت خود را آغاز کنند. تمامی واحدهای صنفی باید در سامانه وزارت بهداشت ثبت نام کنند و پس از دریافت کد میتوانند فعالیت خود را آغاز کنند.
رئیس اتاق اصناف تهران با اشاره به دستور رئیس جمهور به وزیر بهداشت در خصوص بازگشایی کلیه صنوف اظهار کرد: طی مکاتبات و پیگیرهای مستمر اتاق اصناف تهران از این ستاد، در نهایت مقرر شد تا کلیه صنوف تهران بعد از تعطیلات عید سعید فطر، با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی فعالیت خود را آغاز کنند.
نوده فراهانی افزود: تمامی واحدهای صنفی میبایست نسبت به ثبت نام در سامانه salamat.gov.ir اقدام و کد مجوز بهداشت را دریافت و در واحد صنفی خود نصب کنند.
فراهانی با اعلام اینکه صنوف پر خطر نیز امکان بازگشایی دارند گفت: رستوران ها، اغذیهفروشی، طباخی و فستفود، گرمابه، سونا و ماساژ، تالار پذیرایی، قهوهخانه و تریا که از جمله صنوف پر خطر بودهاند، پس از تعطیلات عید سعید فطر امکان بازگشایی با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی ابلاغی را دارند.
بر این اساس از امروز به رستورانها و کافهها اجازه داده شده است که فعالیتهای خود را از سربگیرند، اما فاصله گذاری اجتماعی باید رعایت شود. بنابراین دست کم باید بین میزها یک متر فاصله باشد و کارکنان هم باید ماسک بزنند.
انتهای پیام/