به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سرطان نامی است که به مجموعه بیماریهایی اطلاق میشود که از تکثیر مهار نشده سلولها پدید میآیند. سلولهای سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلولها جدا میافتند. علت دقیق این پدیده همچنان نامشخص است، ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا مواردی که موجب اختلال در فعالیت سلولها میشوند، در هسته سلول اشکال وارد کنند.
هر ساله روشهای مختلفی برای درمان سرطان بررسی و معرفی میشود. یافتههای علمی محققان دانشگاه موناش نشان میدهد که در آینده نزدیک از نانوذرات میتوان برای کمک به بیمارانی که دچار سکته یا سرطان شدهاند، استفاده کرد. این نانوذرات قادرند میزان اسیدیته سلولها را تشخیص دهند.
پژوهشگران استرالیایی زیستحسگری ساختند که با دستگاه اسکنر سونوگرافی کار میکند. این گروه، حسگر اولتراسونیک را برای تشخیص تغییرات سطح pH و کمک به درمان بیماران مبتلا به سرطان و سکته ساختهاند. این زیستحسگرها درون بدن انسان وارد شده و سپس اسکنر سونوگرافی به کار میرود تا بتوان با کمک امواج اولتراسونیک زیست شناساگرها را بهصورت زنده در بدن اندازهگیری کرد.
بیشتر بخوانید: ساخت سامانه تزریق درونسلولی در کشور
در این پروژه از نانوذرات صلب استفاده شدهاست، نانوذراتی که در اثر تغییر pH در بدن میزان سفتی آنها تغییر میکند. این نشانگرها قادراند تا تغییرات سفتی را بهصورت سیگنال ایجاد کنند. از تغییرات pH در بدن میتوان برای تعیین این که تومور بدخیم در اثر شیمیدرمانی در حال کاهش است، استفاده کرد. در آینده نزدیک نیز میتوان از این فناوری برای شناسایی اکسیژن بهعنوان شاخص مهم در تشخیص آسیبهای ناشی از سکته یا برای تشخیص پروتئینهای مربوط به یک بیماری استفاده کرد.
در حال حاضر، این فناوری در حال طی مراحل ثبت پتنت بینالمللی است. سایمون کوریز از محققان این پروژه که در دپارتمان مهندسی شیمی دانشگاه موناش فعالیت دارد میگوید: «هدف ما این است که پزشکان این توانایی را داشته باشند تا بتوانند به بیمار بگویند که روی صندلی بنشیند و بعد دارو را به او تزریق کنند. در ادامه پزشک با استفاده از یک دستگاه سونوگرافی معمولی قادر به رصد سطح دارو و همچنین پاسخ بدن نسبت به دارو باشد و بهصورت زنده این فرآیند را رصد کند. با این کار میتوان میزان دوز دارو را براساس نیاز بیمار تعیین کرد.»
این فناوری در مدلهای حیوانی مورد آزمایش قرار گرفته تا تغییر pH در آن تشخیص داده شود. این گروه امیدوار است که آزمونها روی مدلهای حیوانی تداوم یافته و با موفقیت به نتیجه برسد. این گروه تحقیقاتی روی استفاده از این فناوری در درمان بیماریهای سرطان و سکته متمرکز است.
انتهای پیام/