سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساخت ۴ قطعه خودرو توسط محققان داخلی با فناوری نانو

مدیر بخش تحقیق و توسعه یک شرکت نانویی از ساخت برخی قطعات مورد استفاده در خودرو‌های داخلی با استفاده از محصولات نانویی خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  روزی که برادران خیامی با ایران ناسیونال پای هیلمن هانتر را به ایران باز کردند و پیکان در کشور مونتاژ شد، کسی فکر نمی‌کرد که پنجاه سال بعد، روزگاری واردات قطعات خودرو تا این اندازه برای صنعت خودروسازی ما اهمیت داشته باشد.

وارداتی که سالیان سال راه را بر هر فکر و ایده و تولیدی بست و کشور را وابسته به واردات قطعاتی کرد که ساخت آن‌ها از تکنولوژی پیشرفته‌ای برخوردار نیست. اما در چند دهه گذشته انتقادات زیادی به این واردات قطعات وارد شده و بسیاری از محققان و فناوران کشور را به فکر تولید این قطعات در داخل کشور انداخته است.

به گونه‌ای که در چند سال اخیر شرکت‌های دانش بنیان و فناور به این عرصه ورود کرده اند و دستاورد‌های خوبی را کسب کرده اند. به تازگی نیز یک شرکت داخلی موفق به تولید چهار قطعه مورد نیاز خودروسازان شده است.

یک شرکت فعال در حوزه قطعه‌سازی در حال حاضر چهار محصول نانو را در لیست محصولات خود دارد. درزگیر بدنه فوم شونده رابری با رئولوژی اصلاح شده، عایق بوتیلی صداگیر بدنه با استحکام کششی و چسبندگی بهبود یافته، درزگیر بدنه رابری با رئولوژی اصلاح شده و چسب تقویت کننده بدنه با جریان پذیری بهبودیافته، محصولات نانویی یک شرکت هستند که گواهی نانومقیاس دریافت کرده‌اند.

 مدیر بخش تحقیق و توسعه این شرکت می‌گوید: «یکی از دغدغه‌های ما ارتقاء کیفیت محصولات بوده و از سویی طی سال‌های گذشته بازخورد‌هایی از سوی مشتریان (خودروسازها) برای ارتقاء کیفیت برخی محصولات ما وجود داشت. از این رو اقدام به استفاده از فناوری‌نانو در چهار محصول کردیم که این کار موجب ارتقاء کیفی محصولات شد.»


بیشتر بخوانید: استفاده از الکترود‌های جوشکاری نانو در صنعت تراشکاری


او در ادامه می‌افزاید: «در محصولاتی که روی بدنه خودرو پمپاژ می‌شود هر قدر خواص رئولوژی یکنواخت‌تر باشد کیفیت محصول نهایی بهبود می‌یابد که ما با افزودن نانوذرات به درزگیر‌ها موفق به بهبود خواص رئولوژی این محصولات شدیم. استفاده از نانوذرات موجب یکنواخت‌تر شدن خواص محصول نیز می‌شود به طوری که افزودن نانوذرات در محصولات ما موجب شده تا در طول عمر محصول و تا پیش از اتمام تاریخ انقضا، محصول خواص یکنواختی را ارائه می‌دهد.»

مدیر تحقیق و توسعه این شرکت درباره دامنه استفاده از این محصولات نانو در صنعت خودروسازی می‌گوید: «شرکت‌های خودروساز داخلی از جمله مشتریان این محصولات نانو هستند به طوری که در بسیاری از تولیدات این شرکت‌ها از محصولات نانویی این شرکت  استفاده می کنند.»

بررسی‌ها نشان می‌دهد که چسب تقویت‌کننده بدنه با جریان‌پذیری بهبود یافته، بهبود قابل توجهی در آزمون‌های چسبندگی و جریان‌پذیری حرارتی از خود نشان می‌دهد. به گونه‌ای که با افزودن نانومواد نه تنها استحکام چسبندگی به بیش از دو برابر افزایش می‌یابد بلکه میزان شره در دو جهت افقی و عمودی به صفر می‌رسد. این دو ویژگی شرایط ایده‌آلی را برای مصرف و ماندگاری این محصول ایجاد می‌کنند؛ به گونه‌ای که با اطمینان بالایی می‌توان گفت که قطعه پس از اعمال در محل هدف ثابت مانده و قسمت‌های ضعیف را می‌تواند به خوبی تقویت کند.

درزگیر بدنه رابری با رئولوژی اصلاح شده، طوری طراحی شده تا پس از پخت حالت الاستیک، انعطاف‌پذیری بالا و مقاومت حرارتی مناسب و همچنین قدرت بالایی در میرایی ارتعاش داشته باشد. همچنین، این محصول چسبندگی بسیار خوبی به سطوح فلزی چرب و گالوانیزه دارد.

عایق بیوتیل صداگیر بدنه دارای ویژگی‌های جالب توجهی نظیر مقاومت بالا به رطوبت، مقاومت بالا به خوردگی، چسبندگی بالا به سطوح مختلف، مقاومت حرارتی بالا، قابلیت اعمال آسان، وزن مناسب، عاری بودن از سرب، قیر و سایر مواد آلاینده، انعطاف‌پذیری بالا و قابلیت تولید در ابعاد و اشکال مختلف است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۰۱ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
زودتر مشكل اصلي خودرو رو هم حل كنن يعني سيلندر و ECU و انژكتور و استوپر