سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عوامل فردی موثر بر افزایش تصادف

سلیقه‌ها و نیاز‌ها بر رفتار انسان تاثیر مستقیم داشته، گاهی باعث شتابزدگی افراد شده و در برخی مواقع آسیب‌های جبران ناپذیری را بوجود می‌آورند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،سرش خیلی شلوغ بود، تمیز کردن کناره‌های زمین شالیزاری و چیدن برخی از علف‌های هرز چنان سرگرمش کرده بود که روزه داری و فشار ناشی از گرسنگی و تشنگی را کاملا به فراموشی سپرد.

آنچنان سرگرم بود که صدای اذان مغرب وی را از کار کردن بازداشته، سبب شد تا از زمین کشاورزی بیرون آمده و دست و صورتش را بشوید و با موتورسیکلت به سمت منزل بازگردد.

برای رسیدن به منزل باید از مسیر شالیزاری به سمت جاده اصلی و دوباره به سمت مسیر روستایی رفته و سپس به منزل می‌رسید، وقتی سوار بر موتور سیکلت می‌شد از دور یکی از کشاورزان را دید که با موتورسیکلت چنان با سرعت می‌رفت که خاک پشتش تا ارتفاع زیادی اوج گرفته بود.

در تاریکی آرام آرام به سمت جاده اصلی موتورسواری می‌کرد، دیگر کسی را در مسیرش ندید، آرام آرام و با خونسردی همیشگی اش وارد جاده اصلی که شد تازه فهمید شلوغی قبل از افطار یعنی چه؟

با اینکه خیلی گرسنه و خسته بود، اما سعی می‌کرد با حوصله موتورسواری کند، این ویژگی‌ای بود که مشتی در روستای زادگاهش مشهور بود، اما در مسیر ۳ کیلومتری جاده اصلی رد کردن سرعت گیر‌های سر راه، بی توجهی راننده‌ها به علائم سبقت ممنوع در مسیر و بوق زدن‌های مداوم و برخی از اعتراضات حکایت از شتابزدگی مردم برای رسیدن به سفره افطاری داشت.

مشتی هر چند از رانندگی مردم وحشت زده بود، اما ته دل با خود گفت که خدا را شکر که مردم همه اهل نماز و روزه بوده و فرایض دینی را بجا می‌آورند.

بیشتر بخوانید: رتبه سوم مازندران در کاهش تصادفات فوتی کشور

در دل تاریکی در افکار خود غوطه می‌خورد که موتور سواری با ترک نشینش چنان با شتاب از کنارش گذشت که باعث شد تا مشتی موتور سیکلتش را به شانه خاکی جاده برده تا آسیبی نبیند، اما کمی بعد در همان تاریکی، نورموتورسیکلت و صدای ناشی از برخورد آن بر زمین و صدای آخ ترک نشین و دوباره برخورد موتورسیکلت با جسم سخت و صدای ترمز خودرو، مشتی را بر آن داشت که اتفاق وحشتناکی مثل واژگونی موتور سیکلت و یا تصادف شدیدی با خودرویی رخ داده باشد.

وقتی به جلوتر رسید دید دو نفر جوان روستا به علت بی توجهی به سرعت گیر و سرعت زیاد با موتورسیکلت واژگون شده و در عین حال از مسیر اصلی خود منحرف و با خودرویی که از روبرو می‌آمد تصادف کرده و متاسفانه اتفاقی که نباید برایشان رخ داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، قاسم گرجی کارشناس اداره مشارکت و آموزش همگانی معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی مازندران، گفت: بسیاری از رفتار افراد برای رفع نیاز‌ها می‌باشد، انسان در طول تاریخ نیزمدام به فکر رفع نیاز‌ها بوده و تا به هدف خود نرسیده دست از تلاش نکشیده است، اهداف انسان، وی را به سوی پیشرفت سوق داده و سبب شده تا اکنون در دنیای مدرن زندگی خود را با امکانات صنعتی و به روز سپری نماید.

در طول تاریخ سلیقه‌ها و نیاز‌ها بر رفتار انسان تاثیر مستقیم داشته و سبب شد تا رفتار وی هدایت شود، رفع نیاز‌ها و از بین بردن سائق‌ها گاهی باعث شتابزدگی انسان شده که متاسفانه در برخی مواقع آسیب‌های جبران ناپذیری را نیزبرای وی به همراه دارند.

بررسی عوامل فردی حوادث رانندگی

۱-در نگاهی نخست باید گفت که افراد دارای شخصیت‌های متفاوتی از یکدیگر می‌باشند، وبر اساس شخصیت و تاریخجه زندگی خود در شرایط مشابه رفتار و عکسل العمل‌های متفاوتی را از خود بروز می‌دهند، به عنوان مثال افرادی که در طول زندگی دارای خانواده‌هایی گسیخته بوده و خاطرات تلخ فراوانی در تعامل با والدین خود و یا اطرافیان و افراد در جامعه داشته به احتمال از شخصیت ضد اجتماعی برخوردار می‌باشند.

این افراد در کنار افراد هیجان طلب که شخصیت شان زمینه فیزیولوژکی و وراثتی داشته، معمولا در رفتار‌هایی مثل رانندگی توجه به قوانین و مقررات را مد نظر قرار نداده و معمولا تضییع حقوق دیگران را به وفور تجربه می‌کنند، مخصوصا افراد ضد اجتماع که از آزار رساندن به دیگران هیچ گونه عذاب وجدانی را به خود راه نمی‌دهند.

۲- موضوع دیگری که باید مد نظر قرار داد هوش افراد می‌باشد، معمولا افرادی که از کودکی توان یادگیری لازم در مدارس و یا مراکز آموزشی را نداشته باشند بعد از ترک تحصیل و یا عدم موفقیت در کسب مهارت از روی ناچاری به هر شکل ممکن به راتندگی روی آورده و این موضوع را به عنوان حرفه اصلی خود انتخاب می‌کنند.

بسیاری از این افراد حین رانندگی آنچنان توجهی به قوانین رانندگی نداشته و یا به هیچ وجه به حقوق دیگران توجه نمی‌کنند، البته باید گفت که این دسته معمولا از قدرت آنالیز و تحلیل مسائل در سطح پایینی برخوردار می‌باشند، چرا که از هوش مرزی و صرفا برای یادگیری فعالیت‌های ساده و سطح پایین برخوردار می‌باشند.

۳-بسیاری دیگر مخصوصا کسانی که رانندگی را به عنوان حرفه ویا شغل خود انتخاب کرده اند، بس که پشت فرمان خودرو نشسته اند دچار خستگی و فرسودگی شده، پس از مدتی روزمرگی به سراغ آن‌ها آمده و به این ترتیب رعایت قوانین برای این افراد سخت و عذاب آور به نظر می‌رسد.

بسیاری از این افراد نیز به احتمال، زود به مقصد رسیدن را بر رعایت قوانین ترجیح دهند.

۴- گاهی نیز عدم آگاهی از قوانین و قواعد باعث تضییع حقوق دیگران می‌گردد، مثلا فردی که مسافت ۱۰۰ کیلومتری در اتوبان را با سرعت ۱۳۰ کیلومتر یعنی با اختلاف ۱۰ کیلومتر بر ساعت از سرعت مطمئنه طی می‌کند اگر بداند که این رفتار وی طی یک ساعت حدود ۱۰ دقیقه ویا کمتر از آن از نظر زمانی با سرعت مطمئنه متفاوت می‌باشد، یقینا در شرایط عادی ویا حتی تعجیل شتابزده عمل نکرده، رعایت قوانین را در دستور کار خود قرار خواهند داد.

۵- خانواده‌ها و گذشته افراد نیزمی تواند بر شخصیت و رانندگی افراد تاثیرگذار باشد، افرادی که در طول زندگی خود پس از هرگونه اقدام مثبت و احساس کارایی هیچ گونه توجه و تشویقی از اطرافیان و یا منابع قدرت ندیده اند و یا در طول زندگی مدام سرکوب شده و احساس کارایی آن‌ها نادیده گرفته شده نیز به احتمال حین رانندگی به شیوه‌های مختلف مثل سرعت سرسام آور و لایی کشیدن‌ها و عدم رعایت فاصله طولی و حرکات نمایشی در پی جلب نظر و توجه اطرافیان ویا به رخ کشیدن احساس کارایی خود برآیند.

۶-در نهایت اینکه افراد که در خانواده‌های پرتنش، خانواده اعتیاد، طلاق و بدون سرپرست رشد کرده اند در معرض رفتار‌های پرخطر قرار داشته که بی توجهی به قوانین و رانندگی پرخطر از این دسته از رفتار می‌تواند باشد.

انتهای پیام/س
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.