سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عروسی‌هایی که آرزو شد/اصناف همچنان در خواب زمستانی

کرونا، تمامی مراسم های عروسی را به تعطیلی کشاند و مانع از آغاز زندگی مشترک بسیاری از زوج‌های جوان شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، اوایل اسفند ماه بود که خبری مردم ایران را شوکه کرد، ورود مهمان ناخوانده‌ای که به سرعت خودش را به جای جای این کشور رساند و اضطرابی در دل مردم به وجود آورد که پیامد‌های این مهمان ناخوانده چه می تواند باشد.

دیری نگذشت که ضربه اول را  ویروس کرونا زد، تعطیلی اصناف تیتر اول محافل و خبرگزاری‌ها شد، اصنافی که همه چشم و امیدشان به درآمد روز و شب آخر سال بود تا بتوانند لااقل در کسادی بازار طول سال مشکلی از صد مشکلاتشان را رفع کنند.

عروسی‌هایی که آرزو شد

پس از شیوع کرونا خیلی از امورات اصلی و فرعی مردم دچار وقفه و اختلال شد و بسیاری از برنامه‌های از پیش تعیین شده لغو شد. یکی از این امور برگزاری مجالس جشن ازدواج زوجین بود که بسیاری از آنان قرار بود در انتهای سال و ابتدای سال برگزار شود.

این تعطیلی اکنون باعث شده که چندین شغل از فعالیت باز بمانند و جز ضرر دهی هیچ کاری نتوانند انجام دهند.  

حمایت‌هایی در حد حرف

سید مهدی موسوی نیا رئیس اتحادیه صنف رستوران داران هتل داران و تالار‌های پذیرایی تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، می‌گوید: نبود هماهنگی بین مسئولین در اجرای بخشنامه‌های ابلاغی کار را برای ادامه حیات این مشاغل سخت کرده است.

او می افزاید: مراسمات عروسی، ختم و تولد تعطیل شده است و با این روند به زودی شاهد حضور اصناف به سمت کار‌های روزمزد و بیکاری هزاران نفر خواهیم بود.

رئیس اتحادیه صنف رستوران داران هتل داران تربت حیدریه ادمه می دهد: منظور ما از خسارت به معنای آن که آسیبی به سرمایه ما یا پرداخت هزینه از جیب خودمان باشد نیست، بلکه با توجه به اینکه چندین میلیارد تومان از سرمایه گذاری ما باید به مدت چند ماه بدون درآمد راکد باشد به نوعی ضرر مالی محسوب می‌شود.  

موسوی نیا بیان می‌کند: تربت حیدریه دارای ۲۰۰ رستوران و تالار است که با احتساب هر مکان ۱۰ نفر شاهد بیکاری ۲هزار نفر در این ایام بوده ایم به طوری که بعضی از اصناف از پس مخارج هزینه‌های زندگی خود برنمی آیند چه برسد به کارگران واین یعنی در آینده شاهد تعدیل نیرو و و تعطیلی بخش عظیم از این صنف خواهیم بود.

او تصریح می‌کند: پرداخت وام ۱۲ درصد با این اوضاع درآمدی نیاز حداقل به یک تنفس مناسب دارد که بعد از عادی شدن اوضاع بتوان آن را پرداخت کرد البته به شرط اینکه نیاز به عبور از هفت خوان رستم نباشد.


بیشتربخوانید: عزای تالارهای عروسی در مشهد/ رقص کرونا مقابل بخت جامانده ها

آسیب کرونا بر اقتصاد ازدواج

ازدواج و مراسم ناشی از آن یک چرخه اقتصادی نیز محسوب می‌شود، زیرا برگزاری یک پیوند به صورت سنتی نیاز به تشریفاتی دارد که برای آماده سازی آن محصولات متنوع و نیروی کار متعدی مشغول هستند، از آرایشگران گرفته تا چینندگان سفره عقد، تولید کنندگان شیرینی، میوه و گل فروشان، همه زیر مجموعه چرخه اقتصادی ازدواج محسوب می‌شوند و یک پیوند بین ۲ نفر می‌تواند فرصت‌های شغلی وسیعی را ایجاد کند.

محمود بنانژاد رئیس اتاق اصناف مشهد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، با اشاره به اقدامات صورت گرفته در ایام کرونا و تبعات ادامه ویروس کرونا، می‌گوید:کرونا باعث شد اکثر اصناف تعطیل شوند همچنین اصنافی که به صورت جانبی فعالیت داشتند شامل مزون، فیلمبرداران، آرایشگران تعطیل شدند.

او با اشاره به اینکه ویروس کرونا سبب کاهش ۷۰ درصدی فروش بازاریان شده است، می افزاید: اثرات کرونا بعد از پایان نیز ادامه دار خواهد بود به طوری که در آینده با بدهکاری‌ها و سیل چک‌های برگشتی مواجه خواهیم شد با این احتمال تعطیلی کامل و جمع‌آوری صنف‌های مختلف از جمله تالار پذیرایی را شاهد خواهیم بود و اگر بخواهیم دوباره یک شغل را برپا و احیا کنیم، مستلزم هزینه‌های جانبی خاص خودش را می طلبد که این مزید بر علت می شود تا این صنف دوباره به چرخه تولید در اقتصاد کشور برگردد.

رئیس اتاق اصناف مشهد با اشاره به حمایت‌ها از اصناف و بازاریان، می‌گوید: ۱۵ اسفند ماه پارسال بسته حمایتی پیشنهاد شده به سازمان ملی کرونا برای حمایت اصناف اعلام شد.

بنانژاد بیان می کند: در حوزه‌های کمک‌های حمایتی ادارات، شهرداری بهترین عملکرد و همکاری را با اصناف داشته است و سه ماه اجاره واحد‌های تجاری موقت را بخشید، در حوزه امور مالیاتی اظهار نامه مالیاتی که قرار بود خرداد ماه تحویل داده شود به مرداد ماه موکول شده است و اما در حوزه ادارات خدمات رسان " آب، برق، گاز " هیچ گونه همکاری صورت نگرفته است.

او تصریح می کند: با توجه به ۷۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات به اصناف چشم امیدشان به این تسهیلات می‌باشد و انتظار می‌رود که دولت در اعطای این تسهیلات آسان تر به این قشر پرداخت شود.

رئیس اتاق اصناف مشهد تاکید می کند: وزارت اقتصاد دارایی اعلام کرده که بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان به حوزه تولید خسارت وارد شده است که خسارت اصناف با وجود اینکه که ۱۰ درصد اصناف تولید کشور را دارا است،  بالغ بر دو هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان اصناف خراسان رضوی در ین ایام متضرر شدن و تاکنون اگر این رقم بیشتر نشده باشد کمتر نخواهد بود.

 
پای درد و دل اصنافی نشستیم که دیروز حرف از رونق می زدند و اما امروز حرف از ورشکستگی.

ورشکستگی ۵۰ درصدی عکاسان

حسین صادقی رئیس اتحادیه عکاسان و فیلمبرداران تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، می‌گوید:  ۱۲۰ عکاسی و آتلیه در این شهرستان فعالیت می کنند که با توجه به هزینه‌های اجاره بها بیمه آب و برق و مالیات ضرر‌های صورت گرفته این صنف تا یک سال قابل جبران نیست.

او می افزاید: متاسفانه مدتی است که اداره پست و پلیس+ ۱۰ تحت عنوان دولت الکترونیک اقدام به راه اندازی محلی عکاسی از ارباب رجوع کرده اند که این مورد مشکلات عکاسان‌ها را دو چندان کرده است.

رئیس اتحادیه عکاسان و فیلمبرداران تربت حیدریه  ادامه می دهد: با این وجود به زودی شاهد ورشکستگی اکثر عکاسی های تربت حیدریه خواهیم بود.

سازی که دیگر کوک نمی شود!

تعطیلی مراسم های عروسی و شادی مجالس مانند تبری به ریشه آرزو‌های هنرمندان موسیقی مجالس زد.

عباس زبردست از هنرمندان موسیقی تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، می گوید: ویروس کرونا سب بیکاری ۵۰۰ نفر از این قشر شده است به طوری که ۸۵ روز بدون درآمد، یعنی بدترین شرایط برای زندگی، امید همه به آخر سال بود که آن هم به باد رفت و اما این روند همچنان ادامه دارد.

او می افزاید: ما هنرمندان تحت پوشش بیمه ای نیستیم و هیچ گونه حمایتی نمی شویم، تاکنون به همه ادارات و نهاد‌ها برای تحت پوشش قرار دادن گروه‌های موسیقی مراجعه کرده ایم، اما خبری از حمایت ما نیست.

این هنرمند ادامه می دهد: در این روز‌های پر ابهام هیچ آینده روشنی برای این قشر نمی‌بینم و تنها امیدمان به بازگشایی تالار‌ها و رونق دوباره مجالس شادی پس از کرونا است.

آژانس زیارتی و سیاحتی 

علیرضا شیرخانی مدیر آژانس مسافرتی سیاحتی و زیارتی تربت حیدریه درگفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، می‌گوید: از اسفند ماه با کاهش صد در صدی فروش بلیط روبرو هستیم که تعداد ورود مسافرین از ۱۵۰۰به ۴۰۰ نفر در روز کاهش پیدا کرده و ۶ شرکت زیارتی و جهانگردی تعطیل شده اند.

او می‌افزاید: در این بین هیچ گونه حمایتی از ما و نیروهایمان نشده است و با توجه به استرداد مبلغ بلیط‌های کنسلی متاسفانه هنوز شرکت‌های هواپیمایی مبالغ ما را از اسفند ماه پارسال برگشت نداده اند.
 
مدیر آژانس مسافرتی سیاحتی و زیارتی تربت حیدریه ادامه می دهد: در حال حاضر ماهیانه ۱۲ تا ۱۵میلیون تومان ضرر می کنیم و با توجه به عدم برقراری سفر‌های زیارتی خسارت‌های جبران ناپذیری به این صنف وارد شده است.

 

نگرانی آرایشگاه‌ داران از خطر ویروس کرونا

صنف آرایشگاه داران هم در همان روز‌های معمولی هم موظف و متعهد به رعایت اصول بهداشتی در محل کار خود شدند. آن‌ها مدام با وسایلی سر و کار دارند که باید ضد عفونی شود تا از انتقال بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌های پوستی جلوگیری شود. با وجود این شیوع ویروس کرونا هم کوهی از مشکلات را بر سر آرایشگران آوار کرده که سلامتی خودشان و مشتریان را تهدید می‌کند.
 
 یکی از آرایشگران می‌گوید: با وضعیت بسیار سختی در کسب و کارمان روبه رو شده ایم.

او می‌افزاید: تماس ما با مشتریان به گونه‌ای است که فاصله زیاد با آنان نداریم و به راحتی در معرض آلودگی و انتقال ویروس هستیم، با اینکه ما طبق همان روال به طور مستمر تمامی وسایل و سطوح مغازه را ضد عفونی می‌کنیم، اما این کار کافی نیست و امکان انتقال ویروس در آرایشگاه ها وجود دارد.
 
 

گلایه تاکسی داران از تاثیر کرونا بر وضیعت معیشت زندگی

یکی از رانندگان تاکسی خطی می‌گوید: مدتی بود که به واسطه اجرای قانون قرنطینه خانگی اغلب وسایل نقلیه حمل و نقل عمومی و به ویژه رانندگان تاکسی از منزل خارج نمی‌شدند و برای یک راننده که تمام خرج و مخارج و امرار معاش زندگی خود را از این وسیله نقلیه بدست می‌آورد سخت بود.

او می‌افزاید: ما هیچ گونه حمایتی نشدیم و حالا هم که قانون فاصله گذاری اجتماعی ابلاغ شده و نباید از دو مسافر بیشتر در صندلی عقب بنشینند. حالا  ضرر‌هایی که ما به واسطه این قوانین متحمل می‌شویم  چگونه جبران می شود.
 
 

اغذیه فروشی‌ها خالی از مشتری

 
مردم به خاطر شیوع ویروس کرونا و اخطار‌هایی که وزارت بهداشت داده، به صورت موقت به اغذیه فروشی‌ها نمی‌روند. از این رو با کنترل ویروس کرونا و تمهیداتی که در حال انجام است، مردم می‌توانند به این مکان مراجعه کنند، هر چند که به نظر می‌رسد تمام اغذیه فروشی‌ها برای برگشت به حالت قبل باید بیش از گذشته به فکر نظافت محیط کار خود باشند و به مشتریان اطمینان دهند که مغازه هایشان عاری از ویروس کرونا است.
 
صاحب یکی از اغذیه فروشی‌ها می‌گوید: روز قبل کل درآمد روز من ۱۰۰ هزار تومان بود.

کارفرمایان در انتظار پرداخت تسهیلات کرونایی

علی اسماعیل پناه رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، گفت: کارفرمایانی که اقدام به ثبت نام در سامانه اخذ تسهیلات کرونایی کرده‌اند به زودی تسهیلات خود را دریافت خواهند کرد.

او می افزاید: تسهیلات به کسب و کار‌های پرداخت می‌شود که نیرو‌های خود را تعطیل نکرده باشند و برای سال ۹۹با آن‌ها قرارداد بسته باشند و از سال گذشته تاکنون در همین شغل فعال بوده و حق بیمه کارفرمایی با خویش فرمایی را پرداخت کرده و کارگران واحد از بیمه بیکاری استفاده نکرده باشند.

رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی تربت حیدریه ادامه داد: اگر کارفرما یکی از نیرو‌های خود را تعدیل کرده باشد و نیروی کار جهت دریافت بیمه بیکاری به صندوق بیمه بیکاری کرده باشد مشمول این طرح نخواهد شد.

اسماعیل پناه بیان می کند: مبلغ تسهیلات به ازای هر نفر نیروی کار ۱۲ میلیون تومان می‌باشد و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا به ازای هر نیروی کار ۱۶ میلیون تومان دریافت کنند که دو ماه آینده به تدریج این تسهیلات پرداخت و بازپرداخت آن دوساله بوده که تا پایان شهریور ماه امسال دارای تنفس است.
 
با توجه به ضرر و زیان های مختلف در ایام کرونا اگر حمایت‌های کافی از اصناف نشود باید شاهد جمع آوری، ورشکستگی و سیل بیکاری نیروهایی باشیم که تا دیروز در حال کار بودند که در آینده باید دنبال کار باشند و با روند صعودی افراد بیکار جامعه روبرو شویم و این یعنی عقب افتادگی کشور و عدم تحقق جهش تولید.
 
امید است مسئولین هرچه سریع تر فکری برای بهبود شرایط بردارند تا شاهد روزهای تلخی برای این اصناف نباشیم.
 
 
انتهای پیام//ا.غ
گزارشگر:امیدغفاری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.