سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش جمعیت سالمند در ایران دو برابر میانگین جهانی

دکترای تخصصی سالمندشناسی گفت: تا سه دهه‏ دیگر ایران سالمندترین کشور منطقه و از سالمندترین کشور‌های جهان خواهد بود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،  دکتر سمانه پورهادی دکترای تخصصی سالمندشناسی از افزایش رشد سالمندی در مازندران خبر داد و گفت: با توجه با افزایش رشد سالمندی در ایران برای سالمندان باید برنامه ریزی جدی صورت گیرد.

او با اشاره به اینکه رشد جمعیت سالمندی در دنیا یک درصد است، اما در کشور ما این رقم، حدودا دو برابر شده است، افزود: پیش بینی‌ها نشان می‌دهند که ادامه این روند صعودی جمعیت سالمندان در کشور می‌توان منجر به این شود که تا ۳۰ سال آینده از هر سه نفر، یک نفر سالمند باشد، یعنی جمعیت سالمندان در سال ۱۴۳۰ به حدود ۳۱ درصد خواهد رسید.

دکتر پورهادی گفت: در حال حاضر حدود هشت میلیون سالمند داریم، که تا ۳۰ سال دیگر حدود ۲۴ میلیون خواهند شد، یعنی سه برابر و این وضعیت در مقایسه با دیگر کشور‌های دنیا رشد چشمگیری را نشان می‌دهد.

او افزود: آمار‌های رسمی نشان می‌دهد مازندران پا به سن پیری گذاشته و بعد از استان گیلان جایگاه دوم کشور را به خود اختصاص داد.

دکترای تخصصی سالمندشناسی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: بر اساس آمار‌های رسمی ۱۲ درصد از جمعیت حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفری مازندران یعنی حدود ۴۰۰ هزار نفر، سالمندان هستند و نشان می‌دهد رشد جمعیت به سمت سالمندی در مازندران بیش از دیگر استان‌ها است که این موضوع، فرصت‌ها و تهدید‌هایی را در پی خواهد داشت.

دکتر پورهادی گفت: با ورود به دوران بازنشستگی و کناره گیری از شغل، ازدواج فرزندان و ترک منزل، و از دست دادن دوستان و اقوام، و احیانا همسر، باید فعالیت‌هایی برای پیشگیری از افسردگی افراد سالمند برنامه ریزی کرد.

بیشتر بخوانید: چگونه از سالمندان در برابر کرونا مراقبت کنیم؟

او با اشاره به اینکه معمولا فعالیت فیزیکی افراد با افزایش سن کاهش می‌یابد که بر تعادل سالمندان تاثیر منفی دارد، ادامه داد: انجام فعالیت‌های ورزشی نه تنها می‌تواند موجب افزایش روحیه و نشاطتان شود، بلکه می‌تواند به حفظ سلامت جسمیتان هم کمک فراوانی کند.

دکتر پورهادی گفت: پیاده روی یکی از مناسب‌ترین فعالیت‌های بدنی هست که می‌توان انجام داد البته انجام تمرینات گرم کننده، قبل و تمرینات سرد کننده (حرکات کششی)، بعد از هر فعالیت بدنی‌ لازم است.

او با بیان اینکه پوشیدن کفش‌ها و لباس‌های مناسب اهمیت دارد، افزود: بسیاری از افراد سالمندی که دارای درد زانو هستند، بهتر است در سراشیبی و سربلندی راه نروند و اگر در حین پیاده روی درد قفسه سینه، تنگی نفس و یا پا درد شدید عارض شد، استراحت فوری و مشورت با پزشک در اسرع وقت ضروری است.

دکتر پورهادی گفت: گل و گیاه شادی‌آفرین هستند و بودن در کنار گیاهان و رسیدگی به آنها، مانع از افسردگی در دوران سالمندی می‌شود.

متخصص سالمند شناسی دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: برنامه‌های جدید طبق علایق فرد سالمند، مثل مطالعه ادبیات و شعر، گوش دادن به رادیو، تماشای تلویزیون، انجام بازی‌های فکری و گوش دادن به موسیقی، می‌تواند از فعالیت‌هایی باشد که بر سلامت ذهن فرد و پیشگیری از اختلالات شناختی آن‌ها تاثیر می‌گذارد.

انتهای پیام / ک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.