سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تاخیر کوچ بهاره عشایر به ییلاقات

مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: به علت شیوع ویروس کرونا و همچنین سردی هوا، به خصوص در ییلاقات خراسان شمالی، امسال کوچ بهاره نسبت به سال‌های گذشته دیرتر انجام شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، محمدرضا قلی پور مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی افزود: خانوار‌های عشایری در چند روز اخیر کوچ را از مناطق قشلاقی به سمت مناطق ییلاقی آغاز کرده اند، اما اینکه شرایط آب و هوایی در مناطق ییلاقی آماده نشده و هنوز هوا در ارتفاعات سرد است مانع حضور این قشر برای تعلیف دام در عرصه‌های منابع طبیعی شده است.

قلی پور افزود: برخی از خانوار‌ها در نزدیکی روستا‌ها در محل اسکان‌های خود، دامداری‌های سنتی دارند که در این ایام مورد استفاده قرار می‌گیرد.

او اظهار داشت: برخی از خانوار‌های عشایری نیز که به صورت سنتی کوچ می‌کنند، در این روز‌ها هنوز در مناطق میانبند به صورت موقت مستقر شده اند و دام‌های خود را از مراتع این مناطق تغذیه می‌کنند.

مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی طول زمان کوچ سنتی را حدود ۴۵ روز عنوان کرد و افزود: خانوار‌های عشایری که به صورت مکانیزه کوچ کرده اند به اجبار باید دام‌های خود را به صورت دستی تغذیه کنند.

او گفت: برخی از خانوار‌های عشایری استان که فصل سرد سال را در مناطق قشلاقی استان مستقر شده بودند، به علت سرد بودن مناطق ییلاقی، هنوز سامانه‌ها خود در مناطق گرمسیری را ترک نکرده اند.

قلی پور افزود: این در حالی است که خانوار‌های عشایر در سال‌های گذشته در این زمان در مناطق ییلاقی مستقر شده بودند و برای تعلیف دام‌های خود از مراتع سرسبز ارتفاعات استفاده می‌کردند.

او گفت: عشایر کوچرو خراسان شمالی در چند روز اخیر برای در امان ماندن از آسیب‌های بیماری کرونا، کوچ بهاره خود را به صورت مکانیزه از مراتع قشلاقی به ییلاقات آغاز کرده اند.

مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی اظهار داشت: اگرچه قرار بود عشایر کوچ خود را تا اواخر اردیبهشت ماه به تاخیر بیندازند، اما به دلیل شرایط محیطی و مکان استقرار عشایر در استان گلستان، گرم شدن هوا و نامطلوب بودن مراتع، امکان ماندن بیشتر عشایر در مراتع گرمسیری وجود نداشت.

مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی اظهار داشت: در زمان کوچ توصیه‌ها و هشدار‌های لازم در خصوص عدم توقف عشایر کوچنده در بین مسیر و روستا‌های اطراف، هشدار هواشناسی، آموزش‌هایی برای پیشگیری از کرونا و توزیع اقلام کوچ و بهداشتی در بین خانوار‌های کوچنده برای مدیریت کوچ انجام می‌شود تا عشایر به سلامت به مناطق ییلاقی خود برسند.

قلی پور افزود: ایل راه‌های خراسان شمالی از سه ایلراه اصلی تشکیل شده که ایل راه شمالی آن شامل مسیر شمال شهرستان‌های قوچان، فاروج، شیروان، گیفان، راز و جرگان و مراوه‌تپه است.

مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی ظهار داشت: ایل راه جنوبی در مسیر جنوب شهرستان‌های قوچان، فاروج، شیروان، اسفراین، جنوب بجنورد، قوری‌میدان و مراوه تپه است و ایل راه میانی از قوچان تا مانه و سملقان در اطراف رودخانه اترک و کالیمانی و مراوه‌تپه است.

عشایر کوچرو خراسان شمالی، زمستان را در مناطق گرمسیری مراوه تپه استان گلستان و مناطقی از جاجرم، راز و جرگلان و بجنورد به سر می‌برند و فصل ییلاق را در دامنه کوه‌های شاه جهان، گلیل و سرانی شیروان، ارتفاعات فاروج، سالوک و آلاداغ اسفراین و بجنورد می‌گذرانند.

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.