سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فیفا، پرونده فساد اخلاقی را دوباره مورد بررسی قرار می‌دهد

فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) با درخواست‌های زیادی برای محافظت از ورزشکاران زن پس از یک پرونده جنجالی دیگر در هائیتی رو به رو شده است، تا این مورد را دوباره مورد بررسی قرار دهد.

به گزارش خبرنگار دنیای ورزش گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روزنانه تایمز، ایو ژان بارت رئیس فدراسیون فوتبال هائیتی، برای رسیدگی به اتهامات غیر اخلاقی بر ضد ورزشکاران زن در مرکز آموزش ملی این کشور، دادگاهی شد. این خبری بود که بار دیگر روی سیاه فوتبال را به مردم جهان نشان داد.

یک سال پس از برکناری رئیس فدراسیون فوتبال افغانستان به اتهام فساد اخلاقی، فیفا با یک پرونده جدی دیگر رو به رو شده است و می‌تواند این نهاد جهانی را که ادعای حمایت از ورزشکاران آسیب پذیر داشت، دچار مشکل کند.

فوتبالیست‌های زن از جمله برخی که در تیم ملی هائیتی بازی کرده اند و اعضای خانواده آن ها، مقامات ارشد ورزش این کشور از جمله رئیس دیرینه فدراسیون را متهم کرده اند که بازیکنان را به داشتن رابطه غیر اخلاقی مجبور می‌کند.

مقامات اجرای قانون کشور هائیتی در حال تحقیق بر روی این پرونده هستند. ایو ژان بارت (رئیس فدراسیون) این اتهامات را رد کرده است.

این اتفاقات ضربه ویژه‌ای به فیفا وارد خواهد کرد، نه تنها به این دلیل که پس از پرونده کشور افغانستان،  تعهد داده بود از ورزشکاران زن آسیب پذیر حمایت کند، بلکه گفته می‌شود این مسائل غیر اخلاقی در یک مرکز تمرینی رخ داده است.

کمیته اخلاق فیفا اکنون پرونده تحقیق درباره این ادعا را باز کرده است، درحالی که بازیکنان می‌گویند تهدید شده اند تا از گفته‌های خود کوتاه بیایند. ژان بارت (معروف به دادو) چهره‌ای قدرتمند در فوتبال کارائیب است و ۲ دهه است که رئیس فدراسیون فوتبال هائیتی می‌باشد.

این زنان و خانواده هایشان می‌گویند بازیکنان مستقر در مرکز فوتبال هائیتی سال‌ها تحت فشار قرار داشته اند که روابط غیر اخلاقی با ژان بارت و سایر مقامات ارشد داشته باشند. همچنین به آن‌ها اخطار داده می‌شد که اگر این کار را نکنند از کشور اخراج می‌شوند.

تصویر یک معترض بیرون از دادگاه که می‌گوید: "ما خواستار عدالت هستیم" را در زیر مشاهده می کنید.

ژان بارت از طریق تلفن گفته که این اتهامات جعلی است و مخالفان او در فدراسیون فوتبال این حاشیه‌ها را برنامه ریزی می‌کنند.

او در پاسخ به این سوال که چرا افرادی این اقدامات را علیه او انجام می‌دهند، گفت: اینجا هائیتی و این چیزی است که در این مکان اتفاق می‌افتد. ژان بارت تایید کرد فیفا آنچه را که او به عنوان کمیسیونی برای بررسی ادعا‌ها توصیف کرده بود را تنظیم کرده است.

ارنسو لورنس کاپیتان سابق تیم ملی هائیتی که از ژان بارت در رقابت برای ریاست فدراسیون فوتبال این کشور شکست خورد، ادعا‌های حریف سابق خود را تکذیب کرد. او گفت پس از صحبت‌های ژان بارت تهدید به مرگ شده است.

لورنس بیان کرد: من تنها رقیب او بودم. زمانی که او راجع به مخالفان صحبت می‌کند، مردم فکر می‌کنند که مقصر اصلی من هستم. در هائیتی تهدیدات بسیار جدی است و به این ترتیب من و خانواده ام در معرض خطر هستیم.

پاتریس فلوروئیلوس حقوقدان و بخشی از یک سازمان غیر دولتی که حقوق بشر را در هائیتی ترویج می‌کند، گفت: زنانی که این ادعا‌ها را مطرح کرده اند، از ترس انتقام جویی می‌خواهند ناشناس باقی بمانند.

او که حداقل با یکی از متهم‌ها و مقامات هائیتی صحبت کرده است، افزود: آن‌ها ترسیده اند. ما از فیفا می‌خواهیم که تمام شرایط لازم را ایجاد کند تا قربانیان بتوانند شهادت‌های خود را با امنیت کامل ارائه دهند.

مینکی وردن، مدیر ابتکارات جهانی دیده بان حقوق بشر، که در تلاش است تا به طور مستقل واقعیت‌های موجود در پرونده را بررسی کند، گفت: چگونه بازیکنی که شاهد یا یک بازمانده است می‌تواند به فیفا اعتماد داشته باشد، وقتی اولین تماس تلفنی که از این طریق بیرون آمد مربوط به کارکنان فدراسیون است که متهم به فساد اخلاقی هستند؟

وی گفت: چگونه آن اتفاق افتاده است یا قصد انجام آن کار را نداشته اند، چه نتایجی را می‌تواند برای بازماندگان داشته باشد؟ به طور قطع این تصور را به بازیکنان می‌دهد که اولین اقدام محافظت از فدراسیون خواهد بود و افرادی که آزار دیده اند در اولویت دوم قرار دارند.

سال گذشته پس از پرونده افغانستان، فیفا چارچوبی را برای حمایت از کودکان در ۲۱۱ کشوری که نماینده آن است تنظیم کرد و آنچه را که به عنوان ابزاری برای پیشگیری از آسیب دیدن توصیف کرده بود، ارائه کرد.

با این وجود فیفا دستورالعمل‌ها را اجباری نکرده است، حتی اگر مورد تحسین کارشناسان خارجی قرار گرفته باشد؛ و آن را تا حد زیادی در اختیار مسئولان فوتبال محلی قرار داده است تا پرونده‌ها را حل کنند.

فدراسیون جهانی فوتبال که بیش از ۲ میلیارد دلار ذخیره نقدی دارد، واحدی برای رسیدگی به این گونه شکایات ندارد!

به عنوان مثال رئیس فیفا در بخش بانوان هنگام رسیدگی به نقش شخص مورد نظر در پرونده رسوایی افغانستان، هیچگونه آموزش رسمی برای رسیدگی به موارد آزار جنسی نداشت.

مری هاروی برنده سابق جام جهانی در تیم ملی ایالات متحده که اکنون رئیس مرکز ورزش و حقوق بشر، مستقر در ژنو است، گفت: سازوکار‌های اخلاقی فیفا برای مقابله با این گونه اتهامات طراحی نشده است.

او افزود: هر وقت در ورزش اتفاق افتضاحی رخ دهد، باعث می‌شود در خود بنگریم و بپرسیم، ما چه می‌آموزیم؟ آموزش چیز‌های با ارزش هرگز راحت نیست و معمولا زمانی است که واقعا دردناک باشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.