سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی:

عصر پساکرونا؛ فرصتی نوین برای همکاری‌های دانشگاهی بین المللی است

سلیمی گفت: در عصر پساکرونا شاهد شکل گیری ساحت نوینی از کنش‌های اجتماعی هستیم که فرصتی نوین برای همکاری‌های دانشگاهی بین‌المللی است.

به گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در نشست مجازی روسای دانشگاه ها، معاونان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری  که ۲۹ اردیبهشت ماه و با حضور جمعی از سفرا و رایزنان کشور‌های آسیایی و اروپایی برگزار شد، در سخنانی با اشاره به فرصت‌های ایجاد شده در زمینه همکاری‌های دانشگاهی در عرصه بین المللی بعد از شیوع ویروس کرونا گفت: در ماه‌های اخیر نهاد‌های دانشگاهی در بسیاری از کشور‌های جهان دچار تغییر و تحولات چشمگیری شده اند و آنچه که به واسطه همه گیری بیماری کووید ۱۹ در جهان رخ داده، ایده شهروندی دیجیتال را به سرعت تحقق بخشیده و تغییرات مهمی در معنا و سبک زندگی اجتماعی پدید آورده است.

شاهد شکل گیری ساحت نوینی از کنش‌های اجتماعی هستیم

او با اشاره به این که هم اکنون شاهد شکل گیری ساحت نوینی از کنش‌های اجتماعی هستیم، افزود: امروزه از یک سو بنیان دولت‌ها و ایده‌های ناسیونالیستی تقویت شده است که این امر به تضعیف اتحادیه‌های منطقه‌ای و فرایند پیشین جهانی شدن انجامیده است و از سوی دیگر، نقش رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی تحول یافته و نیاز به همکاری فرا مرزی برای کنترل این بیماری، بیش از هر زمان دیگری آشکار شده و گونه نوینی از فرایند جهانی شدن در هر حال شکل گیری است.

سلیمی در همین خصوص اضافه کرد: در این میان، دانشگاه‌ها فرصتی بی مانند را برای گسترش همکاری‌های آموزشی و پژوهشی مشترک با بهره مندی از تکنولوژی‌های نوین ارتباطی به دست آورده اند. اگرچه این تکنولوژی‌ها سال هاست که در دسترس بوده و امکان ارتباطات مجازی را فراهم کرده بودند، اما در اغلب کشورها، استادان، دانشجویان و پژوهشگران ترجیح می‌دادند که همچنان به روش‌های سنتی پیشین به تداوم همکاری‌های علمی مشترک بپردازند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با بیان دستاورد‌های ناشی از شرایط جدید گفت: در ماه‌های اخیر کلاس‌های درس، نشست‌ها و همایش‌های علمی و کارگاه‌های آموزشی در فضای مجازی، این ایده را به همراه خود آورده است که می‌توان با حداقل صرف هزینه و وقت، امکان بهره مندی دانشجویان و پژوهشگران را از برنامه‌های علمی در دانشگاه‌های گوناگون جهان فراهم آورد.

او در ادامه سخنان خود با تشریح اقدامات بین المللی انجام شده در دانشگاه علامه طباطبائی بیان کرد: دانشگاه علامه طباطبائی به عنوان بزرگترین دانشگاه علوم انسانی و اجتماعی در غرب آسیا، در دو ماه گذشته ۵۲ برنامه علمی بین المللی در فضای مجازی با همکاری دانشگاه‌هایی از روسیه، ترکیه، چین، قزاقستان، ازبکستان، اسپانیا، سوئد، کره جنوبی، هندوستان، بنگلادش و افغانستان برگزار کرده است.

سلیمی افزود: از این تعداد، ۲۱ برنامه به صورت تدریس استادان دانشگاه علامه طباطبائی ویژه استادان و دانشجویان دیگر کشور‌ها بوده و ۲۷ برنامه سخنرانی و یا تدریس اندیشمندانی از کشور‌های دیگر برای استادان و دانشجویان ما بوده است. ۴ برنامه علمی نیز به صورت میزگرد مشترک با حضور استادانی از کشور‌های گوناگون برگزار شده اند. به این ترتیب، همکاری‌های علمی بین المللی ما در دوران کرونا، به نسبت دوره مشابه در سال‌های پیش، از رشد چشمگیری برخوردار شده است.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این که این امور تنها به بخش آموزش محدود نشد و هم اکنون زمینه‌ای مناسب برای همکاری‌های پژوهشی مشترک، به ویژه در سطح منطقه‌ای شکل گرفته است، اضافه کرد: به ابتکار دانشگاه علامه طباطبائی، برای نخستین بار صد‌ها تن از استادان دانشگاه‌های مناطق گوناگون در دو کشور ایران و افغانستان در فضای مجازی گرد هم آمده اند و با توجه به زبان و فرهنگ مشترک دیرینه میان این دو همسایه، زمینه ساز تبادل مقالات و کتاب‌ها و اشتراک برنامه‌های علمی میان استادان دو کشور در این شبکه شده است.

او ادامه داد: این شبکه دانشگاهی در حال شکل دهی به زیرمجموعه‌های تخصصی‌تر در زمینه همکاری‌های منطقه ای، همکاری‌های رسانه ای، مطالعات در زمینه میراث فرهنگی مشترک، مطالعات حقوقی مشترک، مطالعات ادبی تطبیقی و دیگر موضوعات است. بر این باور هستیم که همکاری میان دانشگاهیان ایران و افغانستان می‌تواند سنگ بنای استواری برای گسترش این شبکه علمی در سطح سه منطقه بهم پیوسته آسیای مرکزی، آسیای جنوبی و آسیای غربی باشد. پیوند‌های فرهنگی ـ تمدنی دیرینه در این مناطق نیز تسهیل کننده همکاری‌ها خواهند بود.

عضو گروه آموزشی روابط بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به تلاش‌های انجام شده در زمینه جلب پشتیبانی سازمان‌های بین المللی از همکاری‌های منطقه‌ای گفت: هم اکنون کرسی یونسکو در دانشگاه علامه طباطبائی با ابتکار تشکیل گروهی مشترک از پژوهشگران ایرانی و افغانستانی برای تولید محتوای آگاهی بخش اجتماعی در میان فارسی زبانان کشور‌های منطقه با هدف پیشگیری و کنترل بیماری کرونا، توانسته است پروژه‌ای فراملی ارایه داده و از پشتیبانی مالی سازمان بهداشت جهانی برخوردار شود.

او با بیان موفقیت‌های حاصل از اجرای این برنامه‌ها در مدت زمان کوتاه بیان کرد: فعالیت‌های گوناگون بین المللی در این اندک زمان، از آن رو توانسته اند شکل بگیرند که از یک سو انعطاف پذیری در شرایط متغیر، ملاک عمل برنامه ریزان و مجریان این طرح‌ها در دانشگاه بوده و از همکاری گسترده استادان و دانشجویان نیز بهره‌مند شده است و از سوی دیگر، ضرورت همبستگی دانشگاهی برای یافتن راه حل‌های مشترک در برابر تهدیدی مشترک، بیش از هر زمان دیگری به چشم می‌آید.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در پایان سخنانش ضمن قدردانی از حسن نظر مسئولین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اعطای رتبه برگزیده ویژه به دانشگاه علامه طباطبائی در سطح ملی تصریح کرد: این دانشگاه آمادگی خود را برای همکاری با دانشگاه‌های داخلی و بین المللی به منظور گسترش همکاری‌های علمی در دوران کرونا و پساکرونا اعلام می‌کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.