سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۷ هشدار سلامت در چشم!

بیرون زدگی ناگهانی چشم‌ها می‌تواند نشانه‌ای از شرایطی بالقوه خطرناک به نام بیماری تیروئید چشمی باشد که یک بیماری خودایمنی پیشرونده، تهدیدکننده بینایی و نادر است که می‌تواند گاهی اوقات به نابینایی منجر شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چشم‌ها از جمله حساس‌ترین و آسیب پذیرترین قسمت‌های بدن ما هستند. اما یک آسیب دیدگی یا نیاز به دریافت نسخه‌ای جدید برای اصلاح مشکلات چشم تنها دلایلی نیستند که می‌توانند ما را راهی مطب چشم پزشک کنند.

به توجه به آسیب پذیری بالای چشم ها، نشانه و علائمی که در این اندام‌ها شکل می‌گیرند همانند خارشی که از بین نمی‌رود یا تغییرات ناگهانی در قدرت بینایی نباید نادیده گرفته شوند.

حرکات غیرعادی چشم

اگر احساس می‌کنید که چشم‌های شما بدون این که تلاشی برای حرکت دادن آن‌ها انجام دهید به عقب و جلو می‌روند باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. این می‌تواند نشانه‌ای از یک ضایعه در عضلات چشم یا آسیب عصبی باشد، اما احتمال این که به مساله‌ای جدی‌تر نیز اشاره داشته باشد، وجود دارد.

دیسمتری حرکات سریع چشم (saccadic dysmetria) به یک نوع حرکت غیرعادی چشم که حتی در زمان استراحت نیز رخ می‌دهد، گفته می‌شود. این مشکل که از مخچه سرچشمه می‌گیرد می‌تواند در نتیجه هر چیزی از بیماری لایم تا مولتیپل اسکلروزیس یا یک آسیب دیدگی سر تشخیص داده نشده رخ دهد.

خشکی مزمن چشم

افراد بسیاری هر از گاهی خشکی چشم را تجربه می‌کنند که می‌تواند به دلایل مختلف از جمله تغییرات آب و هوایی یا محرک‌هایی که با چشم در تماس بوده اند، شکل بگیرد، اما خشکی مزمن چشم ممکن است نشانه‌ای از یک بیماری خودایمنی باشد.

سندرم سیوگرن یک بیماری خودایمنی است که توانایی غدد درون‌ریز برای ترشح مواد را از بین می‌برد. در شرایطی که طول عمر افراد مبتلا به این سندرم تقریبا برابر با افراد عادی است، این بیماری می‌تواند خطر ابتلا به عفونت و همچنین لنفوم را افزایش دهد.

بیرون زدگی چشم‌ها

بیرون زدگی ناگهانی چشم‌ها می‌تواند نشانه‌ای از شرایطی بالقوه خطرناک به نام بیماری تیروئید چشمی باشد که یک بیماری خودایمنی پیشرونده، تهدیدکننده بینایی و نادر است که می‌تواند گاهی اوقات به نابینایی منجر شود.

چشم‌های بیرون زده ممکن است نشانه‌ای از بیماری گریوز نیز باشد که به واسطه پرکاری غده تیروئید شکل می‌گیرد و نسبت به بیماری تیروئید چشمی خطر کمتری ایجاد می‌کند. برخی بیماران ممکن است قرمزی چشم و همچنین تاری دید را به واسطه بیماری گریوز تجربه کنند و از دیگر علائم آن می‌توان به اختلالات خواب، افزایش تشنگی و کاهش وزن اشاره کرد.

احساس فشار در چشم

در شرایطی که سردرد‌ها می‌توانند موجب افزایش فشار در اطراف چشم شوند، فشاری که مستقیم بر کره چشم‌ها تاثیر می‌گذارد نشانه‌ای است که نباید نادیده گرفته شود.

احساس فشار در چشم‌ها بیشتر با اسپاسم عضلانی اربیکولاریس ناشی از خشکی یا تحریک چشم مرتبط است، اما ممکن است به واسطه التهاب در پشت چشم مانند آنچه به واسطه بیماری تیروئید چشمی، عفونت یا تومور رخ می‌دهد نیز شکل بگیرد.

احساس درد در چشم

احساس درد در چشم نشانه‌ای است که نباید نادیده گرفته شود. در شرایطی که این می‌تواند به واسطه وجود یک جسم خارجی رخ دهد، گاهی اوقات نشانه‌ای از شرایطی جدی‌تر در پشت چشم و در حفره سینوس یا حتی پایه مغز با تحت فشار قرار گرفتن یا تحریک شدن عصب سه قلو است.

از دست دادن موقت بینایی

برای افراد مبتلا به میگرن از دست دادن ناگهانی بینایی ممکن است یک رویداد آشنا باشد. با این وجود، برای افرادی که به این شرایط مبتلا نیستند، از دست دادن موقت بینایی می‌تواند به بروز مساله‌ای جدی‌تر اشاره داشته باشد.

این می‌تواند نشانه‌ای از آموروز فاگاکس یا یک حمله ایسکمیک گذرا باشد که به بررسی فوری توسط پزشک نیاز دارد، زیرا ممکن است نشانه‌ای از اختلال در گردش خون به سمت چشم یا مغز باشد. حتی در صورت بازگشت بینایی، مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط و رد احتمال یک سکته مغزی ضروری است.

از دست دادن بینایی هنگام ایستادن

از دست دادن ناگهانی بینایی هنگام برخاستن از حالت نشسته مساله‌ای نیست که نادیده گرفته شود. این نابینایی موقتی نشانه‌ای از قطع گذرای جریان خون به چشم، عصب بینایی یا مغز است که می‌تواند نشانه‌ای از فشار خون پایین، بیماری عروقی، یا افزایش فشار درون جمجمه باشد.

نوسانات دید

آیا برای یک لحظه دید خوب و شفافی دارید و لحظه‌ای بعد همه چیز مبهم به نظر می‌رسد؟ اگر این گونه است باید برای بررسی‌های دقیق‌تر به پزشک مراجعه کنید.

این شرایط اغلب نشانه‌ای از نیاز به استفاده از عینک است و همچنین می‌تواند نشانه‌ای از موارد جدی‌تر مانند دیابت یا دیگر بیماری‌های سیستمیک باشد.

دوبینی ناگهانی

دوبینی که بدون دلیلی مشخص شکل می‌گیرد قطعا مساله‌ای نیست که نادیده گرفته شود. دوبینی می‌تواند نشانه‌ای از یک خونریزی، تومور یا تورم باشد که همگی نیازمند رسیدگی پزشکی فوری هستند.

مشاهده فلش‌های نور

مشاهده ناگهانی فلش‌های نور مساله‌ای نیست که نادیده گرفته شود و در کنار مشاهده تغییر در اجسام شناور یا داشتن سایه در بینایی ممکن است به مساله پزشکی پیچیده اشاره داشته باشد. این علائم می‌توانند به جداشدگی شبکیه که یک وضعیت اضطراری است، اشاره داشته باشند.

تاری دید پس از یک وعده غذایی شیرین

تاری دید پس از خوردن غذا‌های شیرین می‌تواند به دیابت اشاره داشته باشد. قند بیش از حد در جریان خون شما می‌تواند موجب تورم عدسی‌های چشم شده و به تاری دید منجر شود.

حساسیت به نور و قرمزی در یک چشم

حساسیت به نور همراه با قرمزی در یک چشم که به صورت ناگهانی شکل گرفته است می‌تواند نشانه‌ای از یووئیت یا التهاب لایه میانی چشم باشد. یووئیت نوعی التهاب است که یووه، لایه‌ای از چشم زیر صلبیه، را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این موارد اغلب ماهیت خودایمنی دارند و می‌تواند به واسطه شرایطی از جمله اسپوندیلیت آنکیلوزان، مولتیپل اسکلروزیس، و سارکوئیدوز و آرتریت روماتوئید شکل بگیرد.

خارش چشم‌ها

خارش چشم‌ها اغلب با آلرژی‌های فصلی پیوند خورده است، اما این تنها شرایطی نیست که ممکن است موجب خارش چشم‌ها شود.

چشم‌های تحریک شده و ملتهب می‌توانند نشانه‌ای از درماتیت پلک باشد که با نام اگزما بهتر شناخته می‌شود. در این مورد پرهیز از مالش و خاراندن چشم و مراجعه به پزشک برای دریافت درمان مناسب بهترین گزینه است.

التهاب عنبیه

علائم آرتریت تنها به مفاصل انسان محدود نمی‌شوند. یووئیت قدامی - التهاب دردناک عنبیه - اغلب نشانه‌ای از آرتریت روماتوئید است.

لکه‌ای ثابت در میدان دید

وجود لکه‌ای ثابت در میدان دید یک موقعیت اضطراری پزشکی است که باید بلافاصله به آن رسیدگی شود. اپتومتریست‌ها می‌توانند ملانومای بدخیم و دیگر انواع سرطان در پشت چشم و همچنین تومور‌های مغزی که موجب تغییر در میدان دید بیمار شده اند را تشخیص دهند. بیماران اغلب تا زمانی که لکه در مرکز میدان دید آن‌ها قرار داشته باشد، متوجه بروز مشکل نمی‌شوند.

مشکل دید تنها در یک چشم

بدتر شدن دید یا از دست دادن کامل بینایی تنها در یک چشم که با آسیب دیدگی مرتبط نیست، یک وضعیت پزشکی جدی است. این شرایط می‌تواند زمانی که رگ‌های خونی در چشم دچار نشت یا انسداد هستند، رخ دهد. این تغییرات عروقی می‌تواند به حمله قلبی و سکته مغزی منجر شود.

انحراف چشم‌ها

اگر چشم‌های خود را به صورت ارادی چپ می‌کنید جای نگرانی وجود ندارد، اما اگر متوجه انحراف خودبخود چشم‌ها شده اید باید برای بررسی دلیل آن به پزشک مراجعه کنید.

در شرایطی که انحراف چشم‌ها در کودکان معمولا خوش خیم است، اما شرایط باید توسط یک چشم پزشک ارزیابی شود، زیرا انحراف ناگهانی چشم‌ها به سمت بیرون می‌تواند نشانه‌ای از افزایش فشار درون جمجمه یا سکته مغزی باشد.

منبع: عصر ایران

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.