سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

صادرات کرونایی آغاز می‌شود

با گسترش چشم‌گیر تولید محصولات مورد نیاز مقابله با کرونا، مشکلات کمبود این کالا‌ها در کشور رفع شد و اکنون قدم در راه صادرات آن گذاشته ایم.

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حال و روز کرونایی این روزهای کشورمان با دو ماه قبل تفاوت زیادی دارد؛ دیگر خبری از  اضطراب و استرس‌های گذشته نیست. کسی به دنبال خرید ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده از این داروخانه به آن فروشگاه نمی‌رود و کادر درمان از مشکلات تامین امکانات گله مند نیستند. ورود شما به داروخانه و پرداخت چند هزار تومان می‌تواند تضمینی برای دریافت اقلام ضروریتان برای مقابله با کرونا باشد.

اگر چه روزهای اول ماجرا کمی متفاوت بود، این اقلام به سختی تهیه می شد و به نقل مباحث تمام اخبار و رسانه‌ها تبدیل شده بودند؛ در داروخانه‌ها خبری از توزیع کافی ماسک، ژل و مواد ضدعفونی کننده نبود و نه تنها مردم بلکه مراکز درمانی هم با مشکل در تامین اقلام بهداشتی مواجهه بودند تا آنکه با تشکیل ستاد کرونا و گسترش چشم‌گیر تولید محصولات مورد نیاز، این مشکلات به مرور رفع شد و حالا قدم در راه صادرات این محصولات گذاشته ایم.

گسترش تولید و صادرات اقلام بهداشتی

کیوان گردان مدیر کارگروه مقابله با کرونا در وزارت صمت در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از بی نیازی کشور در تامین اقلام بهداشتی مقابله با کرونا خبر داد و اظهار کرد: روزهای اولی که موضوع کرونا اتفاق افتاد در همه زمینه‌ها کمبود شدید داشتیم برای مثال در زمینه لباس‌های تیم درمان روزانه ۱۱۶ عدد تولید داشتیم اما امروز این مقدار به ۳۲ هزار عدد در روز رسیده است و در بخش محصولات ضدعفونی کننده از تولید۵۰ هزار لیتر در روز  به بیش از ۴۰۰ هزار لیتر در روز رسیدیم.

او بیان کرد: در تولید مایع دستشویی از ۳۳۰ به ۴۵۰ تن در روز و صابون از ۱۸۰ به ۲۴۰ تن در روز رسیدیم و نه تنها کمبودی در تامین این اقلام وجود ندارد بلکه زمینه صادرات در این حوزه فراهم شده است.

این مقام مسئول با اشاره به افزایش تولید شیلدهای محافظ از ۷۰ به ۲۱ هزار عدد در روز تاکید کرد: ما در این محصولات به طور کامل نیاز کشور را برطرف کردیم و امروز نه تنها نیازی به واردات نداریم بلکه بیش از نیاز کشور ظرفیت تولید داریم.

گردان تصریح کرد: در روزهای ابتدایی علی رغم افزایش تولید دسترسی به برخی از این اقلام برای مردم سخت بود و  باعث شده بود تا مردم احساس کمبود داشته باشند در حالی که باید دپوی معقولی در بیمارستان‌ها ذخیره می‌شد و امروز این ذخیره شکل گرفته است؛ بر اساس آخرین مصوبه ستاد مقابله با کرونه اجازه صادرات لباس، گان و ماسک n95 صادر شده و در محلول‌های ضدعفونی کننده با پایه الکل به تولید کننده‌ها اجازه داده شده که الکل وارد کرده و با تبدیل به مواد ضدعفونی کننده آن را صادر کنند که به آن ورود موقت گفته می‌شود.

گردان تصریح کرد: امروز نه تنها نیاز کشور به طور کامل رفع شده و هیچ نیازی به واردات این محصولات وجود ندارد؛ بلکه زمینه صادرات آن هم فراهم شده و برخی از ان‌ها قدم در این راه گذاشته‌اند. به زودی شاهد گسترش صادرات این اقلام،بیشتر کشورهای همجوار، خواهیم بود.

البته این موضوع چندان دور از ذهن هم به نظر نمی رسید؛ خبر تولید کافی برخی از این اقلام به خصوص مواد ضدعفونی کننده مدت‌هاست که به گوش می‌رسد و واحدهای تولیدی قدم در مرز‌های صادرات گذاشته بودند به دنبال دستیابی به بازارهای بین‌المللی بودند.

وفور محلول ضدعفونی کننده و انواع ژل‌ها

چند روز قبل مهدی صداقی نیارکی در گفت و گو با خبرنگار خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، خبر تامین کافی مواد ضدعفونی کننده مورد نیاز کشور را به ما داد و اظهار کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا مسئولیت دو بخش تامین و لجستیک را به عهده وزارت صمت گذاشت که در همان ابتدا باعث شد جلسات متعددی با ذینفعان این موضوع برگزار کنیم.

او ادامه داد: در حوزه الکل و مواد ضدعفونی کننده باز طراحی در زنجیره تامین و توزیع اتفاق افتاد که نتیجه آن وفور محلول ضدعفونی کننده و انواع ژل‌ها شد، به طوری که برخی گزارش‌های حاکی از آن است که دارو‌خانه‌ها تمایلی به دریافت این اقلام نداشته و اعلام موجودی کافی می‌کنند؛ حتی تعدادی از واحدهای تولیدی درخواست صادرات محصولات خود را دارند.
 
این مقام مسئول بیان کرد: از محل تولید روزانه الکل و دپویی که از ماه‌های گذشته وجود داشت حدود ۱۸ میلیون لیتر الکل توزیع شد و به طور متوسط تولید ضدعفونی کننده از روزی حدود ۵۰ هزار لیتر به حدود ۴۰۰ هزار لیتر رسید. بسیاری از خطوط موجود در کشور تغییر کاربری دادند و محصول ضدعفونی کننده و ژل را تولید کردند.

او گفت: به مرور تولید این اقلام در ۴۰ واحد متمرکز شد که از این بین حدود ۱۰ واحد صرفا وظیفه تامین این اقلام برای مراکز درمانی و بیمارستانی را بر عهده دارند و بقیه شرکت‌ها محصولات لازم برای توزیع در بین مردم را تامین می کنند. در همان جلسات مقرر شد که صرفا ژل‌های تولید شده، علاوه بر داروخانه‌ها از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای هم به فروش برسد.

صادقی گفت: در هفته اول اسفند به طور چشم گیری با جمله "ماسک و الکل نداریم" مواجه می‌شدیم، اما امروز به راحتی می‌توان این اقلام را تهیه کرد؛ قیمت الکل از همان ابتدا میزان ۱۵ هزار تومان تعیین شد که نتیجه آن ورود سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولید کنندگان و تعیین قیمت رسمی اقلام ضدعفونی کننده بود.

ما در روزهای ابتدایی ورود کرونا به کشور به طور جدی با مشکل تامین ماسک و تجهیزات پزشکی مواجه بودیم اما ورود به موقع وزارت صمت توانست تا حدود زیادی این موضوع را کنترل کند. علی رغم نیاز شدید تمام کشور‌های دنیا به این تجهیزات چند محموله بزرگ از اقلام مورد نیاز برای مقابله با کرونا وارد کشور شد.

محمد قبله مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صمت در ۲۷ اسفند و در حاشیه تحویل اولین محموله اقلام وارداتی برای مقابله با کرونا اظهار کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و نیاز کشور، بازرگانی و واردات را هم مورد توجه قرار داده‌ایم تا نیاز کشور تأمین شود به همین دلیل با بخش خصوصی مطمئن وارد مراوده شدیم و تعرفه واردات را صفر کردیم تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن نیاز بخش درمانی کشور تأمین شود.

قبله بیان کرد: برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا بار‌ها به صورت متوالی و با فاصله یک روز وارد کشور شوند؛ بخشی از این بار‌ها به دست بخش درمان خواهد رسید و مابقی بار نیز بین داروخانه‌ها توزیع خواهد شد، این فرایند واردات ادامه خواهد داشت تا بتوانیم نیاز کشور را تأمین کنیم.
 


مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صمت گفت: در گام اول ۵ تا ۱۰ میلیون ماسک n۹۵ و ۸۰ میلیون ماسک معمولی را وارد کشور خواهیم کرد. این فرایند تنها موضوعی در تجارت کشور بود که فرآیند ثبت سفارش و پرداخت کارمزد تا واردات آن، کم‌تر از ۴۸ ساعت زمان برد.

او با اشاره به همراهی بخش‌های مختلف در تسریع این فرایند بیان کرد: ما به ستاد مقابله با کرونا متعهد شده‌ایم که تا پیش از سال نو ۳ میلیون ماسک n۹۵، دو میلیون لباس یکسره، ۱۰ هزار تب سنج و ۲۰ میلیون ماسک ۳ لایه عرضه کنیم، این اقلام با اولویت ماسک n۹۵ وارد شده و محموله بعدی روز جمعه وارد کشور می‌شود که شامل ۹ میلیون ماسک n ۹۵ خواهد بود.

اما کشور ما در واردات به همین حجم محدود بسنده کرده و تفکر تولید را پیش رو قرار داد. به جای واردات ماسک به دنبال واردات و ساخت دستگاه‌های تولید ماسک رفتیم و نتیجه آن افزایش چند برابری تولید این محصولات در کشور شد، مواد ضدعفونی کننده، لباس‌های پزشکی و سایر تجهیزات مورد نیاز کشور هم شرایط مشابهی را تجربه کردند.

نتیجه این تلاش‌ها امروز نتیجه داده است نه‌تنها نیازی به واردات در کشور وجود ندارد بلکه واحدهای تولیدی قدم در راه صادرات گذاشته اند. تلاش‌های تولیدکنندگان ایرانی نه تنها جان و غرور هموطنانمان را حفظ کرد، بلکه به زودی وارد سایر کشورها شده و جان مردمان بیشتری را در سراسر جهان نجات خواهد داد.
 
انتهای پیام/
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۱۷ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
با سلام
مرحبا
خواستن توانستن است
ایران خودرو و سایپا هم یاد بگیرند .
علی
۱۱:۵۹ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
بله وفور هست ولی وقتی گرانه و مردم عادی نمیتونن تهیه کنن و اکثرا از ماسک های غیر استاندارد که نه تنها پیشگیری نمیکنه بله تشدید میکنه الودگی رو استفاده میکنن چه فایده داره این؟!!
ناشناس
۱۱:۲۹ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
ماسکهای خوبی که قبلا دانه ایی 200 تومان تا 1500 بود الان باقبمتهای زیادی درداروخانه ها درحال فروشه، ومردم اغلب ندارند که بخرند!!؟ ؟ بارهم بین دارا وندار فاصله ها زیاد شد!!؟؟؟
ناشناس
۱۰:۲۱ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
بله ما هم شک نداریم همه چیز توی این کشور به وفور یافت میشه حتی گوشت اما ما پولمون نمی رسه تا بخریم چون بیش از خیلی گرونه
ناشناس
۰۹:۲۳ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
اگر نیازهای داخل برطرف شده پس چرا قیمت اقلام بالاست؟! البته بله نیازهای دلاری صادرکنندگان شاید ارضا بشه!
ناشناس
۰۹:۰۳ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
حالا كه اينقدر فت و فراوون و ارزون شده هر كي نزنه هيچ عذري ازش قبول نيست و بايد بشدت باهاش برخورد بشه مخصوصا جوونا
ناشناس
۰۹:۰۱ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
ما بايد ببست ميليون ماسك يكبار مصرف و دو ميليون ماسك ان ٩٥ بعنوان ذخيره استراتژيك برا پائيز و زمستون آماده داشته باشيم
ناشناس
۰۸:۴۰ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
این همه توفیقات چرا نمود عینی ندارد چون دروغ است
ناشناس
۰۷:۳۳ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
ماسک سه لایه نانو قبلا بسته سه تایش هزلر تومن بود ، n95 هم که دیگه نگم
ناشناس
۰۵:۴۰ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
حالا از فردا دوباره نایاب میشه و گرون...کلا مسئولین ما قبل از هر چیزی اول به فکر صادراتن نمیدونم چرا؟؟
ناشناس
۰۴:۲۴ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
ما هنوز نتونستیم بخریم بس که گرونه تورو خدا قیمتارو بیارین پایین
ناشناس
۰۴:۰۸ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
ثمره استفاده از نیروی جوان هست