سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ان‌پی‌آر: متحدان عرب آمریکا در خلیج فارس دیگر تاب همراهی با سیاست‌های آن علیه تهران را ندارند

بنا به نوشته رادیو ملی آمریکا، کشور‌های عرب منطقه خلیج فارس در تلاش برای یافتن کانالی دیپلماتیک برای مذاکره با تهران هستند و جنگ گزینه هیچیک از این کشور‌ها در قبال ایران نیست.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، رادیو ملی آمریکا (ان‌پی‌آر) در تحلیلی به مستاصل شدن کشور‌های عرب متحد واشنگتن از سیاست‌های آمریکا علیه ایران پرداخت و از تمایل این کشور‌ها برای یافتن راهی برای مذاکره با تهران پرده برداشت.

ان پی آر در این تحلیل نوشت: کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس، برای جلوگیری از تنش جنگی در جوار خود، خواهان پیگیری روند دیپلماتیک با تهران شده و در تماس با مقامات ایرانی تلاش می‌کنند تا از تنش‌ها بکاهند. این کشورها از سوی دیگر در بحبوحه شیوع ویروس کرونا، اقدام به ارسال کمک‌های بشردوستانه به این کشور کرده اند.

ان پی آر این مسئله را قابل توجه دانسته و این در حالی است که به نوشته این رسانه آمریکایی، تا همین اواخر این کشور‌ها آمریکا را برای اتخاذ مواضع سختگیرانه در قبال تهران ترغیب می‌کردند.

سوالی که در این میان مطرح است این است که آیا آن‌ها می‌توانند برای کاهش احتمال تقابل نظامی میان آمریکا و ایران در منطقه کاری از پیش ببرند و در عین حال اقدام آن‌ها به ناخشنودی مقامات واشنگتن، که ظاهرا تنها متکی به رویکرد تنبیهی علیه تهران هستند، منجر نشود؟ ان پی آر، این کار را اقدامی دشوار برای کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس توصیف کرد.

به نوشته این رسانه آمریکایی، کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس توان چالش فزاینده با دولت کنونی آمریکا بر سر ایران را ندارند، زیرا ممکن است واشنگتن سیاست تازه اش برای کاهش نیرو‌ها و تجهیزات نظامی خود در این کشور‌ها را بار دیگر تکرار کند. آمریکا این تهدید را در زمان جنگ نفتی عربستان و روسیه صورت داد و سعودی‌ها را به قطع حمایت نظامی در صورت پایان ندادن به این تنش با مسکو تهدید کرد. آمریکا برای کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس حکم محافظ نهایی را دارد، اما اقدامات اخیر آن نگرانی‌هایی را برای شیخ نشین‌های خلیج فارس در خصوص پایبندی آمریکا به تعهدات امنیتی خود نسبت به آن‌ها ایجاد کرده است.

ان پی آر در ادامه به تصویب طرح محدودسازی اختیارات ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران، که با وتو از سوی او رد شد، پرداخت و نوشت این موضوع پیام قابل توجهی برای کشور‌های عرب منطقه به همراه داشت.

این رسانه آمریکایی یادآور شد که با وجود همه این نگرانی ها، واشنگتن به راحتی از منطقه‌ای که همچنان در صدر برنامه‌های امنیتی و منافع کلیدی آن قرار دارد، خارج نمی‌شود. در نتیجه جایگاه مستقلی می‌توان برای کشور‌های خلیج فارس در راهبرد واشنگتن در قبال تهران قائل شد.

اما از سوی دیگر کشور‌های عرب منطقه همراهی کردن با سیاست‌های آمریکا در قبال ایران را چندان به نفع خود نمی‌دانند. دنباله روی از راهبرد واشنگتن در قبال تهران می‌تواند به جنگی منجر شود، که زیان بسیاری را به این کشور‌ها تحمیل خواهد کرد. در صورت وقوع چنین جنگی، آمریکا می‌تواند از نیرو‌ها و تجهیزات خود در منطقه حفاظت کند، اما کشور‌های عربی چندان قادر به این کار نخواهند بود. حملات سپتامبر گذشته به تاسیسات نفتی آرامکو از آسیب پذیری متحدان عربی برغم حمایت‌های واشنگتن حکایت داشت.

ان پی آر در ادامه با طرح احتمال تغییر در دولت آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر، نوشت کشور‌های عضو همکاری‌های خلیج فارس باید برای چنین تغییر احتمالی نیز آمادگی داشته باشند و در صورت تبعیت از کمپین فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران، روی کار آمدن یک دولت دموکرات در انتخابات پائیز ۲۰۲۰، با دشواری بسیاری برای آن‌ها همراه خواهد بود.

این رسانه آمریکایی یادآور می‌شود کشور‌های عربی منطقه چاره‌ای جز ایجاد تعادل میان کنار آمدن با دولت ترامپ و آمادگی برای همکاری با دولت بعدی ندارند. به نوشته این رسانه آمریکایی، عاقلانه‌ترین اقدام در برهه زمانی فعلی این است که واشنگتن را ترغیب کنند تا با همکاری با آنها، یک ابتکار عمل جمعی دیپلماتیک را در قبال تهران در پیش گرفته و در عین حال فشار خود بر نیرو‌های مورد حمایت ایران در منطقه حفظ کند.

در انتهای این مطلب آمده است در صورتی که کشور‌های عرب منطقه نتواند تلاش دیپلماتیک با دولت فعلی آمریکا را به نتیجه برسانند، احتمالا به سوی متحدان اروپایی خود از جمله انگلیس و فرانسه متمایل می‌شوند. هر چند این گزینه دستاورد چندانی برای کشور‌های عربی به دنبال نخواهد داشت، زیرا در مقایسه با تهران از قدرت چانه زنی اندکی برخوردار هستند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۴۳ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
متحدین عرب آمریکا !!! چرا تعارف آخه اینها چه متحدی هستند؟ که فقط باید از آمریکا اطاعت و فرمانبرداری کنند و پول بدهند دلار بدهند تحقیر بشن.! اینها نوکر و غلام حلقه به گوش آمریکا و یهود حاکم بر غرب هستند ...
س ص ح پ ق
۱۴:۰۱ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
ان‌پی‌آر: ان پی آر . دارد زمینه دوشیدن تکراری گاوهای شیرده عرب را مهیا میکند . اینها خوب بلدند از ایران اسلامی غول بسازند . وعربهارا بترسانند و دلارهای نفتیرا به جیب سردمداران امریکا بریزند .
علی
۱۴:۴۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
واقعیت و گفته