سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تغییر علائم بیماری در افراد مبتلا به کرونا

فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بابل از تغییر علایم کرونا به سمت علائم گوارشی خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، دکتر سیدحسن عابدی فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: در حال حاضر مراجعه بیماران کرونایی با علائم تنفسی کمتر شد، اما در مقابل علائم گوارشی این بیماری رو به افزایش است.

او افزود: تحقیقات جدید نشان می‌دهد که اقلیت موارد فقط با علائم گوارشی ظاهر می‌شوند و در حدود یک‌چهارم از بیماران علائم گوارشی بیماری کووید ۱۹ مانند اسهال و سایر علائم گوارشی را بروز دادند، این علائم در موارد خفیف کووید ۱۹ دیده می‌شد و این بیماران دیرتر از بیمارانی که دارای علائم تنفسی بودند، به دنبال دریافت خدمات درمانی رفتند.

دکتر عابدی گفت: عدم تشخیص زودهنگام این بیماران، به طور غالب ممکن است منجر به گسترش ناخواسته این بیماری در بیماران سرپاییِ مبتلا به بیماری خفیف شود که بیماری آن‌ها تشخیص داده نشده و از پتانسیل خود برای آلوده کردن دیگران آگاه نیستند.

فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: این مطالعه نشان داد که تمام  بیماران مبتلا به علائم گوارشی، اسهال داشته و از این تعداد، تقریباً در یک نفر از هر پنج نفر، اسهال اولین نشانه ابتلای آن‌ها بوده است که اسهال حدود یک تا ۱۴ روز به طول انجامیده و به طور میانگین مدت زمان بیش از پنج روز و حدود چهار بار دفع در روز گزارش شده است.

او گفت: اسهال آبکی روزی پنج مرتبه، دل پیچه، کاهش اشتها، تب خفیف و کاهش حس بویایی و چشایی از جمله علائم گوارشی بیماران کرونایی است.

دکتر عابدی با اشاره به اینکه محققان دریافتند که حدود یک سوم بیماران مبتلا به علائم گوارشی، تب ندارند، افزود: بیماران مبتلا به علائم گوارشی نسبت به بیماران دارای علائم تنفسی دیرتر به دنبال مراقبت‌های پزشکی می‌روند که این مدت به طور حدودی ۱۶ روز در مقایسه با ۱۱ روز بوده است.

او گفت: مطالعات جدید نشان می‌دهد که در بیماران مبتلا به علائم گوارشی مدت زمان شروع علائم تا بهبود کامل از ویروس، طولانی‌تر بوده و احتمال دارد که ویروس در مدفوع این بیماران نسبت به بیماران دارای علائم تنفسی به میزان بیشتری دیده شود (۷۳ درصد در مقابل ۱۴ درصد)، این بیماران نسبت به بیماران دارای علائم تنفسی مدت زمان طولانی‌تری بیمار بودند.

فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: پزشکان می‌بایست بدانند که این علایم اولیه جدید و حاد گوارشی در بیمار مشکوک به کرونا ویروس حداقل باید باعث سرعت بخشیدن در رسیدگی به این بیماری و بیماران شود، بنابراین علائم گوارشی بیماری کووید ۱۹ باید مدنظر درمانگران باشد.

دکترعابدی گفت: این تحقیق بسیار حیاتی است برای اینکه نشان می‌دهد ۸۰ یا بیش از ۸۰ درصد از بیماران به نوع خفیف این بیماری مبتلا شده‌اند، بنابراین تشخیص مشخصه‌های اساسی این بیماری بسیار ضروری است، چرا که می‌تواند نیاز به خود قرنطینگی را ایجاد نماید.

او افزود: بیماری خفیف کرونا همانند بیماری شدید قابل درمان نیست و می‌تواند برای افراد کشنده باشد که این امر برای بیماران زمینه‌ای خطرناک‌تر است.

این فوق تخصص گوارش گفت: متاسفانه در روز‌های اخیر مردم فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نمی‌کنند و فکر می‌کنند کرونا به روز‌های پایانی خود رسیده است در حالی که احساس کاذب شکست ویروس کرونا می‌تواند خطرآفرین باشد و زمینه ایجاد موج دوم این ویروس را در جامعه فراهم کند.

دکتر عابدی افزود: تا زمانی که واکسن این ویروس تولید نشود یا درمان قطعی برای شکست این ویروس فراهم نشود مردم باید نکات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند.

فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: هر چند تعداد افراد بستری افراد مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های بابل کاهش یافت، اما این امر دلیل بر شکست این ویروس نیست و در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی از سوی مردم شاهد موج دوم ویروس کرونا خواهیم بود.


بیشتر بخوانید: سه قدم تا سه رقمی شدن دوباره بیماران کرونایی


انتهای پیام/ م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.