سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اثربخشی یک داروی ضد ویروس در درمان بیماران کووید ۱۹

دانشمندان کانادایی دریافتند که داروی ضد ویروس اینترفرون می‌تواند باعث تسریع در روند بهبودی بیماران کووید ۱۹ شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، طبق مطالعه‌ای که توسط محققان بین المللی به سرپرستی مؤسسه تحقیقاتی بیمارستان عمومی تورنتوی کانادا انجام شده است، داروی اینترفرون (IFN - α۲b ) ممکن است به طور قابل توجهی در روند بهبودی بیماران کووید ۱۹ موثر باشد و سطح پروتئین‌های التهابی را در این بیماران کاهش دهد.

محققان برای اولین بار نشان دادند علاوه بر اینکه این داروی ضد ویروسی می‌تواند باعث تسریع در روند بهبودی بیماران کووید ۱۹ شود، همچنین می‌تواند باعث کاهش پیشرفت این بیماری همه‌گیر در سراسر جهان شود.

این محققان کانادایی دریافتند سال‌های زیادی است که از داروی اینترفرون برای درمان استفاده می‌شود، به طور متوسط مصرف این دارو مدت زمان شیوع ویروس در دستگاه تنفسی فوقانی را حدود ۷ روز کاهش می‌دهد.

به گفته این محققان این دارو همچنین باعث کاهش دو پروتئین التهابی اینترلوکین (interleukin (IL) -۶) و CRP (پروتئین واکنشی) در خون بیماران مبتلا به کووید ۱۹ می‌شود.

اینترفرون‌ها، خط دفاعی بدن هستند

اینترفرون‌ها نوعی از پروتئین‌ها هستند که از سلول‌های میزبان آلوده به ویروس آزاد شده و موجب تحریک سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن می‌شوند، در واقع اینترفرون‌ها ملکول‌هایی در بدن هستند که با مقاوم ساختن سلول به حمله ویروسی، می‌توانند علیه آن‌ها وارد عمل شوند.

اینترفرون‌ها مراحل مختلف چرخه زندگی ویروس را مورد هدف قرار می‌دهند و از تکثیر آن‌ها جلوگیری می‌کنند و همچنین با فعال کردن سلول‌های مختلف ایمنی در پاکسازی عفونت نقش دارند، با این حال برخی ویروس‌ها می‌توانند به این مکانیسم طبیعی بدن غلبه کرده و آن را متوقف کنند.

النور فیش، سرپرست این گروه تحقیقاتی از دانشگاه تورنتو، گفت: اگر ویروس، تولید اینترفرون را متوقف کند، درمان با اینترفرون موجب دفع توقف مکانیسم دفاعی بدن می‌شود.

استفاده از اینترفرون‌ به جای آنتی‌ویروس

او افزود: به جای ایجاد یک آنتی ویروس برای هر ویروس جدید، من معتقدم که باید از اینترفرون‌ها برای درمان بیماران کووید ۱۹ استفاده کنیم، چراکه فواید درمانی این دارو در زمان شیوع بیماری سارس در سال‌های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ هم ثابت شده بود.

فیش ادامه داد: در این مطالعه برای اولین بار اثر درمانی اینترفرون به عنوان یک داروی ضدویروسی نشان داده شده، این دارو با کاهش در زمان بهبودی بیماران کووید ۱۹ می‌تواند از اقدامات بهداشت عمومی محسوب شود.

به گفته سرپرست این تیم تحقیقاتی، انجام کارآزمایی بالینی گام بعدی این گروه تحقیقاتی است.

اینترفرون باعث کاهش التهاب در خون بیماران کووید ۱۹ می‌شود

در این مطالعه، محققان اثربخشی داروی اینترفرون را در ۷۷ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در ووهان چین بررسی کردند، به گفته محققان هیچکدام از این بیماران نیاز به مراقبت‌های شدید یا دستگاه‌های تنفس مصنوعی نداشتند.

محققان گفتند که درمان با اینترفرون می‌تواند ترشحات ویروسی از دستگاه تنفسی فوقانی و همچنین میزان عوامل التهابی در خون  بیمارانی با علائم شدید کووید ۱۹ را کاهش دهد.

این مطالعه در مجله Frontiers in Immunology منتشر شده است.


بیشتر بخوانید:

آغاز آزمایش بالینی دو دارو برای درمان کرونا

شناسایی پادتنی که در درمان کرونا مؤثر است

دستیابی به روش درمان کرونا طی دو ماه آینده

شربت ضد حساسیتی که باعث تکثیر ویروس کرونا می‌شود

آخرین وضعیت سه داروی درمان کرونا/ تولید دارو‌های کووید ۱۹ با یک دهم قیمت در ایران


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
عدنان
۱۹:۳۱ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
پس این همه دارو وپادن تولید می شه به چه درد می خوره. همین آمریکا خودش داره نابود می شه شاید اگه تا 3 ماه دیگه کرونا درمان نشه جمعیت جهان نصف می شه.
ناشناس
۱۳:۱۴ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
مثل اينكه كرونا تو بدن جنگهاي جهاني راه ميندازه