سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خرمشهری که خرمشهر ماند؛

روز بیست‌وسوم عملیات بیت المقدس؛ تقلای عراق برای ماندن در خرمشهر

روز بیست‌وسوم عملیات بیت المقدس با فراز و نشیب‌های فراوانی همراه بود.

به گزارش خبرنگار   حوزه  دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عملیات بیت المقدس از دهم اردیبهشت‌ماه ۶۱ با هدف بازپس گیری مجدد خرمشهر از دست نیرو‌های عراقی طراحی و آغاز شد. این عملیات با رمز بسم‌الله الرحمن الرحیم، بسم‌الله القاسم الجبارین، یا علی ابن ابی‌طالب در چهار مرحله به صورت مشترک در قرارگاه خاتم الانبیاء توسط ارتش و سپاه انجام شد.

فعالیت های عراق در آغاز مرحله چهارم بیت المقدس

قرارگاه مقدم نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی (نزاجا) در جنوب گزارش کرد: «ارتش عراق ضمن پدافند در سراسر این منطقه [غرب کارون]، نسبت به تحکیم مواضع پدافندی جدید به ‌شدت مشغول است و با اعزام نیرو از سایر مناطق به منطقه جنوب نسبت به تقویت یگان‌های در خط و پوشش محل‌های آسیب‌پذیر اقدام می‌کند.» این قرارگاه در گزارش خود به سایر فعالیت‌های عراقی‌ها نظیر اعزام گشتی، ایجاد کمین و گرفتن اسیر به‌منظور کسب اطلاع از جبهه خودی، اشاره کرده و افزود: «آتش توپخانه دشمن در مناطق آبادان و نیسان [شمال‌غرب هویزه] از شدت بیشتری برخوردار بوده و فعالیت شناسایی هوایی با هلیکوپتر نسبت به گذشته باشدت ادامه دارد.»

قرارگاه نیروی زمینی ارتش همچنین با تأکید بر افزایش فعالیت‌های عراقی‌ها در غرب جاده اهواز - خرمشهر ادامه داد: «دشمن همه ساختمان‌های پادگان حمید [در کیلومتر ۶۰ جاده اهواز - خرمشهر] را تخریب کرده و با و بولدوزر مشغول صاف‌کردن آن است.» چنین عملی می‌تواند با دو هدف انجام شده باشد، یا عراقی‌ها قصد ماندن در این منطقه را ندارند یا اینکه سعی دارند همه عارضه‌هایی را که برای پدافند نیرو‌های ایرانی در زمان عملیات می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد، از بین ببرند. در گزارش قرارگاه نیروی زمینی به منطقه خرمشهر نیز اشاره شده و آمده است: «در خرمشهر و پادگان دژ، خودرو‌های فرسوده [خودرو‌هایی که در آغاز جنگ در گمرگ این شهر منهدم شده بودند] به حالت عمودی قرار داده شده است» تا مانعی در مقابل فرود احتمالی چترباز‌های ایرانی شوند.

پرواز هلیکوپترهای شناسایی عراقی بر فراز دارخوین

واحد اطلاعات عملیات تیپ ۲۵ کربلای سپاه پاسداران که در منطقه شرق کارون مستقر شده و مشغول شناسایی است، نیز گزارش کرد: «تردد خودرو‌های عراقی به‌طرف سیدعبود [شمال‌شرقی دارخوین] و در جاده اهواز - خرمشهر به‌طور محسوسی افزایش یافته است.»

همچنین واحد اطلاعات عملیات تیپ ۱۴ امام حسین (ع) سپاه پاسداران هم در گزارشی از شناسایی انجام‌شده از محور عملیاتی خود اعلام کرد: «در مقابل تأسیسات انرژی اتمی [دارخوین]چند سنگر تانک احداث شده است. دو هلیکوپتر عراقی هم صبح امروز به‌مدت ۵۰ دقیقه به قصد شناسایی در منطقه دارخوین در پرواز بودند.»

پاکسازی آذربایجان‌ غربی و کردستان از ضد انقلاب

گروه‌های مسلح ضدانقلاب پس از رانده‌شدن از شهر‌های کردنشین استان‌های آذربایجان‌غربی و کردستان، برای ادامه بحران‌آفرینی‌های خود، به برخی از روستا‌ها و جاده‌های مواصلاتی رفته و آن مناطق را پایگاه و مأمن خود قرار داده‌اند و سپس با اعزام تیم‌های عملیاتی به‌ سوی نقاط هدف، به اقدامات ایذایی مبادرت می‌ورزند؛ بنابراین، پاکسازی این‌گونه روستا‌ها و جاده‌ها ضرورتی انکارناپذیر است که نیرو‌های خودی هر از گاهی با طراحی و اجرای عملیاتی موفق می‌شوند بخشی از این هدف را محقق کنند. امروز نیز در نتیجه چنین عملیات‌هایی اعلام شد که محور کامیاران - مریوان و تعدادی از روستا‌های بانه و سردشت پاک‌سازی شدند.

تصرف یک خانه تیمی در مشهد

در درگیری پاسداران مشهد با گروهی از عناصر سازمان مجاهدین خلق (منافقین) که به نبرد مسلحانه با نظام جمهوری اسلامی مشغول هستند، یک خانه تیمی این سازمان تصرف شد. همچنین یکی از عناصر این سازمان هم که حاکم شرع کازرون را به شهادت رسانده بود، در بندرعباس دستگیر شد.

پافشاری ایران بر شروط خود برای پایان‌دادن به جنگ

همزمان با تلاش‌های هیئت صلح سازمان کنفرانس اسلامی، سخنگوی شورای‌عالی دفاع جمهوری اسلامی ایران گفت این هیئت در دیدار‌های اخیر خود از تهران اعلام کرده است که ارتش عراق بدون مذاکره هم باید از خاک ایران خارج شود.  وزیر امور خارجه ایران نیز بار دیگر بر شروط کشورش برای پایان‌دادن به جنگ تأکید کرد. در مقابل، یک مقام عراقی خروج ارتش این کشور از خاک ایران را به پذیرش حق حاکمیت اراضی و آب‌های عراق ازسوی ایران منوط دانست.

اختصاص پنج میلیارد ریال به بازسازی مناطق خسارت‌دیده جنگی

هیئت دولت پنج میلیارد ریال به بازسازی مناطق خسارت‌دیده جنگی در استان‌های خوزستان، ایلام و باختران (کرمانشاه) اختصاص داد.

در جلسه امروز هیئت دولت جمهوری اسلامی ایران که به ریاست میرحسین موسوی نخست‌وزیر، تشکیل شد، ضمن تأکید بر بررسی تصویب‌نامه‌های بازسازی مناطق آزادشده و نیز اقدامات انجام‌شده برای تدوین نظام اجرایی بازسازی این مناطق، مقرر شد به‌منظور بازسازی مناطق جنگی مبلغ سه میلیارد ریال به‌صورت علی‌الحساب دراختیار استانداری خوزستان، یک میلیارد ریال دراختیار استانداری ایلام و یک میلیارد ریال در اختیار استانداری باختران قرار گیرد تا این اعتبارات برای اجرای طرح‌های بازسازی مناطق آزاد شده، که به تصویب کمیته‌های برنامه‌ریزی استان رسیده به مصرف برسد.

حمایت شورای همکاری خلیج‌فارس از پایان یافتن جنگ عراق با ایران

پیروزی‌های ایران در جبهه‌های جنگ در ماه‌های اخیر و احتمال استمرار آن در آینده، موجب نگرانی کشور‌های عرب حامی حکومت عراق و تلاش آن‌ها برای همبستگی بیشتر میان خود شده است. بر همین اساس، شورای همکاری خلیج‌فارس از هرگونه تلاشی برای پایان‌دادن به جنگ ایران و عراق حمایت کرد. یک روزنامه کویتی نیز از احتمال افزایش حمایت مصر از عراق خبر داد و دو نشریه آلمانی هم از نگرانی‌های کشور‌های عربی خلیج‌فارس که موجب همبستگی آن‌ها شده است، نوشتند.

مواضع مثبت سوریه و برخی کشورهای عربی در قبال ایران

مواضع مثبت سوریه به ‌همراه کشور‌هایی نظیر لیبی، الجزایر و یمن جنوبی در‌خصوص جنگ ایران و عراق تأثیر زیادی بر شکست تلاش رژیم صدام برای قومی نشان دادن خصومت خود با ایران داشته است. نمونه‌ای از این مواضع مثبت در مصاحبه رئیس‌جمهوری سوریه دیده می‌شود که در آن جنگ ایران و عراق را مخالف مصالح اعراب برشمرد.

رادیو کلن آلمان غربی نیز مواضع و اقدامات اخیر سوریه ازجمله قطع لوله نفت عراق را نقطه اوج اختلافات دو حزب بعث سوریه و عراق و ضربه سخت اقتصادی به حکومت صدام توصیف کرد.

دولت الجزایر به‌دلیل پیشینه مثبت خود در حل‌و‌فصل منازعات ایران و عراق در سال ۱۹۷۵ میلادی، باردیگر می‌کوشد نقش مؤثری در جلوگیری از ادامه درگیری این دو کشور و درنهایت یافتن راه حلی برای خاتمه‌دادن به این جنگ ایفا کند. رادیو کلن آلمان غربی امروز گفت: «وزیر خارجه الجزایر می‌کوشد تا در بغداد شانس‌های مربوط به حل منازعه ازطریق مذاکره را مورد بررسی قرار دهد. عراق ظرف دو هفته گذشته نشان داده است که هم حاضر به مذاکره و هم آماده برای مصالحه می‌باشد و مأموریت وزیر خارجه الجزایر می‌تواند موفقیت بیشتری داشته باشد تا تلاش‌های میانجیگرانه‌ای که از سوی سازمان ملل متحد یا شورای کشور‌های اسلامی به عمل آمده است، خاطره موافقت‌نامه منعقده در سال ۱۹۷۵ در بغداد و تهران فراموش نشود.»

بمباران جنوب لبنان توسط هواپیما‌های رژیم صهیونیستی

هواپیما‌های رژیم صهیونیستی جنوب لبنان را بمباران کردند و رئیس مجلس ایران با محکوم‌کردن آن آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای دفاع از مردم لبنان و فلسطین اعلام کرد.

در این حمله که ساعت ۱۴:۴۵ به وقت بیروت آغاز شد، هواپیما‌های متجاوز منطقه "دارمور" در سی کیلومتری جنوب این شهر و نیز مراکز نیرو‌های فلسطینی را به‌شدت بمباران کردند که براساس آمار ارائه‌شده دولت لبنان، در این حمله حداقل ۲۰ فلسطینی کشته و بیش از ۴۰ تن زخمی شدند.

قبل از آغاز این حمله، فرماندهی نظامی تل‌آویو ضمن ادعای این که درنتیجه انفجار یک مین زمینی در جنوب لبنان، ۲ سرباز اسرائیلی کشته و مجروح شدند، این حادثه را نقض آتش‌بس ژوئیه ۱۹۸۱ [تیرماه ۱۳۶۰]خواند.

آزادسازی یک میلیارد دلار از منابع مالی ایران در فرانسه

دادگاه استیناف فرانسه حدود یک میلیارد دلار از منابع مالی ایران را که از زمان آغاز انقلاب اسلامی مسدود شده بود، آزاد کرد. رادیو بی‌بی‌سی ضمن اعلام این خبر افزود: «سرمایه مذکور ازطرف دولت ایران در وجه کنسرسیومی به نام اوردیف پرداخت شده بود که جهت نیروگاهی هسته‌ای سوخت اورانیوم غنی‌شده تهیه می‌کرد. دولت فرانسه رهبری این کنسرسیوم را برعهده دارد. دولت ایران در زمان حکومت شاه توافق کرده بود که در کنسرسیوم مذکور شرکت جوید، اما دولت پس از انقلاب ایران برنامه نیروگاه‌های هسته‌ای ایران را فسخ کرد و از کنسرسیوم اوردیف خارج شد. دادگاه بازرگانی پاریس در سال ۱۹۷۹ رأی داده بود که مبلغ یک میلیارد دلار از پرداخت‌های ایران مصادره شود.»

روز بیست‌وسوم عملیات بیت المقدس در آئینه رسانه‌ها

روزنامه السیاسه (چاپ کویت) هم در خصوص احتمال افزایش حمایت مصر از عراق نوشت: «باتوجه‌به نحوه کار رادیو و تلویزیون و مطبوعات مصر که لزوم کمک به عراق در جنگ با ایران را وظیفه ملی اعراب می‌دانند و نیز دلایل دیگر، حاکی است که ظرف دو ماه آینده، مصر مستقیماً به نفع عراق وارد جنگ با ایران خواهد شد. از طرف دیگر، با تقویت روابط مصر و سلطان‌نشین عمان، هر آینه شرکت مصر در جنگ به نفع عراق، راه بازگشت این کشور به جامعه اعراب را هموار خواهد کرد.»

خبرگزاری یوگسلاوی نیز از قاهره گزارش کرد: «یوسف بن علوی، وزیر امور خارجه سلطان‌نشین عمان پیام سلطان قابوس پیرامون آخرین تحولات جهان عرب، به‌ویژه در منطقه و مسائل مربوط به جنگ عراق با ایران را تسلیم حسنی مبارک رئیس‌جمهور مصر، کرد.»

همچنین نشریه آلمانی بونر جنرال افزیگل در مطلبی با اشاره به پیروزی ایران در عملیات فتح‌المبین نوشت: «این ضربه که برای عراق بزرگ‌ترین ضربه بود ترس و وحشت کشور‌های طرف‌دار غرب در خلیج‌فارس را نیز از وقوع یک انقلاب به سبک انقلاب اسلامی ایران در آن کشور‌ها برانگیخته است.» این نشریه آلمانی افزود: «عراق به‌شدت توسط اردن و عربستان کمک می‌شود و خبرنگاران غربی از تعداد زیاد اسرای خارجی بسیار متعجب بودند. عرب و افریقایی در میان اسرای عراقی هستند.»

روزنامه آلمانی فرانکفورتر الگمانیه نیز در شماره امروز خود در مقاله‌ای تحت عنوان "جنگ خلیج [فارس]همبستگی دول عربی را تحکیم کرد " نوشت: «جنگ عراق و ایران که طی هفته‌های اخیر خسارات و تلفات زیادی را به عراق وارد کرده است، همبستگی دولت‌های عربی را مستحکم کرده و در این رهگذر نزدیکی سیاسی مصر به‌منزله قوی‌ترین قدرت نظامی عرب به دیگر کشور‌های عربی را تسریع خواهد کرد.»

یک روزنامه چاپ لندن در گزارشی ضمن تشریح عملکرد اخیر سازمان مجاهدین خلق (منافقین) در درون ارتش جمهوری اسلامی ایران، به آغاز تلاش این سازمان برای انتقاد از موضع مقامات ایران در قبال جنگ به‌منظور ایجاد فضایی ناآرام در درون ارتش و بهره‌برداری از آن پرداخت.

این داستان ادامه دارد...

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۲۴ ۰۱ خرداد ۱۳۹۹
انشاءالله قدس هم مثل خرمشهر ازاد میشود . فقط استقامت و تلاش و دعا
ناشناس
۲۱:۲۴ ۰۱ خرداد ۱۳۹۹
خدا شهید سپهبدصیاد شیرازی(صیاد دلها) و بقیه شهدا رو رحمت کنه