او افزود: تلاش داریم این تعداد را افزایش دهیم، چون هرچه انجام آزمایشات و بیماریابی کرونا تقویت شود، کنترل این بیماری در سطح جامعه هم بهبود مییابد.
عبدی با اذعان به اینکه تمامی نمونههای ارسالی از مراکز مختلف بهداشتی درمانی شهرستانهای استان در این آزمایشگاه انجام میشود، افزود: این تنها آزمایشگاه تشخیص کرونا در کردستان است که نمونههای ارسالی در همان روز کمتر از ۱۲ ساعت جواب داده خواهند شد.
مدیرگروه بیوشیمی بالینی دانشکده پزشکی افزود: در اوایل اسفند ۹۸ با شیوع کرونا در استان مجوز این آزمایشگاه در کردستان بهعنوان یازدهمین مرکز تشخیص درمیان ۱۶۰ مرکز تشخیص بیماری کرونا در سراسر کشور از سوی وزارت بهداشت صادر و بلافاصله اولین سری از نمونههای بیماران مشکوک به کویید ۱۹ پذیرش شد.
عبدی با بیان اینکه تشخیص در این آزمایشگاه بر پایه آخرین گایدلاینهای منتشرشده توسط سازمان بهداشت جهانی صورت میگیرد، ادامه داد: در هر سری کاری آزمایشگاه توان انجام ۱۴۰ تست را دارد و ظرفیت کاری روزانه آزمایشگاه حداقل ۶۰۰ تست است.
او خاطرنشان کرد: از زمان راهاندازی آزمایشگاه در استان تاکنون ۶ هزار و ۶۶۱ تست انجام شده که مثبت یا منفی بودن و تمامی نتایج در همان روز پذیرش و کمتر از ۱۲ ساعت گزارش شدهاند.
مدیرگروه بیوشیمی بالینی دانشکده پزشکی و مسئول آزمایشگاه کرونای استان کردستان گفت: این آزمایش برای افرادی انجام میشود که یا کم علامت بوده و یا با افراد مبتلاء به کرونا در تماس هستند، تا بتوانیم از این طریق مبتلایان بی علامت و کم علامت کرونا را در استان شناسایی کنیم.
عبدی تصریح کرد: هدف از شناسایی این افراد، قرنطینه و ایزوله کردن آنهاست تا از این طریق بتوانیم به نحو موثری بیماری را در سطح جامعه کنترل کنیم.
او با اشاره به اینکه با ادامه ترددهای غیرضروری با افزایش مبتلایان مواجه میشویم و مردم باید بدانند که کرونا هنوز در سطح جامعه جولان میدهد خطاب به شهروندان افزود: باید مراقبتهای بهداشتی را با دقت بیشتری انجام دهند و متاسفانه مردم این روزها مثل شرایط عادی تردد میکنند و این امر میتواند زنگ خطری برای همه باشد و با ادامه این روند افزایش مبتلایان را شاهد خواهیم بود.
انتهای پیام/ع