سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت مطرح کرد؛

رشد منفی جمعیت کشور برای اولین بار در تاریخ/ کاهش ۴۰ درصدی آمار ازدواج در یک دهه

برکاتی گفت: در سال ۹۸ نرخ رشد جمعیت کشور برای اولین بار در تاریخ به کمتر از یک درصد رسیده است و رشد منفی جمعیت داریم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سید حامد برکاتی مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ویدیو کنفرانس خبری اظهار کرد: با افزایش جمعیت مواجه شدیم و بعد به ثبات نسبی رسیدیم و در سال‌های اخیر با کاهش جمعیت مواجه هستیم و در ابتدای انقلاب جمعیت کشور سالانه حدود ۲.۵ درصد رشد داشت و کاهش جمعیت در دهه ۷۰ رخ داد و به ناگهان شاخص رشد جمعیت در یک دهه کاهش یک واحدی داشت و به ۱.۵ رسید.

کاهش رشد جمعیت به زیر یک درصد برای اولین بار در تاریخ کشور

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: در سال ۹۸ رشد جمعیت کشور برای اولین بار به کمتر از یک درصد رسیده است و این بدان معناست،میزان جمعیت مولد که زیربنای اجتماعی، علمی، اقتصادی و امنیتی کشور را شکل می دهد، در ۲۰ سال آینده به چالش کشیده خواهد شد.

او ادامه داد: در سال ۱۳۵۵ میانگین سن جمعیت کشور ۲۲ بود، اما در سال ۹۹ این رقم ۳۲ سال خواهد بود و باید توجه داشت منابع دنیا سن جوانی را ۳۰ سال می‌دانند و ایران از سال ۹۵ وارد میان سالی می‌شود و برآورد می‌شود تا سال ۱۴۳۰ کشور میانسال و پیر شویم و باید توجه داشت یک دهه پیش بیش از ۷۰ درصد جمعیت کشور مولد بودند و به تدریج این جمعیت کشور کاهش پیدا خواهد کرد.

برکاتی با بیان اینکه سیاست‌هایی جمعیتی مقام معظم رهبری در ۳۰ اردیبهشت ۹۳ ابلاغ شد، گفت: این سیاست های جمعیتی کاملا جامع بوده و مسیر را برای مقابله با معضل پیری جمعیت روشن کرده است، این سیاست‌ها ۱۴ بند دارد که یک بند به جایگزینی جمعیت اشاره می‌کند و بند اصلی است و بند آخر هم بند رصد است که باید هر ساله اتفاق افتد تا به عنوان مثال در سال ۹۹ با این موضوع مواجه نشویم که رشد جمعیت کشور به زیر یک درصد افتاده است. 

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: در سیاست‌های ۱۲ گانه رشد اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی و حمایت از جوانان برای فرزندآوری در این سیاست ها دیده شده و وزارت بهداشت اقدامات خوبی انجام داده است. شاخص مرگ و میر کودکان و مادران و مراقبت‌های تغذیه‌ای را ارتقا داده ایم و این شاخص‌ها در سطح دنیا با توجه به گستره شبکه بهداشتی و درمانی ایران زبانزد است. امیدوارم با اقداماتی که در این زمینه در تمام قوا و نه فقط قوه مجریه و وزارت بهداشت انجام می‌شود، بتوانیم رشد جمعیت را به بهترین شکل مدیریت کنیم.

پیشگیری از بارداری در چه گروه های انجام می شود؟

برکاتی درباره خدمات پیشگیری از بارداری در مراکز بهداشتی درمانی با توجه به سیاست‌های جدید جمعیتی کشور گفت: ما در اقلام پیشگیری از بارداری بحث «سلامت» و «تحدید موالید» را داریم و به هیچ عنوان برای تحدید موالید، اقلام جراحی در زمینه پیشگیری از بارداری نداریم اما دستورالعملی در این حوزه در آبان ماه سال 98  با رویکرد جدید نوشته شد و این دستورالعمل کار مشترک معاونت‌های بهداشت و درمان وزارت بهداشت بود و دستورالعمل به استان‌ها و دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی ارسال شد.

او  افزود: به عنوان مثال خانمی که به سرطان مبتلاست و سرطان قابل درمان است، در ابتدای کار که باید داروهای شیمی درمانی مصرف کند و بارداری برای خود مادر و بیشتر از آن هم برای جنین به دلیل جهش‌های ژنتیک ناشی از مصرف داروهای سرطان منع دارد، برای این خانم ها روش‌های موقت پیشگیری از بارداری داده می‌شود.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: افزون بر این برای خانم‌هایی که ممکن است مشکل طولانی مدت داشته باشند، به عنوان مثال بانوی که حدودا ۳۵ ساله سن دارد و مبتلا به بیماری مادرزادی قلبی بوده و در طول زمان به گِرید چهار بیماری قلبی رسیده است و به این ترتیب توانایی حرکات و فعالیت‌های روزمره‌ را به خوبی ندارد و در این شرایط بارداری این خانم با حیات او منافات خواهد داشت و ماه های آخر بارداری جان مادر به خطر خواهد افتاد و برای این خانم ها دستورالعمل هایی تدوین کرده ایم تا داروهای پیشگیری از بارداری در وضعیت‌های پرخطر تجویز شود.

آمار سقط جنین در کشور

برکاتی درباره آمار سقط جنین در کشور گفت: طبق بررسی انجام شده در سال ۱۳۹۲ که پیش از این هم اعلام شده، آمار سقط جنین حدود ۲۲۰ هزار سقط برآورد شده بود. در این زمینه یک بررسی ملی انجام دادیم و نتایج تقریبا آماده است و ظرف یکی و دو ماه آینده اطلاع رسانی رسمی خواهد شد.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره نظارت بهداشتی وزارت بهداشت روی مدارس اظهار کرد: ما قبل از اینکه بحث نظارت را مطرح کنیم، باید به برنامه ها در حوزه سلامت دانش آموزان اشاره کنم و این برنامه ها در دفتر سلامت جمعیت در وزارت بهداشت و در دفتر سلامت و تندرستی در آموزش و پرورش و سایر بخش های این دو وزارتخانه دنبال می شود.

او ادامه داد: در حوزه بلوغ برنامه‌های مفصلی داریم و همکاران بهداشت محیط وزارت بهداشت سالی یکبار و در مواردی در صورت لزوم به برخی مدارس بیشتر مراجعه می‌کنند تا نظارت‌ها به دقت صورت گیرد و چون ضابط قضایی هم محسوب می‌شوند و تذکرات لازم را در صورت لزوم می‌دهند. مراقبان سلامت به مدارس تحت پوشش خود مراجعه می‌کنند و رعایت بهداشت در بوفه و سرویس‌های بهداشتی را بررسی می کنند و اصلاحات لازم را گوشزد می کنند، همچنین آموزش‌هایی به دانش آموزان و والدین داده می‌شود، باید توجه داشت مدارس پرجمعیت هر یک مدرسه و مدارس کم جمعیت هر ۲ مدرسه یک مراقب سلامت باید داشته باشند و مراقبان سلامتی که داریم نیمی از مدارس کشور را پوشش می‌دهند.

مشکل آموزش و پرورش در استخدام مراقبان سلامت مدرسه

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به چالش جذب مراقبان سلامت مدارس در آموزش و پرورش گفت: سلامت دانش اموزان بسیار حائز اهمیت است و باید مراقب سلامت مدرسه داشته باشیم و در این زمینه برنامه‌هایی از طریق دانشگاه فرنگیان و معاونت آموزشی وزارت بهداشت برنامه درسی مراقبان سلامت را تدوین کرده اند.

او ادامه داد: مشکل مجوز استخدام مراقب سلامت مدرسه در وزارت آموزش و پرورش وجود دارد، در این زمینه مقرر شده است تا دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش از مجوز‌های خالی مانده استخدام سال‌های قبل برای جذب مراقبان سلامت اقدام کند.

بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی برای ضدعفونی مدارس

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: ما پس از شیوع کرونا دستورالعمل‌های سختگیرانه و مفصل نوشتیم و این دستورالعمل‌ها در مدارس اجرایی شده است و ویدیو کنفرانسی با دانشگاه‌های علوم پزشکی و آموزش و پرورش استان‌ها داشتیم و سوالات را پاسخگو بودیم و تذکرات لازم داده شد، ستاد ملی کرونا بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی به آموزش و پرورش اختصاص داده که این رقم نزدیک به ۷ برابر بودجه سنواتی دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش است و این نشان می دهد که دولت به سلامت دانش آموزان توجه داشته است و انتظار نمی‌رود که تا انتهای سال تحصیلی با مدارسی مواجه شویم که کمبود مواد شوینده و ضدعفونی کننده داشته باشند.

او بیان کرد: از طرفی باید توجه داشت مدارس نمونه مردمی، تیزهوشان و غیردولتی شهریه اخذ می‌کنند و باید مواد ضدعفونی کننده را خود تامین کنند و بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی بین ۸۵ هزار مدرسه توزیع خواهد شد و اگر بودجه درست مدیریت شود، می‌تواند نگرانی جامعه، والدین و وزارت بهداشت را در بحث ضدعفونی مدارس مرتفع کند و همکاران ما هم با هدف اصلاح بازدید‌هایی از مدارس انجام می‌دهند.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره مباحث آموزشی برای بلوغ دانش‌آموزان گفت: برنامه‌هایی سلامت دانش‌آموزان در دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش دنبال می‌شود. برنامه‌های مفصلی ترتیب داده‌ایم. در ابتدا برای والدین کلاس‌هایی برگزار می‌شود؛ چرا که شاید دانسته‌های آنها در مورد بلوغ مبنای کاملا علمی نداشته باشد. سپس با اذن والدین اقدام به آموزش این موضوع برای نوجوانان می‌کنیم. موارد آموزشی تنها در حد اطلاع رسانی است و تنها در صورتی که دانش‌آموز نیاز به مراجعه به پزشک داشته باشد او را به پزشک متخصص یا عمومی ارجاع می دهیم. تغذیه در بلوغ، بهداشت بلوغ و راه‌های کنار آمدن با بلوغ همگی به دانش‌آموز گفته می‌شود. با تمام محدودیت‌های موجود باید بیش از  این بر روی این مقوله کار کنیم تا نوجوان یک بلوغ خوب را تجربه کند.

او افزود: در مورد کالاهای آسیب رسان در بوفه مدارس تفاهمنامه و دستورالعمل مشترک بین حوزه معاونت بهداشت و معاونت تربیت بدنی آموزش و پرورش نوشته و ابلاغ می شود و باید اجرایی شود، نمی توان گفت این دستورالعمل به طور کامل در همه مدارس اجرا می شود اما این دستورالعمل در درصد بالایی از مدارس اجرا می شود. ممکن است درصد خطایی هم وجود داشته باشد و اجرای دستورالعمل به کمک مراقبان سلامت و بازرسان وزارت آموزش و پرورش و بهداشت محیط به عنوان ضابطان قضایی نظارت می شود.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: وضعیت امروز نسبت به ۵ سال پیش بسیار بهتر است اگر چه هنوز نیازمند اصلاحاتی در حوزه مواد آسیب رسان بهسلامت دانش آموزان هستیم و ممکن است هنوز با عرضه کیک و مواد غذایی دیگر که با الگوهای رشد و وزن گیری مناسب کودکان مغایرت دارد در برخی بوفه های مدارس شاهد باشیم اما روند اصلاح و بهبود را پیش رو داریم.

کاهش ۴۰ درصدی آمار ازدواج در کشور

او درباره آمار ازدواج در میان جوانان گفت: آمار ازدواج در سال ۱۳۸۹ برابر با ۸۹۱ هزار مورد بوده است که این رقم در سال ۹۸ به ۵۵۰ هزار مورد رسیده است که نشانگر کاهش ۴۰ درصدی آمار ازدواج در این سال‌ها است. به طور تقریبی هر ساله ۶ درصد آمار ازدواج کاهش یافته است. در سال ۱۳۹۲ حدود ۱۳ میلیون جوان در انتظار ازدواج داشتیم که این رقم اکنون به ۱۰ میلیون رسیده است. این روند کاهشی طبیعتا کاهش تمایل به فرزندآوری را هم به دنبال خواهد داشت.

ازدواج اجباری برای دریافت وام ازدواج!

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت افزود: راه چاره تشویق جوانان برای ازدواج تنها وام ازدواج نیست. این وام حتی شاید بتواند برای برخی جوانان در برخی مناطق باعث بروز مشکلاتی شود که با اجبار خانواده‌هایی که به این ۱۰۰ میلیون وام ازدواج نیاز دارند ممکن است اتفاق افتاده باشد. تمام بحث‌های حمایتی از جوانان برای ازدواج و فرزندآوری در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری موجود است، اما متاسفانه در اجرا آنچه که باید باشد، نبوده است. ایشان فرموده‌اند که توسعه اقتصادی و اجتماعی باید متناسب با سیاست‌های ابلاغی انجام شود. خوشبختانه وزارت بهداشت نسبت به سایر دستگاه‌ها وظایف خود را بهتر انجام داده است.

ایران یکی از جزو سه کشور پیر دنیا در سال ۱۴۴۰ 

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت  در پاسخ به خبرنگار  باشگاه خبرنگاران جوان، درباره روند پیر شدن جمعیت ایران و اینکه گفته می شود، ایران پیرترین کشور جهان خواهد شد، گفت: ۶ سال پیش این عبارت مکرر گفته می شد که «ما جوانترین کشور دنیا هستیم». سن کشور ما ۲۸ سال بود و به مرور شاهد افزایش سن در همه کشورها هستیم و برآورد ما این است که با روند فعلی در حدود سال ۱۴۲۰ یکی از کشورهای پیر دنیا و در صدر لیست خواهیم بود، اگر وضعیت با روال  فعلی پیش رود، در سال ۱۴۳۰ یا ۱۴۴۰ جزو سه کشور پیر دنیا یا شاید حتی پیرترین کشور دنیا باشیم و اگر همه بخش های فرهنگی، اقتصادی از جوانان برای ازدواج و فرزند آوری داشته باشند، ممکن است روند  پیری کُند شود و مهم این  است که روند پیری را به تاخیر بیندازیم و جمعیت مولد را حفظ کند.

هزینه های بالای درمان ناباروری در کشور

برکاتی در پاسخ به خبرنگار  باشگاه خبرنگاران جوان، درباره هزینه بالای خدمات ناباروری برای زوجین نابارور و نبود پوشش بیمه‌ای خدمات گفت: هزینه‌های درمان ناباروری بالاست، باید توجه داشت برای اینکه یک خدمت وارد چرخه بیمه شود، الزاماتی وجود دارد و تصور ما این است بعد از اجرای بسته جدید در حوزه بهداشت و درمان در ناباروری و نوشتن دستورالعمل‌ها مشکلات تا حد زیادی حل شود، باید دانست که بیمه‌ها در پوشش خدمات می‌خواهند بدانند چه خدمتی، توسط چه کسی، کجا و با چه هزینه‌ای ارائه می‌شود، فکر می‌کنیم پس از اجرای طرح پایلوت ناباروری آخر امسال آماده خواهیم شد که خدمات ناباروری تحت پوشش بیمه قرار گیرند البته باید بیمه‌ها و شورای عالی بیمه پوشش بیمه‌ای خدمات ناباروری را مصوب کنند.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: وزیر بهداشت دستور داده اند که خدمات ناباروری در مراکز دولتی رایگان باشد و سه نوبت I.U.I و سه نوبت I.V.F، ویزیت، سونوگرافی و آزمایشات رایگان انجام می‌شود و وزارت بهداشت هزینه‌های این روش‌ها را پرداخت می‌کند و امیدواریم جوانانی که از نعمت فرزند محروم هستند با اقدمات لازم از نعمت فرزند بهره‌مند شوند، در همه کشور‌های دنیا ۱۵ تا ۲۰ درصد بر اساس شرایط اقلیم و فرهنگ، اقتصاد و سن ازدواج دچار ناباروری هستند و باید به فکر باشیم که این زوجین باردار شوند و فکر می‌کنیم ساماندهی کار ظرف یک یا دو سال آینده به طور کامل انجام شود.

طرح غربالگری زوجین نابارور کلید خورد

برکاتی از اجرای طرح غربالگری ناباروری خبر داد و گفت: ما برای غربالگری نیازمند هماهنگی با معاونت درمان بودیم چرا که اگر زوجین نابارور را شناسایی کنیم، اما ظرفیت درمان وجود نداشته باشد، با مشکل مواجه می‌شدیم و هماهنگی‌ها انجام شد و دیروز تفاهمنامه اجرای طرح غربالگری ناباروری بین معاونت بهداشت و درمان وزارت بهداشت امضا و دیروز ابلاغ شد.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: این طرح تا یکی دو ماه آینده با زیرساخت‌های از پیش تعیین شده در ۶ شهرستان کشور به صورت پایلوت اجرا می‌شود، پیش از این خدات درمانی غربالگری داده می‌شد و با غربالگری ما زودتر زوجین نابارور را شناسایی می‌کنیم و به مراکز درمان ناباروری ارجاع می‌دهیم و پیش بینی ما این است که با اجرای این طرح درصد موفقیت ما بالاتر خواهد بود.

جلوی روند تصاعدی سزارین را گرفتیم

برکاتی درباره رایگان بودن زایمان طبیعی اظهار کرد: بیش از هزار و ۱۰۰ اتاق زایمان خصوصی داشتیم که پیش بنی می کنیم که اتاق‌های خصوصی زایمان در سال جاری به یک هزار و ۴۰۰ مورد برسد و بررسی نکرده ایم که رایگان بودن زایمان طبیعی چه تاثیری روی فرزندآوری داشته است، باید توجه داشت که ما ۱۷۰ هزار تولد کاهش داشتیم.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره رایگان بودن زایمان طبیعی و تاثیر بر فرزندآوری گفت: اگر زایمان طبیعی رایگان نبود ممکن بود که شاهد کاهش ۲۰۰ هزار تولد زنده باشیم، زایمان رایگان اسباب راحتی را برای والدین و مادر فراهم می‌کند و تاثیر دیگری هم داشته که با این اقدام جلوی روند تصاعدی سزارین را گرفتیم.

برکاتی اظهار کرد: اگر این زایمان‌های رایگان نبود ممکن بود ۶۰ درصد زایمان‌ها سزارین انجام شود و خوشبختانه درصد سزارین‌ها را روی ۵۰ نگه داشته ایم و پیش بینی می‌کنیم که این رقم به ۴۵ درصد و کمتر برسد و ۶۰۰ هزار زایمان طبیعی انجام شده است که عمده آن‌ها در حوزه دولتی بوده و هزینه را وزارت بهداشت پرداخت کرده است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره مراجعه کمتر خانم برای تست بارداری به آزمایشگاه ها گفت: گزاره‌های مختلفی در بحران کرونا پیش رو قرار گرفته است، ما از چندین آزمایشگاه شلوغ کشور به شکل نمونه بررسی کردیم که تا افزایش یا کاهش تست‌های بارداری را بررسی کنیم، باید توجه داشت ما با این مقوله مواجه شدیم که رپید تست‌های بارداری در داروخانه‌‌ها بیشتر فروخته شده است، یعنی خانم ها برای تست بارداری در این مدت کمتر به آزمایشگاه‌ها مراجعه کرده اند. با صحبت با همکاران متخصص زنان متوجه شدیم مراجعه برای بارداری‌هایی که در سنین حدود ۸ تا ۱۲ هفته که می‌تواند برای دوران کرونا باشد با قبل از این دوران تفاوتی نداشته است و اکثر مراجعین نیز از رپید تست‌ها استفاده کرده‌اند. تاکنون نسبت به سال گذشته تغییری در رفتار باروری مردم ایجاد نشده است اگرچه که بحث‌های روانی و تعامل زوجین در منزل نیز بسیار مهم است.

والدین واکسیناسیون را به تاخیر نیندازند

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره کرونا در کودکان و تاخیر در واکسیناسیون بیان کرد: کمتر از ۱۰ کودک به کرونا مبتلا و فوت شدند که بیماری زمینه‌ای داشتند، به دنبال شیوع کرونا برخی از مردم برای واکسیناسیون کمتر مراجعه کردند و تاخیر ۲ هفته‌ای قابل قبول بود و حوزه بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت بخشنامه‌ای را صادر کرد و ما هم موضوع را پیگیری کردیم تا تمهیدات لازم و امنیت روانی لازم به مردم داده شود.

او ادامه داد: نزدیک به یک هزار و ۱۰۰ مرکز ۱۶ ساعته داریم که بیماران مشکوک به کرونا مراجعه می‌کنند و در این مراکز واکسیناسیون تعطیل است و در سایر مراکز خدمات داده می‌شود و خطر ابتلا به کرونا در این مراکز مثل سطح جامعه یا حتی کمتر است و تمهیدات حفاظتی لازم اندیشیده شده است و پرسنلی را انتخاب کرده ایم که سالم هستند و اگر مورد مشکوک به بیماری کرونا مشاهده کنیم فرد به مراکز ۱۶ ساعته ارجاع می‌شوند و مراکزی که خدمات کرونا نمی‌دهند، ایمن هستند.

برکاتی  اظهار کرد: بنابر آمار‌ها مردم به تدریج برای واکسیناسیون مراجعه می‌کنند و باید توجه داشت برخی واکسن‌ها در سنین خاص مردم کمتر مراجعه کردند و به عنوان مثال واکسن ۴ تا ۶ سالگی را می‌توان به پایان ۶ سالگی موکول کرد البته ما تاخیر در واکسیناسیون را برای سلامت کگودکان آسیب رسان می‌دهیم و مردم با اطمینان خاطر برای واکسیناسیون مراجه کنند.

کرونا و کاوازاکی در کودکان

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره بیماری کاوازاکی در کودکان بیان کرد: بیماری کاوازاکی با طیف علائم مثل راش جلدی یا عارضه قلبی مشاهده می شد  و باید توجه داشت بیماری کرونا در سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارد و پذیرفته شده که می تواند باعث شعله ور شدن کاوازاکی در کودکان شود اما مقالات مستند درباره این موضوع در دسترس نیست و از یک مرجع مطمئنی که بتوان به آن اتکا و استناد کرد، موضوع اعلام نشده است.

برکاتی درباره بازگشایی مدارس و سلامت دانش آموزان بیان کرد:  تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا اجرایی می‌شود، یکی از این تصمیمات بازگشایی مدارس برای رفع اشکال بود و به نظر من در شرایطی که برخی دانش‌آموزان دسترسی به موبایل هوشمند و تلوزیون را ندارند می‌توانند از این خدمت بهره ببرند. اینکه مدارس در نقاطی اکنون با دو یا سه نفر دانش‌آموز دایر است، بیانگر یک عدالت آموزشی برای پاسخ‌گویی به نیاز افراد مختلف است. اکنون دستورالعملی که برای  بازگشایی مدارس ارائه شده است، نوع چهارم آن است یعنی اولین دستورالعمل در تاریخ ۱۴ بهمن ماه و پیش از شیوع کرونا در کشور نوشته شد که این موضوع نشان دهنده وجود آمادگی‌های اولیه در این حوزه بود.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: برخی امتحانات نهایی را نمی‌شود برگزار نکرد، اگر امتحانات پایه دوازدهم برگزار نشود به دنبال آن کنکور را نمی‌توان برگزار کرد و سال تحصیلی بعدی دانشجوی سال اول در هیچ عرصه‌ای نخواهیم داشت که این کار عملی نیست. فاصله‌گذاری‌های مناسب در مدارس انجام شده است و مراقبان سلامت برای حوزه‌های امتحانی آماده‌اند، معلمانی که بیماری زمینه‌ای دارند از حضور در امتحان معاف شدند و طبیعتا دانش‌آموزان هم اگر بیماری زمینه‌ای داشته باشند مانند تمام موارد دیگر با اخذ گواهی پزشکی می‌توانند امتحان را در زمان دیگری بدهند و باید توجه داشت کمتر از یک درصد دانش‌آموزان دارای بیماری زمینه‌ای هستند.

اجرایی طرح ترافیک بعد از عیدفطر صد درصدی نیست

او در پاسخ به سوالی درباره اجرای طرح ترافیک پس از تعطیلات عید فطر گفت: سوال طرح ترافیک سیاسی است، باید توجه داشت که لغو طرح ترافیک امنیت روانی جامعه را به دنبال خواهد داشت. تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا برای طرح ترافیک تا به الان نهایی نیست. خوشبختانه در کشور یک صدا صحبت می‌کند و اخبار ضد و نقیض از مجامع رسمی اشائه نمی‌دهیم. هر تصمیمی که گرفته شود وزارت بهداشت کنار مردم خواهند ایستاد.

فاصله ۵.۵ ساله بین بارداری اول و دوم

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره سیاست‌های تشویق به فرزندآوری، افزود: رایگان کردن زایمان طبیعی، برقراری ۹ ماه مرخصی زایمان برای مادران باردار از جملهاقداماتی است که پیگیر اجرایی شدن آن هستیم. از سال ۹۳ تاکنون بیش از چند هزار کارگاه آموزشی در این زمینه برگزار شده است و در طرح تحول سلامت نیز مکمل‌های غذایی را با پوشش ۱۰۰ درصدی تا اواخر سال گذشته تامین کردیم و امسال نیز در تلاش برای برقراری آن هستیم همچنین خدمات دیگری مانند مشاوره برای فرزندآوری و چگونگی برنامه‌ریزی برای فاصله بین دو بارداری را ارائه می‌دهیم. متاسفانه آمار فعلی نشان می‌دهد فاصله بارداری‌های دوم از بارداری اول در کشور حدود ۵.۵ سال است.

علل کاهش نرخ باروری در ایران

برکاتی با بیان اینکه درمان ناباروری حق زوجین است، گفت: حتی اگر بتوانیم درمان ناباروری را برای همه افراد اجرایی کنیم بازهم مشکل باروری ما برطرف نمی‌شود. حتی در موفق‌ترین مراکز درمان ناباروری بین ۲۰ تا ۳۰ درصد موفقیت درمان زوجین نابارور وجود دارد و در ایران هم همینطور است. اینکه میزان تولد نسبت به سال قبل ۱۷۰ هزار مورد کاهش یافته است حتما برخواسته از ناباروری نیست. ما کمبود ازدواج جوانان، کمبود میل به فرزندآوری و به تاخیر انداختن فرزندآوری را جزو عوامل کاهش نرخ باروری می‌دانیم و تمام مراکز ارائه دهنده خدمات ناباروری زیر نظر وزارت بهداشت در دوران کرونا با بهترین تمهیدات و رعایت موضوعات بهداشتی فعال هستند و محیطی امن را برای مراجعه زوجین فراهم کرده‌اند.

بیشتر خانوار‌های ایرانی ۳ تا ۴ نفر هستند

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت تاکید کرد: خانم‌ها حق دارند کار کنند، تحصیل کنند و راهکار عمده که بخواهد موضوع باروری را بهبود بخشد این است که باید حاکمیت و نهاد‌های مختلف بین درس و کار هارمونی ایجاد کنند و خانمی که تحصیل یا کار می‌کند بتواند ازدواج کند و فرزند بیاورد، ما از ۵ سال اول دهه ۶۰ تا ۵ سال اول دهه ۷۰ حدود ۲۵ درصد کاهش موالید داشتیم که همین افراد هستند که اکنون به سن ازدواج و فرزندآوری رسیده‌اند. نرخ فرزندآوری در خانواده‌ها به شدت کاهش یافته است و از متوسط بُعد خانواد از ۵.۳ در دهه ۶۰ به حدود ۳.۴ رسیده‌ایم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۱۹ ۰۲ اسفند ۱۳۹۹
آقای برکاتی ایران زندگی نمیکنی ؟ یا خودتو زدی به کوچه علی چپ
ناشناس
۰۰:۳۶ ۲۵ آبان ۱۳۹۹
دارید چی میگید من فردا امتحان مطالعات دارم از دروس در مورد جمعیت...
خدایا دیوانه شدم چی دارم می خونم... به جای درس جمعیت دارم مقاله مربوط به کاهش جمعیت ایران رو می خونم...
نمی خواستم مزاحم شما شما به بحث ادامه بدید منم برم ادامه درس زحمت دادم‌ بازم سر می زنم
ناشناس
۲۲:۲۵ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
ما نظر هم بنویسیم وقتی مسیولی نیست رسیدگی کنه گوش شنوایی نیست بشنوه چه فایده ای داره ؟
ناشناس
۱۴:۱۷ ۰۹ تير ۱۳۹۹
باید مشکل گرانی و تورم و اشغال جوانان حل شود
علی
۱۵:۴۸ ۰۲ تير ۱۳۹۹
چطوری بچه بیاریم با این تورم و نبود امید به اینده
ناشناس
۲۳:۲۲ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
نداشتن شغل درست گرانی زمین و مسکن و اجاره خانه سرسام اور بودن هزینه های ازدواج و زندگی و در اخر گرانی سکه و طلاق و زندانی شدن فرد مورد نظر مسولین باید فکری بکنند
ناشناس
۱۴:۲۵ ۰۹ خرداد ۱۳۹۹
ابتدا باید مشکل تورم و اشتغال جوانان حل شود زیرا بسیاری از جوانان حتی موقعیت ازدواج ندارند چه برسد به فرزند اوری
یه ادم
۱۳:۳۴ ۰۵ خرداد ۱۳۹۹
سلام من معتقدم چند تا چیز باعث کم شدن ازدواج شده اولینش بیکاری چون خیلی از مشاغل به خاطر سیاست های اشتباه دولت تعطیل شدن کارخونه ها تولیدشون کم شده یه تعداد زیاد ورشکست شدن و تعدیل نیرو کردن کار نیست جوونا نمی تونن کار پیدا کنن. دوم گرونیه سرسام اوریه که دولت ایجاد کرده برا کنترلش هیچ کاری نمی کنه خودشونم حقوق های خوب مسگیرن چه میفهمن قشر کار گر و و یا جوونای بیکار جامعه چی دارن میکشن. کار نباشه گرونی پدر ادم رو در میاره. کار هم هست حقوقا پایینه. کارگری که در حالت خوشبینانه بهش حقوق یک میلیون
و هشتصد بدن که البته خیلی جاها همینم نمیدن چجوری باید از پس هزینه ها بربیاد پول اجاره و قسط و وام و خورد و خوراک هر جورم که نلاش کنه و زور بزنه نمیرسه با این وجود نه تنها بچه که از ازدواج کردن هم میترسن ...ترس هم داره ....یکم از کشور های دیگه یاد بگیرید برا فرزند اوری و فرزند اول و دوم و سوم ببینید چه مشوق هایی میدن یکم یاد بگیرید
محمد
۱۶:۰۰ ۰۱ خرداد ۱۳۹۹
انگلیس چندین ساله پیش برنامه ریزی کرده بود برای ایران، حالا داره نتیجه اش مشخص میشه ، خداوند این استعمارگرها رو نابود کنه،
محمد
۱۴:۳۴ ۰۱ خرداد ۱۳۹۹
جوان تحصیل کرده بیکار شغل نداره مسکن نداره چطور میتونه ازدواج کنه
محمد
۰۸:۵۳ ۰۱ خرداد ۱۳۹۹
گذشته از همه مشکلات سیایتهای جمعیتی مسئولین خنده داره:
مثلا در یارانه معیشتی هرچه بعد خانوار بزرگتر میشه سیاست تشویق کم و تنبیه زیاد میشه
یا مثلا به خانم کارمند که فرصت بچه آوری کمتر داره در صورت فرزندآوری 6 ماه مرخصی با حقوق میدن ولی دریغ از یک ریال کمک به خانم خانه داری که مثل همون خانم تحصیلات عالی داره ولی به هر دلیل نتونسته شاغل باشه و....
ناشناس
۲۳:۱۳ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
هزینه اجاره های سرسام آور یا خرید خونه منو اینا میخوان بدن که دغدغه بچه دار شدن منو دارن؟؟؟؟؟؟؟؟


با این قیمتا با این همه بدبختی و گرونی و قیمت مسکن و نبود شغل و درامد بچه چی میخواددبگه؟؟؟؟


وقتی من تکلیف خودم مشخص نیست امید به آینده خودم صفره با این روحیه چطور میتونم بچه سالم تربیت کنم؟؟؟

مدیونید پیام منو چاپ نکنید حرف دل خیلیا همین حرفای منه
ناشناس
۲۳:۰۹ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
مملکت ما حقشه از پیری بمیره....شما به فکر معیشت و سختی و بدبختی مردم نیستید به فکر بچه آوری هستید؟؟؟؟؟
متاسفم برا عقل نداشته تون

ما از گرونی به کجا فرار کنیم؟؟؟مسکن کی میتونه تهیه کنه؟؟؟ا

استخدامیا نداشته یا بعضا داشته ولی آبکیو کجای دلمون بزاریم که از هر شهر فقط یک نفر میگی ما بعد چند برابر ظرفیت اعلام میکنن ک پول بیشتری از مردم کش برن آخرشم همه رو رد میکنن


دانشگاهای ما بی هدف دانشجو میگیرن بدون آینده شغلی

من با مدرک ارشد هرجا استخدامی دادم قبول شدم تو مصاحبه رد شدم ۳۸سالمه

وقتی خودم هنوز تکلیفم مشخص نیست بچه بیارم که چی بشه؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۲۳:۰۳ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
خونه نداریم درامد نداریم کار نداریم همه چی گرونه به چی دل ببندیم ؟؟؟؟؟؟؟
بچه میخوایم چکار
رضا جوام
۲۲:۵۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
داداش در یک جمله .پول وثبات اقتصادی نداریم اینجوری پیش بره بابد بریم بیابان رو کارتن زنوگی کنیم قدرت پرداخت قبض آب هم نداریم .سکه شده 7500بد تو داری از جمعیت میگی .متاسفانه اوضاع اقتصادی کمر هممونو نابود کرده .وگرنه آرزو من داشتن 10تا پسر خوشتیپ برای زندگی و خدمت به میهنم ایران عزیز هستش میهنی که هزار بار حاظرم برایش جان بدم با افتخار ولی با 34سال فعلا مجرد و اجاره نشینم .
ناشناس
۲۰:۴۸ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
مدیر کل سلامت ما تو فامیل ده تا جوان بیکار تحصیلکرده آماده ازدواج داریم شما خونه و مخارج خورد و خوراک پوشاک شون را بدید هم ازدواج دوست دارند هم بچه دار شدن!!!!!
ناشناس
۲۰:۰۳ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
سهمیه و ظرفیت استخدام آقایان دردستگاههای دولتی به خانمهاو استخدام خانم ها به جای آقایان،سربازی و... گرانی مسکن و ماشین و توقعات بالای خانواده ها ازپسرها و ... خب دیگه معلومه آمارازدواج میادپایین
ناشناس
۱۹:۵۶ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
خانم ها حق دارند کارکنند!!!!عجب!!!خب به این طرز فکر ادامه دهید تا تبعاتش را هم بیش ازاین ببینید،خانم ها کارکنند و جای آقایان را درادارات بگیرند و آقایان هم بیکارباشند،باتاخیر صاحب کارشوند و به تبع مشکلات ناشی از این تاخیر،یا ازدواج نمی کنند و یا دیگر امکان ازدواج یا درصورت ازدواج امکان بچه دارشدن پیدانمی کنند،چوب همین سیاست های غلط والگوهای غربی را داریدمی خورید،جایگاه زن و مرد عوض شده و فقط فرزندآوری توسط آقایان باقی مانده،جای تاسف هست.
ناشناس
۱۹:۱۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
من 35 سال سن دارم و الان یازده ساله اردواج کردم و مستاجر هستم یک کودک چهرساله هم دارم
هنوز یک زمین مسکونی ندارم که دلم خوش باشه و کم کم خونه بسازم
میترسم بچه ام آینده اش مثل من بشه
poya
۰۳:۳۱ ۰۱ خرداد ۱۳۹۹
خوبه من 35 سالمه حتی نمی تونم به ازدواج فکر کنم احتملا هیچ وقت
حمید
۱۹:۰۶ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
خانه نداریم ازدواج کنیم و بچه بیاریم
ناشناس
۱۸:۵۶ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
مبارک مسئولین.
ناشناس
۱۸:۳۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
اجاره مسکن افتضاح
شغلی نیست
قیمت ها سرسام آور...

حتی خودمون بهمدیگه رحم نداریم.من تو یک داروخونه کار میکردم ۶ماه کار ورزی کردم مسلط که شدمو درخواست حقوق کردم سریع بهش برخورد وگفت برو
سپیده
۱۸:۳۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
شرایط اشتغال درکارهای دولتی را داشتن بیش از 3 فرزند بگذارید.
ناشناس
۱۸:۲۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
عزیزان من پول بریزد بپای مردم مشکلات خودشون حل میشه دیگه احتیاجی ب شما نیست!!!
ناشناس
۱۸:۱۲ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
خدا برای این تورم نسازه همه چیز برگرده روال قبل وارزانی تا هم ازدواج کنیم هم بچه بیاریم
جاوید صفری
۱۸:۰۹ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
همه ناامید به زندگی به جز یه عده آدم زندگی خودشو میبینه میگه بچه رو میخوام چه کار من خودم برای نون شب محتاجم
ناشناس
۱۷:۴۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
الان من ازدواج کردم چهارسال فرزندم ندارم وقتی یه جایی ازبدنم دردمیکنه پول ندارم برم دکترخودموچکاب کنم بنظرتون ازپس یه بچه برمیام دارم که بچه داربشم این بچه پوشاک وشیروخشک ودکترواینده نمیخاد این بچه ارامش روحی نمیخوادبرا اینده ما هی دلامون میلرزه ازگرونی نمیتونیم نیازهای اولیه زندگی خودمون ازپسشون بربیایم چرا بچه بباریم ببینیم فعلا خودمون ازگوشنگی ممیریم یا نه بعد درضمن سنمم داره میره بالا این خودش یه بدی دیگس که با بالا رفتن سنمون دیگه نمیتونیم بچه بیاریم وهم برا خودمون هم برا بچچمون ضرر داره گاهی اوقات ادم اول به جیب خودش یه نگاهی میندازه بعدبه جیب مسولین که چرا با اینکه خزانه دست اونهاست وفقط بلدحرف بزنن کوعمل کوعمل
ناشناس
۱۷:۴۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
یادمه یه روزی یکی از وزرای دولت آقای روحانی به دهه شصتیها گفت معضل چون تعدادشون زیاده
جوونها الآن هیچ امیدی به آینده ندارن
یه آینده ی مبهم وترسناک ،فقر و گرونی
به چه امیدی ازدواج کنن و بچه دار شن.یکی دیگه رو بیارن تو این دنیا بدبختش کنن
ناشناس
۱۷:۳۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
پول حلال مشکلات
ناشناس
۱۷:۲۱ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
این وضعیت جای تعجب نداره.
ناشناس
۱۷:۱۶ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
چرا گوشت باید کیلویی صد تومن باشه بی وجدانا،
ناشناس
۱۷:۱۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
من ۳۴ سالمه . از ترس شرمندگی و بی پولی مجرد موندم.نه رای خواهم داد و نه کاری با شما دارم و نخواهم بخشید مسببان رو
ناشناس
۱۷:۰۳ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
چرا زیر این پست نظر ثبت نمی شه؟
ناشناس
۱۶:۴۸ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
اینقدر که برای ازدواج و بچه دار شدن پیچ و خم درست کردید هم خانواده ها و پدر و مادرها هم دولت و قوه مجریه
مدل خانه سازی های امروزه هم اصلا سنخیتی با خانواده جمعیتی ندارد و خودش ترغیب می کند آدم یکی دو تا بیشتر نداشته باشد
خانه های قدیم تهران را اگر بروید ببینید یک طبقه است ولی در همان یک طبقه حالت دو طبقه دارد اتاق های زیاد دارد که مناسب تعداد زیاد بچه است حتی اگر متراژ خیلی بالا نباشد
ناشناس
۱۶:۴۶ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
حالا دنبال مقصر میگردید!!!
ناشناس
۱۶:۴۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
درسته ولی دولت باید یازمین یاکاریاشغل ثابت حداقل یکی ازاینها روبه مردم بده تا فرزنداوری کنند درضمن تورم روهم مهارکنه وگرنه یه زمانی میرسه فقط مردم ازدواج میکنند دیگه تمایل پیدانمیکنندکه یه دونه بچه هم بیاررن براثر بی پولی وتورم ونداشتن اینده بچه وهزینه های سنگین زندگی!!!
متین
۱۶:۳۸ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
مردم نه امید به زندگی دارن نه دل خوش واسه همین همه میخوان برن از این کشور دلشون به چی خوش باشه اوضاع بد اقتصادی اوضاع بد زندگی گرانی نداشتن ارامش و امنیت شغلی بیکاری ضعف مدیریت نبود نظارت بر کار مسئولین بازم بگم
ناشناس
۱۶:۲۸ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
ندارن نمیتونن ازدواج کنن ... خیالتون راحت ایی سن بالاها بدبخت خو کرونا میگیرن میمیرن تا سال ۱۴۰۰ ازشون نمیمونه پس خوشبحال دولت میشه .... هی پیرسال پیرسال یعنی چ اونو هم آدمن ناراحتید ایقد همه چیو گرون کردین جوونا نمیتونن ازدواج کنن
ناشناس
۱۶:۲۱ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
باید جلوی این همه بی بندوباری گرفته شود تا آمار ازدواج بالا برود و افراد انگیزه ای برای ازدواج داشته باشند
ناشناس
۱۶:۱۹ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
با این گرانی ها جوانان حتی میترسند به فکر ازدواج بیافتند
ناشناس
۱۶:۱۳ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
با این وضع اقتصادی کی میتونه بچه بیاره
ناشناس
۱۵:۲۹ ۰۱ خرداد ۱۳۹۹
کسی که میلیاردره و اقازاده هست
ناشناس
۱۵:۵۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
بچه که بودیم، توی مدرسه امکانات برامون کافی نبود،
خواستیم بریم دانشگاه، دانشگاه درست و درمون به اندازه کافی ظرفیت نداشتن،
الانم کار نداریم
موقع مردنمون هم بشه، قبر گیرمون نمیاد.
#ازدواج_نکن_برادر
ناشناس
۱۵:۵۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
فکر معیشت مردم باشید مشکل مردم معیشت است مگر ازدواج و بچه خرج ندارد سکه بالای 7 میلیون هزینه های وحشتناکی که دولت باعث ان شده و فقر جامعه و فرهنگ مبتزل غربی در کشور
ناشناس
۱۵:۵۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
فکر معیشت مردم باشید
ناشناس
۱۵:۵۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
راس گفته ها
ناشناس
۱۵:۴۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
به امید خدا چند ماه دیگه این آمار بالا میره نگران نباشید (در خانه بمانید) کرونا را شکست میدهیم
ناشناس
۱۵:۳۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
الان تو کشور نمیشه تنها زندگی کرد چه برسه ازدواج کنی
میلاد67
۱۵:۲۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
وقتی همه ی هزینه های زندگی در این چند سال اخیر رفته بالا معلومه جوان ازدواج نمیکنند اگر هم ازدواج بکنند بچه نمیخوان...
وقتی یه پوشک بچه به 100 هزارتومن رسیده و بقیه چیزها به هم چند برابر شده ... جوانها رغبتی به ازدواج و بچه دار شدن ندارن...
مسئولین هم که طبق معمول خوابن
امپراطور
۱۵:۲۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
یه خونه و یه ماشین با یه کار خوب بدید قول میدم 4 تا زن بگیرم.
ناشناس
۱۵:۰۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
من 28 سالمه اواخر خدمت نظام با کارشناسی ارشدتا کاری پیداکنم که نمیدونم پیدا میشه یا نه. همینطور سنم بالا میره هی ازدواجم عقب میفته اما ببینید بچه پولدارها و بچه های مسئولین را در سن بیست سالگی ازدواج میکنند
ناشناس
۱۵:۰۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام.بروید ببینید در ممالک دنیا برای تشویق به ازدواج و بچه دار شدن چه کارهای"خوب"(نه هر کاری!)و به دردبخوری انجام می دهند.یادبگیرید.مردم ایران که از بقیه کشورها باهوش تر و زمان سنج تر هستند.
ناشناس
۱۵:۰۳ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
فقط آمار میدید ولی نمیتونید در عمل ، اوضاع رو درست کنید
ناشناس
۱۴:۵۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
یک وام ازدواج میدن هزارتا ایراد و دردسر
ناشناس
۱۴:۲۹ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
جالبه در یک دهه کاهش ازدواج دهه ای که پر جمعیت ترین نسل ایران داشته و باید بیشترین ازدواج ها صورت میگرفته
خجالت آور
هیچیتون به هیچیتون نمیخوره
ناشناس
۱۴:۲۹ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
ببینین وضع چه قدر خراب. مردم با چه امیدی ازدواج کنن و با چه امیدی بچه دار بشن
ناشناس
۱۴:۲۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
با این وضع اقتصادی دیگه خودمونم زیادیم بچه میخواییم چیکار
ناشناس
۱۴:۲۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
علی برکت الله
ناشناس
۱۴:۱۶ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
وقتی پول نباشه نه ازدواج کسی می کنه و نه بچه دار می شه اینم علت کاهش جمعیت مسئولین باید با چند برابر کردن ازدواج های خود این آمار را بالا ببرند
ناشناس
۱۴:۱۳ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
برید از خارج بچه بیارید ما جوونا رو بدبخت کردید نه کار داریم نه شغلی داریم نه پول داریم هیچی نداریم چطوری ازدواج کنیم
ناشناس
۱۴:۱۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
چه خوب
رضا مهدوی
۱۴:۰۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
کسانی که گران میکنند باید فکر اینجا هم میکردن مردم در شرایط گرانی دنبال ازدواج فرزند نخواهند رفت
ناشناس
۱۳:۵۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
ایران جمعیت میخواهد برای چی همه ملت بد بخت شدند
ناشناس
۱۳:۳۶ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
منی که ازدواج کردم توش موندم
الان با چه امیدی ازدواج کنن ؟ خونه ماشین لوازم خانه اشتغال گوشت برنج