سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۲۷ مورد حادثه برق گرفتگی در استان اصفهان

رئیس مرکز اورژانس استان اصفهان گفت: سال گذشته در استان اصفهان ۲۷ مورد حادثه برق گرفتگی به اتاق‌های فرمان اورژانس استان اعلام شد که این مصدومان پس از دریافت خدمات درمانی اولیه به بیمارستان منتقل شدند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،غفور راستین مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی استان اصفهان اظهار کرد: سال گذشته در استان اصفهان ۲۷ مورد حادثه برق گرفتگی به اتاق‌های فرمان اورژانس استان اعلام شد که این مصدومان پس از دریافت خدمات درمانی اولیه از سوی پرسنل فوریت‌های پزشکی، به بیمارستان منتقل شدند.

او افزود: از مجموع این افراد ۲۴ نفر مرد و ۳ نفر زن بودند.

رئیس مرکز اورژانس استان اصفهان تصریح کرد: در این مدت از مجموع امداد خواهانی که دچار برق گرفتگی شده بودند پنج نفر زیر ۲۰ سال، شش نفر ۲۱ تا ۳۰ سال، ۱۳ نفر ۳۱ تا ۴۰ سال، ۲ نفر ۴۱ تا ۵۰ سال و یک نفر بالای ۵۰ سال سن داشتند.

او با بیان اینکه با فرارسیدن فصل گرما، تعمیر و استفاده از وسایل سرمایشی به خصوص کولر‌های آبی علت عمده برق گرفتگی‌ها است و حتی گاهی منجر به مرگ مصدوم می‌شود، گفت: فقدان تجهیزات و وسایل حفاظتی و دلایل شخصی نظیر نداشتن آموزش کافی و لازم، به کار بردن روش‌های ناصحیح، مناسب نبودن اعضای بدن شخص نسبت به نوع و ماهیت کار محوله و عدم آشنایی یا سهل انگاری از جمله دلایل برق گرفتگی در افراد است.

راستین خاطرنشان کرد: خطرناک‌ترین حالت برق گرفتگی زمانی است که جریان برق از یک دست وارد و از دست دیگر خارج شود؛ در این هنگام جریان برق از قلب و ریه گذشته و می‌تواند باعث از کار افتادن این اعضا و در نهایت منجر به مرگ شود.

مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی استان اصفهان تاکید کرد: در صورت مواجه شدن با حادثه برق گرفتگی با رعایت موارد ایمنی، مصدوم را از جریان برق جدا یا جریان برق را به طور کامل قطع کنید. در ادامه، تعداد تنفس و نبض مصدوم را بشمارید و اگر نفس نداشت به او تنفس مصنوعی دهید و بلافاصله با شماره ۱۱۵ تماس بگیرید.

راستین افزود: ممکن است، مصدوم با علائمی، چون رنگ پریدگی، سرگیجه، رخوت و کاهش تعداد تنفس و ضربان قلب دچار شوک شود؛ بنابراین به سرعت او را به پشت بخوابانید و پا‌های او را ۲۰ سانتی متر یعنی حدود یک وجب بالاتر از سطح بدنش قرار دهید و او را با یک پتو بپوشانید تا اتلاف گرمای بدن به حداقل برسد.

او اظهار کرد: گاهی برق گرفتگی با سوختگی همراه است، در این صورت اگر سوختگی سطحی بود، موضع را با آب خنک شستشو داده و پانسمان کنید، اما اگر سوختگی عمیق بود با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید و یا مصدوم را بلافاصله به مراکز درمانی منتقل کنید.

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.