او افزود: کشوری که خط تولید ماسک نداشته ظرف ۲۰ روز توانسته سازنده دستگاه ماسک شود تا جایی که اکنون هشت شرکت دستگاه ماسک سازی تولید میکنند که این ظرفیت مهم در سایه وجود اکوسیستم فعال برخوردار شرکتهای جوان و جوانانی پای کار ایجاد شده است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ادامه داد: مفهوم پارکهای علم و فناوری یک مفهوم و نرم افزار است که اکنون سیستم عامل جدید باید برای آن بکارگیری شود چراکه سیستم عامل قبلی اقتصاد نفتی بوده که همه چیز را باید با پول درست کرد و تا پول نباشد اتفاقی رخ نمیدهد، ولی در سیستم عامل جدید اصول آن فرق میکند و باید مفاهیم را عوض کند.
ستاری عنوان کرد: در جریان کرونا چیز مهمی که اتفاق افتاد هر کشوری روی پای خود ایستاده بود موفق شد، ولی کشورهایی که وابسته به این و آن بودند، به مشکل برخوردند.
او ادامه داد: اقتصاد دانش بنیان همین است وقتی براساس ظرفیتهای داخلی کار و نوآوری توسعه داده شود میتوان شرکتهایی با قابلیت صادرات اجناس و تجهیزاتی با تکنولوژی داشت که سه ماه قبل حتی خبری از چنین کالاهایی نبود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: برای داشتن چنین شرکتهای پای کار و جوانان نوآوری نیاز به یک اکوسیستم دارد که پایه این سیستم دانشگاهها هستند که با آموزشهای لازم زمینه پیشرفت در چنین فضایی را فراهم میکند.
ستاری افزود: دانشگاهی که در جریان کرونا به سمت حل مساله کمک کرد موفق است، ولی دانشگاهی که در این روند نقشی نداشته باید خود را تقویت کند.
او تاکید کرد: آموزش در دانشگاه به طور صرف برای این است که پایه حرکت و اقتصاد شود و برای همین است که جوانان بهترین سالهای عمر خود را صرف دانشگاه میکنند تا بتوانند اشتغال و ارزش افزوده ایجاد کنند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری عنوان کرد: اقتصاد نفتی، بروکراسی خیلی سنگینی دارد، دولتها و حکومتهای چاق دارد و تا دلمان بخواهد قوانین متناقضی هستند که همدیگر را نقض میکنند اینها را باید کنار زد و موانع فراروی دانشجویان باید برطرف شود و لازمه تحقق این امر این است که باید همه بخواهند.
ستاری افزود: توسعه، امری درون زا است و اگر استانی منتظر است که از بیرون کسی بیاید مشکلات آن را حل کند این امر غیرقابل حل است و اتفاقات بیرونی برای حل مساله تنها کمک کننده هستند و مشکلات استان را خود شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهها باید حل کنند.
او گفت: بروکراسی داخل استانها باید کم شود چراکه تمام نظام تصمیم گیری این بروکراسی را دارد که این خود مبارزهای بین اقتصاد نفتی و دانش بنیان است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری بیان کرد: نوآوری با هیچ قانونی سازگاری ندارد این چنین مقولههایی میآیند و جلو میروند و تازه بعد قانون آنها نوشته میشود جلوی کسی را نباید گرفت برای کارآفرینی ارزش قائل باشیم.
ستاری افزود: روند صدور شتابان مجوزها در جریان کرونا باید نهادینه شود زیرا این رویکرد باعث توسعه و پیشرفت در بسیاری از حوزهها خواهد شد.
او تاکید کرد: در حوزه دریا در کشور خیلی کم کار شده در صورتی که اقتصاد دریا حوزه بسیار مهمی است برای نمونه در بوشهر در حوزه دریا بی نظیر است و استانی مانند بوشهر فرمول توسعه خاص خود را دارد که باید تمرکز لازم بر آن صورت گیرد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: اکنون کار روی بحث امنیت غذایی کشور به طور جد مورد توجه قرار گرفته و یکی دو سال است که به این حوزه از جمله فناوری بحثهای مربوط به آنزیمها، واکسن، دارو، دام، طیور و آبزیان وارد شدیم.
ستاری عنوان کرد: چرا کشور باید این قدر ذرت و کنجاله وارد کند چه کسی گفته که فرمول ما باید با فرمول آمریکا و کانادا در حوزه تامین غذا یکی باشد.
ستاری ادامه داد: ایران اکوسیستم، آب و هوای خاص، زمین و منابع خاصی دارد که باید خودمان آن را توسعه دهیم وقتی این همه ظرفیت رشد در کشور وجود دارد قرار نیست آنها به ما کمک دهند.
او گفت: مساله امنیت غذایی و جایگزینی ذرت، سویا و کنجاله که به سیستم کشاورزی و آب و هوای ایران نمیخورد مسالهای ملی است که شرکتهای دانش بنیان باید برای آنها چارهاندیشی کنند زیرا کشور سالانه ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار غذا وارد میکند، باید برای آن فکری شود که این موضوع مهم کار و ماموریت شرکتهای دانش بنیان است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: نمیشود این همه واردات داروهای دام و طیور، واکسنهای انسانی و دام و طیور داشته باشیم که در این راستا قراردادهای ساخت واکسنهای انسانی و دام طیور امضا شده است.
ستاری افزود: برنامه و طرحهای کلانی در معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری وجود دارد که هدف کاهش واردات و جایگزینی با ایده و نوآوریهای جدید است.
او درباره پارک علم و فناوری استان بوشهر هم گفت: این پارک باید تا اخر سال کامل شود و کمبود شهرستانها نیز باید بررسی شود تا زیرساخت و امکانات مورد نیاز شهرستانهای استان بوشهر در زمینه فعالیت شرکتهای دانش بنیان فراهم شود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری عنوان کرد: چیزی که باعث توسعه اقتصاد دانش بنیان میشود، مکان نیست بلکه نرم افزار و فکر است که پیشرویی ایجاد میکند و در مرحله نخست باید باور باشد که در یک اتاق دو در سه، دو تا سه نفر میتوانند درآمد میلیاردی داشته باشند.
ستاری افزود: ایران اکنون بزرگترین استارتاپهای منطقه در حوزه فناوری اطلاعات و در حوزه زیست فناوری(بیوتکنولوژی) نیز بهترین شرکتهای منطقه را داریم.
او گفت: ایران اکنون ۲۴ داروی زیست فناورانه تولید میکند که ترکیه به عنوان رقیب دیرینه ما حتی یک نمونه از آن نیز تولید نمیکند.
شرکتهای استان بوشهر د تولید اقلام کرونایی پیشتازی کردند
استاندار بوشهر نیز گفت: شرکتهای دانش بنیان این استان در تولید اقلام کرونایی از جمله ماسک، دستکش، الکل و مایع ضدعفونی پیشتازی کردند.
عبدالکریم گراوند افزود: با شیوع ویروس کرونا شرکتها به سمت تامین نیازهای اساسی کشور رفتند و اکنون نیز به مرحلهای رسیدند که وارد فاز صادرات شدند.
او ادامه داد: در خصوص با تامین الکل استان بوشهر سهمیه از خوزستان میگرفت، ولی رفته رفته شرکتهای دانش بنیان دست به کار شدند و نیازهای استان را تامین کردند.
استاندار بوشهر بیان کرد: در استان بوشهر شرکتهای دانش بنیان خارج از چرخه قانونی و با اولویت حمایت میشوند.
گراوند تاکید کرد: باید نگاهها عوض شود و شرکتها را تقویت کرد تا جوانان با انگیزه مضاعف در توسعه استان ایفای نقش کنند.
او افزود: میطلبد فاز دوم پارک علم و فناوری خلیج فارس تا پایان سال آماده شود تا شاهد استفاده بیشتر از ظرفیت دریا در سال جهش تولید در استان باشیم.
استاندار بوشهر عنوان کرد: درباره مرکزهای رشد دشتستان، گناوه، دشتی انتظار است با فراهم شدن شرایط حمایتی مناسب فعالیت دانش بنیانی این شهرستانها شتاب گیرد.
گراوند گفت: جوشش علمی خوبی برای استفاده از ظرفیتهای استان ایجاد شده است که این جهش در حوزههای دانشی مرهون حمایت معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری است.
انتهای پیام/م