سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت قم:

نرخ رشد جمعیت در قم مطلوب است

خاکبازان گفت:متوسط تعداد فرزند در خانواده‌های قمی ۲ تا ۲.۲ است که نسبت به برخی استان‌ها در وضعیت بهتری قرار داریم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم ، مریم خاکبازان ،مدیر گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت قم گفت: نرخ رشد جمعیت در قم ۲.۱ تا ۲.۲ درصد در شهر و روستاست که بحرانی نیست.

او با تاکید بر مطلوب‌تر شدن نرخ رشد جمعیت در قم، افزود: نرخ رشد جمعیت در قم، نرخ جایگزین جمعیت است، به این معنا که میزان باروری منجر به جبران جمعیت در گذشته با جمعیت جدید می‌شود.

مدیر گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت قم اضافه کرد: متوسط تعداد فرزند در خانواده‌های قمی ۲ تا ۲.۲ است که نسبت به برخی استان‌های کشور، در وضعیت بهتری قرار داریم.

خاکبازان با اشاره به کاهش ۱۳ درصدی تولد در ۱۱ ماه پارسال نسبت به مدت مشابه در سال ۹۷، خاطرنشان کرد: تعداد تولد در ۱۱ ماه سال ۹۸، ۱۸ هزار و ۷۹۳ نوزاد و در مدت مشابه سال ۹۷، ۲۱ هزار و ۶۵۰ مورد بوده است.

او ادامه داد: در چند سال گذشته به‌جز سال ۹۵ با کاهش جمعیت در استان قم مواجه شدیم که البته به‌جز برنامه تنظیم خانواده، عوامل مختلف دیگری نیز در این مسئله دخیل است.

مدیر گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت قم بیان کرد: پس از ابلاغ سیاست‌های کلی جمیعت، تمام برنامه‌های تنظیم خانواده برای خانم‌هایی که در سن باروری بودند با رویکرد افزایش جمعیت و اتخاذ مراقبت‌های ویژه از مادران باردار تنظیم شد.

خاکبازان بابیان این‌که رویکرد کنونی وزارت بهداشت افزایش جمعیت است، ابراز امیدواری کرد: تمام نهاد‌هایی که در زمینه افزایش جمعیت وظایفی بر عهده‌دارند، به وظایف خود عمل کنند و در جهت کاهش بیکاری، افزایش واحد‌های مسکونی ارزان‌قیمت و اعطای وام‌های قرض‌الحسنه به خانواده‌هایی که صاحب فرزند می‌شوند، تلاش نمایند تا خانواده‌ها نسبت به فرزند آوری تشویق شوند.

مدیر گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت قم عنوان کرد: زمانی که آگاهی والدین و همچنین هزینه زندگی افزایش می‌یابد، خودشان برای فرزند آوری تصمیم می‌گیرند و مراکز ذی‌ربط تاثیر چندانی در این تصمیم‌گیری ندارند.

او درعین‌حال افزود: برنامه‌های تشویقی دولت می‌تواند راهکار خوبی برای افزایش نرخ جمعیت باشد و به‌عنوان‌مثال اعطای مرخصی زایمان تا ۱۸ ماه به مادران شاغل ازجمله موثرترین این برنامه‌ها می‌تواند باشد.

خاکبازان گفت: یکی از عوامل کاهش نرخ جمعیت کاهش ازدواج در سال‌های گذشته می‌باشد که اگر روند ازدواج به همین صورت کاهشی باشد، تعداد فرزند آوری نیز کاهش خواهد یافت.

۳۰ اردیبهشت‌ماه روز ملی جمعیت نام‌گذاری شده است؛ سیاست‌های کلی جمعیت در ۳۰ اردیبهشت سال ۱۳۹۳ توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/ش

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.