وی افزود: ایران تحت تحریم فروش و خرید قرار دارد و در زمانی که توانسته یک مشتری پیدا کند، هیچ ممانعت و محدودیت حقوقی فراروی آن وجود ندارد. از طرف دیگر هر دو کشور ایران و ونزوئلا مورد تحریم آمریکا قرار دارند. در کنار این موضوع باید به این نکته توجه داشت که واشنگتن از زمان «مونروئه» در سال ۱۸۲۳ میلادی به نحوی آمریکای لاتین را حیاط خلوت خود میداند.
تحلیلگر مسائل بینالملل گفت: آمریکا حساسیت زیادی بر روی منطقه آمریکای لاتین دارد و در کنار آن، ونزوئلا برای آمریکا اهمیت زیادی دارد. اگر آمریکا علیرغم این موضوع که وزیر دفاع ونزوئلا اعلام کرده که نفتکشهای ایرانی را اسکورت خواهند کرد، دست به اقدامی از قبیل توقیف این نفتکشها بزند، موضوع وارد مرحله جدیدی میشود.
بیگدلی افزود: در صورت توقیف نفتکشهای ایرانی توسط آمریکا، تهران میتواند از واشنگتن شکایت کند، چرا که آمریکا از نظر حقوقی نمیتواند جلوی عبور کشتیها را بگیرد. البته هنوز مشخص نیست که آمریکاییها دست به چه اقدامی خواهند زد.
وی تاکید کرد: با توجه به شرایطی که آمریکا با آن رو به رو بوده، به طوری که هم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری قرار دارد، هم با مشکلات بسیار گسترده حاصل از کرونا دست به گریبان است و همچنین نارضایتیهای درونی که در این کشور وجود دارد، مشخص نیست که آمریکا چه تصمیمی را در نهایت خواهد گرفت.
کارشناس مسائل آمریکا اضافه کرد: آمریکا در مواجهه با این موضوع دو راه بیشتر ندارد. اول اینکه با توجه به شرایط داخلی که در پیشتر عرض کردم از برخورد با ایران صرف نظر کند تا مشکلات آمریکا افزایش پیدا نکند. دومین گزینه آمریکا با توجه به کاهش محبوبیت دونالد ترامپ به زیر ۳۴ درصد، دست زدن به یک نمایش قدرت است. با توجه به اینکه جمهوریخواهان بسیار به دنبال نمایش قدرت هستند، با برخورد با نفتکشهای ایرانی مواضع خود را بهبود میبخشند.
بیگدلی تصریح کرد: در صورت اینکه آمریکا دست به یک اشتباه بزند و نفتکشهای ایرانی را در دریای کارائیب توقیف کند، کشورمان در منطقه خلیج فارس ممکن است دست به اقدامات متقابلی ازجمله توقیف کشتیهای آمریکایی یا متحدان این کشور در منطقه بزند.
منبع: مهر
انتهای پیام/