سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واقعیت ماجرای زندگی هیپی‌وار در جنوب ایران و نظر هرمزی ها

سابقه تاریخی جزیره هرمز با رشادت‌ها و حماسه‌های مردمانی گره خورده است که دست ایادی استکبار و استعمار را از مرز‌های آبی ایران در تنگه هرمز و خلیج فارس کوتاه کرده اند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان، گفتن از تاریخ و فرهنگ مردمان این جزیره از اخراج پرتغالی‌ها گرفته تا حماسه‌های رزمندگانش در هشت سال دفاع مقدس در این مجال نمی‌گنجد، اما آنچه مردمان این جزیره همچنان به آن پایبند هستند حفظ فرهنگ ایثار، شهادت، استکبارستیزی و آرمان‌های های انقلاب اسلامی است.

مردم  شهید پرور جزیره هرمز ۳۸ شهید را تقدیم انقلاب اسلامی  کرده اند که به نسبت جمعیت  بیشترین تعداد شهدای کشور است.سردار شهید موسی درویشی نخل ابراهیمی، فرمانده یگان دریایی هرمزگان اهل جزیره هرمز بود که در هشتم اسفند ۱۳۶۲ طی عملیات خیبر در اثراصابت موشک به قایقش در شط علی به شهادت رسید از شهدای شاخص هرمزگان است.شهیده فاطمه نیک، که خود ۸ شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده بود در جمعه خونین مکه توسط آل سعود به شهادت رسید.

طبیعت، کوه‌ها با رنگ‌های مختلف، سواحل زیبا و قلعه تاریجی به جا مانده از استعمار پرتغال در این جزیره هر سال گردشگران بسیاری را از سراسر کشور و اقصی نقاط جهان به سوی خود جذب می‌کند.همین موضوع سبب شد که در رفت و آمد‌های گردشگران طی سال‌های قبل به این جزیره برخی رفتار‌های نامتعارف و نابهنجار رخ دهد که مورد اعتراض مردم جزیره هرمز و آیت الله نعیم آبادی نماینده سابق، ولی فقیه در هرمزگان قرار گرفت.

نماینده سابق، ولی فقیه در استان هرمزگان در یکی از خطبه‌های نمازجمعه در سال ۱۳۹۷ با بیان اینکه مخالف گردشگری نیست بلکه طرفدار گردشگری سالم است، گفت: هرمز جزیره عزت، شهادت و شهداست و دادستان باید هرچه سریعتر نسبت به رفتارهای نابهنجار گردشگران این جزیره ورود پیدا کند و محکم در برابر قبح شکنی‌ها بایستد.

آیت الله نعیم آبادی با اشاره به وضعیت پوشش نامناسب و قبح شکنی در هرمز و یکی از جزایر بندرلنگه گفت: انقلاب کردیم که جامعه را بسازیم، انقلاب اسلامی یعنی ارزش‌های اسلامی در آن جامعه حفظ شود.

 چند روزی است که انتشار مقاله‌ای به نقل از روزنامه گاردین در فضای مجازی سبب واکنش کاربران شده است، در این مقاله گزارشی از جمعی از جوانان ایرانی تهیه کرده که روزگارشان را با ظاهر و سبک زندگی هیپی‌وار در جنوب ایران می‌گذرانند و بین اهالی محلی جزایر جنوبی می‌روند و با آنها و جهانگردان تعامل دارند.

در بخشی از مقاله این روزنامه بریتانیایی آمده است: «در سال‌های اخیر، جزیره هرمز به مکانی آزادتر از نقاط دیگر ایران برای جوانان تبدیل شده است، در یک دهه اخیر صنعت گردشگری در هرمز رو به رشد بوده است و اهالی آنجا ذهن بازی دارند و رویکردی سخت‌گیرانه نسبت به مسائل اجتماعی ندارند. آنان از پذیرایی از مسافران بهره‌مند می‌شوند و به آنان خانه اجاره می‌دهند».

احمد رنجبری یکی از شهروندان جزیره هرمز در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: متاسفانه پارسال چند مورد رفتار نامتعارف از سوی تعدادی جوان در سواحل و کوه‌های رنگی جزیر رخ داد که باعث ناراحتی و واکنش اهالی جزیره شد و مسئولان مربوطه با این نوع ناهنجاری‌های اجتماعی و خلاف عرف برخورد کردند.

او می‌گوید: باید با این پدیده با برنامه برخورد کرد و دستگاه‌های فرهنگی و تبلیغی مربوطه باید از بدو ورود گردشگر در اسکله شهید حقانی بندرعباس تا اسکله هرمز با ارائه بیوگرافی جزیره، معرفی شهدا و جاذبه‌های گردشگری و طبیعی مردم انقلابی و ارزش‌های فرهنگی و اجتماعی را به مسافران یادآور شوند.

رنجبری گفت: مردم جزیره از این نوع رفتار‌ها ناراضی هستند و از اینکه جزیره هرمز با سابقه کهن تاریخی و فرهنگ اصیل اسلامی طور دیگر معرفی شوند، دلخور هستند و به هیچ وجه رفتار این افراد را تایید نمی کنند.

خانم زرنگاری یکی دیگر از ساکنان جزیره هرمز هم  در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: ما  افرادی را که  اقدام به  رفتار غیر متعارف کرده اند در واقع گردشگر نمی دانیم چرا که هر ساله گردشگران زیادی از جزیره هرمز دیدن می کنند و خود این گردشگران به چنین رفتارهایی اعتراض کرده اند.

او از مسئولان خواست تا اجازه ندهند افرادی با لباس و شکل و شمایل گروه های موسیقی غربی خاطر هرمزنشینان و دیگر هموطنانی را که به این جزیره سفر می کنند مکدر کنند.

خانم زرنگاری افزود: بسیار از مردم و جوانان این جزیره از خانواده شهدا، رزمنده ، ایثارگر و بسیجی هستند و مسئولان باید در کنار معرفی جاذبه های گردشگری، طبیعی و تاریخی هرمز، زمینه معرفی شهدای این جزیره را به گردشگران فراهم کنند.

حسینی بخشدار هرمز نیز در این خصوص گفت: تصاویر پخش شده در فضای مجازی مبنی بر حضور نامتعارف جوانان در سواحل این جزیره، قدیمی و مربوط به پارسال است.

بخشدار هرمز با اشاره به نظارت بر حضور گردشگران در این جزیره افزود: از زمان شیوع ویروس کرونا تجمع جوانان و گردشگر را در این جزیره نداشته ایم.

به نظر می‌رسد تدوین و اجرای برنامه جامع برای معرفی بیشتر آداب، سنن، فرهنگ، اجتماع و سوابق تاریخی در کنار نظارت بیشتر بر مکان‌های گردشگری، تفریحی و تاریخی این جزیره از وقوع رفتار‌های خلاف عرف و ناهنجاری‌های برخی افراد نا آگاه در این جزیره شهید پرور و انقلابی پیشگیری خواهد کرد.

جزیره هرمز در آب‌های خلیج فارس با جمعیت بیش از ۷ هزار نفر جمعیت در ۱۸ کیلومتری بندرعباس قراردارد.

انتهای پیام/ ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۳۷ ۰۴ خرداد ۱۳۹۹
مهم ترین هنجارشکنی در هرمز رها کردن زباله و آسیب رساندن به طبیعت هستش.