سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عمارتی که تا ابد می‌خواهد مهمانداری کند

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان تاکید کرد: این بنا‌ها براساس طرح مرمتی که به تصویب رسیده مرمت و احیا می‌شوند و کارشناسان سازمان میراث فرهنگی بر حسن اجرای کار نظارت دقیق خواهند داشت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حتما برای شما هم اتفاق افتاده است که با ذوق و شوق سراغ یک بنای معروف می‌روید و از آنچه می‌بینید شوکه می‌شوید، مطمئن باشید اگر به کرمان سفر کنید حتما بهت‌زده خواهید شد، زیرا استان کرمان از استان‌های شاخص در زمینه تاریخی در ایران به شمار می‌آید و از سال ۱۴۰۰ گردشگرانی که به کرمان می‌آیند، می‌توانند در یک مکان تاریخی اقامت داشته باشند.

استان کرمان بزرگترین استان کشور از نظر پهنه جغرافیایی است و در جنوب شرقی کشور واقع شده و جالب است بدانید که بیشترین جمعیت زرتشتیان در این استان سکونت دارند. در دیرباز شهر کرمان با اسم‌های دیگری مانند کرمانیا، کجاران، گواشیر و کرمانا شناخته می‌شده است و رد نام کرمان را حتی می‌توان در کتیبه‌ی شاپور اول ساسانی که در نزدیکی کعبه زرتشت واقع شده است پیدا کرد.

یکی از مکان‌های جالب توجه در شهر کرمان کاروانسرای وکیل است. این کاروانسرا در حاشیه خیابان شریعتی و سه راهی شمال جنوبی شهر کرمان واقع شده و جزء کاروانسرا‌های بزرگ جهان محسوب می‌شود و می‌توان از آن، به عنوان نخستین ساختمان‌های چند طبقه در ایران یاد کرد. این محل با برخورداری از ۱۲۰ حجره در دو طبقه به فرمان «محمد اسماعیل خان وکیل الملک» والی کرمان در حدود سال‌های ۱۲۸۴–۱۲۷۷ ه‍. ق ساخت آن آغاز شد و در زمان مرتضی «قلی‌خان نوری وکیل الملک ثانی» فرزند وی به سال ۱۲۸۷ ساخت این عمارت به پایان رسیده است.

کاروانسرای وکیل در آن زمان، مرکز مبادلات تجاری کرمان بود و قلب اقتصادی شهر، در این مکان می‌زد. این کاروانسرا از دو طبقه تشکیل شده و ۱۲۰ غرفه را در خود جای داده‌است. تعداد حجره‌های این کاروانسرا در طبقه اول به ۸۱ باب و در طبقه دوم به ۳۱ باب می‌رسد. کاروانسرای وکیل دو درب ورودی به بازار وکیل دارد. سر در ورودی کاروانسرای وکیل که به داخل بازار باز می‌شود، با گچ‌بری و کاشی‌کاری‌های زیبایی تزیین شده‌است و سر در ورودی دوم کاروانسرا که در قسمت بیرونی بازار وکیل قرار دارد را نیز با کاشی مزین کرده‌اند. از جمله مشخصه‌های ارزشمند کاروانسرا یکی بادگیری است که در نوع خود از اعتبار و زیبایی خاصی برخوردار است و دیگری برج ساعت این اثر تاریخی است که چگونگی ورود آن به ایران و به کار انداختن آن حدیث مفصلی دارد.

کاروانسرای وکیل بنای ارزشمند تاریخی است که سالیان زیادی به حال خود رها شده بود و تلاش‌ها برای مرمت و احیای آن، ناکام مانده بود تا اینکه سرنوشت تلخ این کاروانسرا تغییر کرد و با پیگیری‌های فراوان، میراث‌فرهنگی کرمان توانست حکم خلع‌ید پیمانکار این پروژه را گرفته و مردادماه سال ۹۶ بود که کاروانسرای وکیل برای تبدیل شدن به یک مجموعه اقامتی به سرمایه‌گذار جدید واگذار شود.

"فریدون فعالی" مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان در  آغاز مرمت این بنا را از ابتدای سال ۱۳۹۷ دانست و گفت: اگر رخداد خاصی به وجود نیاید پیش بینی می‌شود که شهریورماه سال‌جاری مرمت این بنا به‌بهره‌برداری برسد.

وی بیان کرد: برآورد اولیه برای مرمت این کاروانسرا حدود ۱۰ میلیارد تومان بوده که با توجه به تغییر قیمت‌ها اکنون ۳۶ میلیارد تومان هزینه می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با اشاره به اینکه مرمت این بنا برعهده بخش خصوصی است، تصریح کرد: مالکیت این پروژه سازمان میراث فرهنگی است که به بهره‌بردار برای احیا واگذار شده و سرمایه‌گذار پس از احیا و مرمت طی ۲۱ سال از این بنا بهره‌برداری می‌کند.

وی کاربری این بنا با حفظ اصالت اثر را بوتیک‌هتل اعلام کرد و افزود: اینجا یک فضای کاملا تاریخی خواهد بود و مداخله‌ای شکل نگرفته است. این بوتیک‌هتل بین ۵۰ تا ۶۰ اتاق و ۱۴۰ تختخواب دارد، یک رستوران، کافی‌شاپ و ... در آن ایجاد می‌شود. شایان ذکر است که کار مرمت این بنا را یک تیم حرفه‌ای انجام می‌دهد.

فعالی با برشمردن آثار تاریخی زیاد کرمان بیان کرد: آثار زیادی در استان کرمان داریم که واجد این شرایط هستند تا با یک سرمایه‌گذاری مناسب تبدیل به یک مکان گردشگری بسیار مناسب شوند و در همین راستا نیز به دنبال واگذاری سایر کاروانسرا‌های کرمان در راستای حفظ و احیای آن‌ها هستیم.

وی با اعلام این خبر که امسال چندین پروژه میراث فرهنگی استان کرمان به بهره‌برداری خواهند رسید، ادامه داد: امسال در قالب کمیسیون ماده ۲۷ در استان کرمان ۱۴ پروژه برای واگذاری داریم ضمن‌آنکه ۱۳ پروژه نیز از سال گذشته برای واگذاری داشتیم که این پروژه‌ها در کرمان، راین، رفسنجان، انار، راور، سیرجان، بردسیر، بافت، ماهان قرار دارند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان تاکید کرد: این بنا‌ها براساس طرح مرمتی که به تصویب رسیده مرمت و احیا می‌شوند و کارشناسان سازمان میراث فرهنگی بر حسن اجرای کار نظارت دقیق خواهند داشت.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

برچسب ها: گردشگری ، کرمان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.