سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روایتی از ۳۴ روز مقاومت برای آزادسازی خرمشهر در «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر»

یک نویسنده کتاب گفت: کتاب‌های متعدد زیادی در مورد هشت سال دفاع مقدس و خصوصاً مبارزات مردم و سپاه برای نجات خرمشهر نوشته شده بود، اما هرگز از نیرو‌های تکاور که در طول ۳۴ روز مقاومت در خرمشهر فداکاری‌های فراوانی کرده بودند اثری دیده نشده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سیدقاسم یاحسینی پیرامون مضمون کتاب «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» گفت: کتاب «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» خاطرات ناخدا یکم هوشنگ صمدی فرمانده گردان تکاوران نیروی دریایی است که عناصر پررنگ در روز‌های مقاومت خرمشهر را بیان کرده و رشادت‌های تکاوران نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را که با تقدیم حدود سیصد شهید و جانباز، حماسه‏‌ای ماندنی و خاطره‌انگیز آفریدند بیان نموده است، بخش‌هایی از کتاب حاوی تاکتیک‌هایی رزمی است که در طول ٣٤روز مبارزه برای بازگرداندن خرمشهر به خاک میهن انجان شده بود.

وی به علل نگارش این کتاب اشاره و ابراز کرد: کتاب‌های متعدد زیادی در مورد هشت سال دفاع مقدس و خصوصاً مبارزات مردم و سپاه برای نجات خرمشهر نوشته شده بود، اما هرگز از نیرو‌های تکاور که در طول ۳۴ روز مقاومت در خرمشهر فداکاری‌های فراوانی کرده بودند اثری دیده نشده بود همین امر سبب شده تا تمام توانم را برای نوشتن کتابی مستقل در مورد تکاوران به کار بگیرم، در این راستا توانستم با ناخدا یکم هوشنگ صمدی فرمانده گردان تکاوران آشنا شده و بعد از مصاحبه‌های فراوان و طی فرآیندی دو ماهه اقدام به نگارش کتاب «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» کردم.

بیشتر بخوانید:
برای مطالعه معرفی آخرین کتب منتشر شده از انتشارات سوره مهر اینجا کلیک کنید

کتاب «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» نگاهی به جان فشانی تکاوران

یاحسینی پیرامون ناخدا یکم هوشنگ صمدی اظهار کرد: یکی از گزینه‌های مهم و منحصر به فرد در هنگام نگارش کتاب «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» شخصیت اول کتاب بود. ناخدا یکم هوشنگ صمدی شخصیتی خاص داشت این فرد به دلیل تربیت آکادمیک که در کشور ایران و دوره‌های نظامی ویژه که در انگلیس دیده است فردی توانمند در عرصه مبارزات رزمی بوده و اطلاعات خاصی در حوزه تاکتیک‌های جنگی دارد در عین حال یادداشت‌های روزانه‌ای که وی در طول جنگ تحمیلی نوشته بود نیز مستنداتی ارزشمند برای کتاب «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» محسوب می‌شد تا به ثبت و ضبط خاطراتی ارزشمند از لحظه لحظه‌های مبارزات رزمندگان و تکاوران در کنار یکدیگر برای آزادی خرمشهر را رقم بزند و به ثبت برساند.

این نویسنده کتاب در همین راستا ادامه داد: این اطلاعات به قدری دقیق ثبت شده است که برخی از آکادمی‌های نظامی کشور‌های خارجی از این کتاب به عنوان تجربه یک فرمانده تکاور برای تدریس استفاده می‌کنند حتی برخی از بخش‌های کتاب «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» برای ساخت فیلم‌ها و مستندات استفاده شده است.

*** پایه گذار واحد تکاوران در نیروی دریایی

وی به فصل‌های ابتدایی کتاب پرداخت و افزود: فصل‌های ابتدایی کتاب «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» خاطرات ناخدا هوشنگ صمدی بوده که زندگی وی را از ابتدایی تولد و هنگامی که این ناخدا در روستای کلخوران استان اردبیل متولد شد مطرح می‌کند، فصل‌های بعدی زندگی وی را پس از گذراندن دوران دبیرستان و ورودش به دانشگاه افسری به قلم کشیده همچنین اشاره‌ای به جایی دارد که وی توانست به عنوان سرهنگ نیروی زمینی فارغ التحصیل شود. هوشنگ صمدی از جمله محدود افرادی است که از پایه گذاران واحد تکاوران در نیروی دریایی به شمار می‌رود.

یاحسینی در همین راستا ادامه داد: ناخدا یکم هوشنگ صمدی دوره‌های تخصصی تکاوری خود را در سال ۵۴ در انگلستان پشت سر گذاشت و پس از آن به کشور بازگشت و پس از مدتی به بوشهر منتقل شد. این زمان که مصادف با پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود روایت و خاطرات بسیار جذابی از این دوران در کتاب «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» را رقم زد.

وی پیرامون یکی از نکات جذاب کتاب «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» بیان کرد: ناخدا صمدی پس از گذراندن ۲۰ سال خدمت در ارتش و نیروی دریایی قصد بازنشستگی پیش از موعد داشت لذا به دفتر فرماندهی رفته تا درخواست بازنشستگی خود را حضوراً اعلام نماید، اما در همین زمان دشمن بعثی اولین حمله هوایی خود به ایران انجام می‌دهد در این بین دیالوگ‌های زیبایی که بین ناخدا صمدی و فرمانده پایگاه رد و بدل شده بود از نکات بسیار جذاب کتاب محسوب می‌شودف در این گفتگو‌ها ناخدا صمدی تاکید دارد که تمام دوره‌ها و تلاش‌هایی که تا این مدت انجام داده تنها برای دفاع از میهن اسلامی بوده و اکنون همان زمانی است که باید دین خود را به کشور ادا کند.

*** رزم قهرمانان علیه دشمن

وی به عزم جدی ناخدا صمدی در فصل‌های بعدی برای دفاع از کشور اشاره و تاکید کرد: ناخدا یکم هوشنگ صمدی با هماهنگ کردن گردان تکاوران در روز اول مهرماه وارد آبادان شد و پایه‌های اصلی رزم قهرمانان علیه دشمن را پی ریزی کرد بدین‌ترتیب تکاوران به مدت ۳۴ روز در کنار نیرو‌های مردمی، بسیج و سپاه به مبارزه‌ای دلیرانه قدم گذاشتند و تا پای جان از خرمشهر دفاع کردند. آن‌ها زمانی که پا به خرمشهر گذاشتند متوجه وجود یک سلسله نیرو‌های مردمی که به صورت مجزا و جداگانه در جای‌جای شهر خرمشهر مبارزه می‌کردند شدند. ناخدا یکم هوشنگ صمدی با همراه کردن این نیرو‌ها و آموزش آنان به واسطه تکاوران ارتش حرکتی جدید را پایه گذاری کرد، البته با توجه به این که تکاوران عموماً از وسیله آرپی جی استفاده چندانی نداشتند، ولی این فرمانده درخواست ۲۰۰ قبضه آرپی‌جی را به نیروی ارتش داد و پس از تحویل گرفتن آرپی‌جی‌ها آن‌ها را در اختیار نیروی مردمی گذاشت که توسط تکاوران آموزش دیده بودند بدین ترتیب در عملیات‌هایی هماهنگ اقدام به شکار تانک‌های دشمن می‌نمودند آن‌ها ده‌ها تانک را از بین بردند و زمینه را برای آزادی خرمشهر فراهم کردند.

یا حسینی تصریح کرد: خوشحالم از اینکه توانستم روایتی را از زبان ناخدا یکم هوشنگ صمدی بیان کنم و در آن علاوه بر پرداختن به حقایق هشت سال دفاع مقدس تاکتیک‌های جنگی را که به صورت اصولی برای آزادی خرمشهر به کار رفت را بیان کردم.

وی نکته قابل توجه در کتاب «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» را آمار دفاع کنندگان دانست و تاکید کرد: آمار تعداد تکاورانی که در خرمشهر می‌جنگیدند حدود ۱۲۰۰ نفر بود در حالی که نیرو‌های زمینی زیر نظر فرمانده شهید جهان آرا زیر ۸۰ نفر بودند این امر بیانگر این مهم است که تکاوران نیروی دریایی تا چه حد توانستند به نیرو‌های سپاه و مردمی کمک کنند و چه میزان در پیروزی خرمشهر نقش داشتند.

***رویایی که تکاوران در کنار نیرو‌های مردمی نابودش ساختند

یا حسینی پیرامون حماسه رخ داده در خرمشهر ابراز کرد: جوانان آبادان و خرمشهر به همراه نیرو‌های مردمی از سراسر کشور در کنار سپاه و ارتش و تکاوران نیروی دریایی دست از جان شستند و برای مقابله با دشمن به خلق حماسه‌هایی ارزشمند و شگفت‌انگیز پرداختند آنان در خون سرخ خود غلطیدند، اما یک وجب از خاک میهن را به دست دشمن ندادند در حالی که دشمن تا دندان مسلح بود و با تجهیزات فوق پیشرفته قدم به میدان گذاشته بود، اما جوانان ما با سلحشوری از کشور و خود دفاع کردند و خاک خرمشهر را از لوث دشمنان پاک کردند آزادی خرمشهر حاصل کش و قوس‌های فراوان بین دشمن و نیرو‌های خودی بود، اما رویای فتح ایران توسط تکاوران و مردمی که دست به دست هم دادند بودند شکست را به دشمن تحمیل کرد.

یاحسینی پیرامون دلیل نامگذاری کتاب با عنوان «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» بیان کرد: قبل از این که کتاب «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» تهیه و منتشر شود نامی از تکاوران نبود کتاب‌ها و مطالبی که تاکنون تهیه شده همواره پیرامون تلاش‌های نیرو‌های مردمی در کنار سپاه و بسیج است، کتاب‌هایی که خودم نیز در تولید آنان نقش عمده‌ای داشتم، اما این بار سلحشوری تکاوران مضمون کتاب هایم شد تا رویدادی متفاوت، جذاب و حقیقتی انکار ناپذیر را بیان کند. من در کتاب «خرمشهر پایتخت جنگ» به موضوع رویداد‌ها تلاش‌ها و از خودگذشتگی‌های مردم، سپاه، بسیج و نیرو‌های زمینی پرداخته بودم، اما نامی از تکاوران نبرده بودم اکنون با نوشتن این کتاب توانستم بار دیگر حقایق موجود در هشت سال دفاع مقدس را از زاویه‌ای متفاوت برای آیندگان مطرح کنم.

منبع: میزان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.