سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دبیر کمیته امنیتی اجتماعی ستاد ملی مبارزه با کرونا؛

ضوابط بهداشتی حضور در نماز عید فطر تشریح شد

قاسمی با ابراز امیدواری از عملکرد مردم در مواجهه با دستورالعمل های بهداشتی شرایط حضور در نماز عید فطر را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین قاسمی دبیر کمیته امنیتی اجتماعی ستاد ملی مبارزه با کرونا و عرفانی رئیس اداره مراقبت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت امشب ۲۷ اردیبهشت ماه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی جزئیات کاهش محدودیت‌های کرونا و آخرین اخبار از شیوع و درمان این ویروس پرداختند.

دبیر کمیته امنیتی اجتماعی ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به همکاری و همیاری بسیار خوبی که مردم در مراسم لیالی القدر داشتند گفت: مردم دستورالعمل‌های بهداشتی را به خوبی رعایت می‌کنند به طوری که این دستورالعمل‌ها به مساجد ابلاغ شده است و لذا این موضوع تصمیم گیری را برای مراسم عید فطر راحت کرده است.

او با اشاره به اینکه قرار است مراسم عید فطر در مساجد، امامزاده‌ها و یا اماکنی که فضای باز دارند برگزار شود، بیان کرد: نمازگزاران باید مهر، سجاده و کتاب دعای شخصی خود را به همراه داشته باشند به طوری که باید فاصله یک متری خود را با اطرافیانشان رعایت کنند و از ماسک و دستکش استفاده کنند.

دبیر کمیته امنیتی اجتماعی ستاد ملی مبارزه با کرونا با بیان اینکه هر ساله نماز‌ها به صورت تجمعی در مصلی‌ها برگزار می‌شد افزود: امسال نماز در مساجد به صورت توزیع جمعیت برگزار خواهد شد، بنابراین امسال در مصلا‌ها نماز عید فطر برگزار نمی‌شود.

نماز عید به چند مسجد محدود نیست

او با اشاره به اینکه ما برگزاری مراسم نماز عید فطر را محدود به چند مسجد نکردیم لذا به صورت سراسری در همه شهر‌ها و کوچه‌ها مساجد وجود دارد ادامه داد: نمازگزاران می‌توانند در این مساجد نماز خود را بخوانند لذا تصمیم گرفته شد تا در شهر‌های کم خطر یا سفید نماز‌های جماعت برگزار شود.

قاسمی تصریح کرد: امروز بر اساس آمار تعداد شهر‌های سفید از ۱۸۳ شهر به ۲۱۸ شهر رسیده است، در همه مساجد نماز عید فطر برگزار می‌شود، اما اولویت با قسمت‌های فضای باز مساجد است، از مردم خواهش می‌کنیم تا همچنان به رعایت نکات بهداشتی بپردازند.

قاسمی با اشاره به اینکه در مورد ورزش‌ها اولویت با ورزش‌های انفرادی مانند وزنه برداری، مسابقات تنیس است گفت: ورزش‌هایی که در قالب تجمع نباشد می‌توانند برگزار شوند، هر مرحله از بازگشایی یک اصلی دارد و آن رعایت دستورالعمل‌های خاص ورزش یا مرکز آموزشی و یا هر صنفی است که از سوی وزارت بهداشت دستورالعمل‌ها تدوین می‌شود.

او با اشاره به اینکه در مورد ورزش‌های دسته جمعی مانند استخر‌ها یکی از بحث‌هایی که می‌شود این است که در آنجا از کلر استفاده می‌شود و لذا گفته می‌شود که امکان انتقال بیماری در این فضا کمتر است، گفت: هنوز این موضوع نهایی نشده است و ثابت نشده که کلر ویروس را از بین می‌برد یا نه، فعلاً در مرحله اول ورزش‌های انفرادی بازگشایی شده و به صورت مرحله‌ای ورزش‌های دیگر اضافه می‌شود.

کرونا ویروس رفتار‌های غیرعادی دارد

دبیر کمیته امنیتی اجتماعی ستاد ملی مبارزه با کرونا با بیان اینکه ابعاد ناشناخته کرونا از ابعاد شناخته آن بسیار زیاد است ادامه داد: همه ما در ابعاد شخصیت حقیقی و حقوقی باید به یک اصل توجه کنیم و آن اینکه زندگی بعد از کرونا باید زندگی همراه با کرونا باشد قرار است با کرونا زندگی کنیم، این ویروس چموش است و رفتار‌های غیرعادی دارد و هنوز ابعاد ناشناخته آن روشن نیست، باید بدانیم رفع محدودیت‌ها به معنای عادی شدن بیماری نیست و به معنای زندگی قبل از کرونا هم نیز نیست و باید یکسری از مسائل را برای زندگی رعایت کنیم.

قاسمی با اشاره به اینکه کافه‌ها و تریا‌ها به صورت بیرون بر باید کارشان را انجام دهند، گفت: احتمالاً بعد از عید فطر و ماه مبارک همانند رستوران‌ها با همان رویه‌های بهداشتی فعالیت‌شان را شروع می‌کنند.

احتمال موثر بودن کرونا ویروس در سندروم کاوازاکی

در ادامه عرفانی با اشاره به اینکه از اواخر فروردین ماه وزارت بهداشت کار ارزشمندی را انجام داد گفت: بحث غربالگری کرونا ویروس در کشور انجام شد که حجم موارد مثبت از این طریق افزایش پیدا کرد، در ابتدا ما تنها در موارد بستری نمونه گیری می‌کردیم، اما پس از آن با کار‌های ارزشمندی که بر روی کیت‌های تشخیص صورت گرفت کار را در بیرون از بیمارستان دنبال کردیم.

او با اشاره به اینکه اکنون با افزایش موارد مثبت روبه‌رو شده‌ایم گفت: بیماران را در مرحله اول شناسایی می‌کنیم تا انتقال بیماری کاهش پیدا کند، حجم موارد بستری در بیمارستان‌ها کاهش چشمگیر داشته است به طوری که موارد مرگ و میر دورقمی شده است و تعداد آن به ۳۵ مورد فوتی رسیده است.

رئیس اداره مراقبت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بیشتر شدن موارد ابتلا به دلیل افزایش تست‌های تشخیص است، عنوان کرد: ایران اقلیم‌های متعددی دارد به طوری که در استان خوزستان در چند روز اخیر شاهد افزایش موارد بیماری هستیم.

عرفانی با اشاره به خوشه ۲۰ نفره‌ای که در استان گیلان در کودکان با علائم تظاهرات پوستی گوارشی دیده شده‌است گفت: احتمال موثر بودن کرونا ویروس در بحث سندروم کاوازاکی وجود دارد، اما با پیگیری‌هایی که انجام شد از تمام موارد نمونه برداری صورت گرفت به طوری که هیچ یک از این موارد تست کرونایشان مثبت نبود.

او با اشاره به اینکه التهاب عروق، تظاهرات پوستی و تب بالا در این کودکان دیده شده است افزود: بیشتر موارد کاوازاکی زیر ۵ سال هستند به طوری که عمدتاً ۱۸ تا ۲۴ ماهه گزارش می‌شود و لذا مورد دیگری در کشور وجود ندارد و حال همه این کودکان خوب است.

ایران در تحقیقات و شروع پروژه‌ها خوشبختانه جلو است

در ادامه مصطفی قانعی رئیس کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا در ادامه برنامه طی تماس زنده تلفنی با اشاره به اینکه مواردی از فوت ناگهانی که در آی سیو دیده می‌شد عمدتاً ناشی از تشکیل لخته در رگ‌های بیماران بود، گفت: ابلاغ شد تا تمامی بیمارانی که در آی‌سی‌یو هستند حتماً باید دوز بالای داروی درمان ضد انعقاد را انجام بدهند، تمام بیماران بستری باید درمان ضد انعقادی پیشگیری را دریافت کنند و دیده شد که مرگ و میر به طور واضحی کاهش پیدا کرد.

او با اشاره به اینکه در آمریکا کارآزمایی بالینی آزیترومایسین شروع شده است، افزود: در ایران دو ماه پیش این پروژه فاز اولش تمام شد الان فاز چند مرکزی در کشور انجام شده و به زودی مقاله آن منتشر خواهد شد، ایران در تحقیقات و شروع پروژه‌ها خوشبختانه جلو است و به نتایج زودتر دست پیدا می‌کند. 

انتهای پیام/

برچسب ها: کرونا ویروس ، عیدفطر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.