سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

منتخب مردم چابهار در مجلس:

ساماندهی حاشیه‌نشینی در تنها بندر اقیانوسی ایران نیازمند تسریع است

منتخب مردم چابهار در مجلس خواستار تسریع در ساماندهی حاشیه‌نشینی در تنها بندر اقیانوسی ایران شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، سعیدی  منتخب مردم شهرستان‌های چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند و دشتیاری در مجلس یازدهم شورای اسلامی گفت: حاشیه نشینی چابهار زیبنده سواحل زیبای مکران نیست و باید بعد از گذشت سالیان متمادی طرح ساماندهی آن‌ها تسریع تا مردم محروم و کپرنشین نیز از امکانات اولیه رفاهی بهره‌مند شوند.

او افزود: وزارت راه وشهرسازی اقدامات خوبی برای ساماندهی معضل حاشیه نشینی آغاز کرده، ولی کار‌ها به کندی پیش می‌رود و نیاز به سرعت بخشیدن و تعیین تکلیف اراضی، ساخت و ساز‌ها و تعیین کاربری‌های مختلف سکونتی، آموزشی، بهداشتی، فرهنگی، رفاهی و سایر موارد دارد.

وی افزود: پدیده حاشیه نشینی در چابهار به لحاظ رشد و الگوی زیستی یک پدیده منحصر به فرد در کشور است و هر چقدر بیشتر زمان بگذرد دامنه‌های آن پیچیده‌تر و حل مشکلات سخت‌تر می‌شود.

وی بر هماهنگی و همکاری بین بخشی تمام ادارات و ارگان‌های متولی تاکید کرد و گفت: بیش از ۲ دهه مشکلات جنگلوک چابهار همچنان به قوت خود باقیست و سکونت اصولی محلات حاشیه نشین نظیر کمب و مرادآباد هنوز حل نشده است.

رییس سابق شورای اسلامی شهرستان چابهار ادامه داد: حضرت امام راحل فرموده اند این انقلاب کوخ نشینان است، نابسامانی زندگی فقیرترین افراد در محلات حاشیه‌ای شهر چابهار زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست لذا حل این مشکلات نیازمند اقدام فوری است.

سعیدی با بیان اینکه افراد ساکن در ۱۴ سکونتگاه غیر رسمی و مناطق حاشیه نشین صاحب حق و نیازمند کمک و همکاری و ساماندهی هستند، خاطرنشان کرد: گا‌ها برخی افراد سودجو و فرصت طلب بصورت سازمان یافته اقدام به زمین خواری می‌کنند که قطعا مقابله با چنین افرادی نیازمند یک کار پیچیده امنیتی و قضائی است، اما باید بین این افراد و قاطبه افرادی که از روی اجبار در مناطق حاشیه سکونت دارند، تمایز قائل شد.

او گفت: برخی افراد از روی ناچاری و به امید زندگی بهتر، اشتغال در کارگاه‌ها و فرار از خشکسالی از روستا‌ها و شهر‌های همجوار به نقاط حاشیه شهرچابهار پناه آورده و چندین دهه بدون برق، آب، بهداشت، مدرسه و سایر امکانات رفاهی سختی‌ها را متحمل شده اند، لذا این افراد دارای حقوق عرفی بوده و باید مسائل و مشکلات اراضی سکونتی آنان بصورت رسمی و قانونی حل و فصل شود.

منتخب حوزه انتخابیه چابهار در مجلس یازدهم ادامه داد: از وقتی مقام معظم رهبری بحث توسعه سواحل مکران را مطرح کردند، نگاه‌ها بسوی این پهنه جلب شده، اما برخی از مسوولین اجرائی توجه ندارند که نگاه یکسویه به توسعه می‌تواند تبدیل به ضد توسعه شود.
وی افزود: مراد مقام معظم رهبری از توسعه پایدار منطقه، توسعه انسان محور است و وضعیت فعلی حاشیه نشینی تناسبی با نگاه بلند مقام معظم رهبری نسبت به سواحل مکران ندارد.
سعیدی تصریح کرد: سازمان بنادر ودریانوردی، منطقه آزاد و سایر ارگان‌هایی که بصورت غیرمستقیم در رشد حاشیه نشینی نقش داشته اند باید در ساماندهی سکونت‌گاه‌های غیررسمی چابهار هزینه کنند.

او نگاه بولدزری و تخریب خانه‌های حاشیه نشینان که در گذشته مرسوم بوده را مردود دانست و خاطرنشان کرد: چنانچه این نگاه حاکم باشد هیچ مشکلی حل نخواهد شد و بار دیگر این افراد به شیوه‌های دیگری در همان نقطه و یا نقطه‌ای دیگر ساکن و مشکلات باز دوباره تکرار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه آمار‌های متفاوتی از حاشیه نشینان چابهار از سوی مسوولان مختلف ارائه می‌شود، افزود: براساس آمار‌های غیررسمی بیش از ۵۶ هزار نفر حاشیه نشین در مناطقی نظیر جنگلوک، مرادآباد، کمب، میرآباد، عثمان آباد و سایر سکونتگاه‌های غیر رسمی ساکن هستند که نیازمند فوری ساماندهی و بهره مندی از امکانات برق، آب، بهداشت، مدرسه و تعیین تکلیف سندمالکیت اراضی سکونتی و سایر امکانات رفاهی هستند.

منتخب مردم شهرستان‌های چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند و دشتیاری از پیگیری‌های استاندار سیستان وبلوچستان، فرماندار، سازمان بنیادمسکن انقلاب اسلامی، ستادبازآفرینی راه وشهرسازی و سایر ادارات دست اندرکار برای آغاز طرح ساماندهی حاشیه شهر چابهار قدردانی کرد و خواستار تسریع در انجام کار‌ها شد.

رییس سابق شورای اسلامی شهرستان چابهار با اشاره به اینکه تا کی شاهد حاشیه نشینی و سکونت غیر اصولی هزاران نفر در گوشه و کنار شهر زیبای چابهار با ظرفیت تجاری، اقتصادی و گردشگری باشیم و فکری برای حل مشکلات آن‌ها نشود، خاطرنشان کرد: بیش از ۵۰ درصد جمعیت شهر چابهار حاشیه نشین هستند و این زیبنده سواحل زیبای مکران نیست.

وی گفت: شاخص اجرای طرح هادی در شهرستان‌های چابهار و دشتیاری ۱۱ درصد و بسیار ناچیز است که این شاخص باید ارتقا پیدا کند تا شاهد عمران و آبادانی و فضای شادابی در روستا‌های این مناطق ساحلی و محروم باشیم.

سعیدی ادامه داد: همکاری مردم و مسوولان مدیریت شهری می‌تواند برای حل مشکلات مفید و موثر باشد و باید هم مردم و هم مسوولان، هر کس به اندازه وظیفه‌ای که دارد به آن عمل کند و در این مسیر وظیفه خود می‌دانم تا همه ظرفیت‌های مجلس را برای حل این معضل بکار گیرم.

انتهای پیام/گ

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.