سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تغذیه مناسب در روز‌های پایانی ماه مبارک رمضان

یک کارشناس تغذیه بر لزوم توجه به تغذیه مناسب در روز‌های پایانی ماه مبارک رمضان تأکید کرد و گفت : روزه‌داران به ویژه نوجوانان در ایام روزه‌داری نباید میوه و سبزی را از سبد غذایی خود حذف کنند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛کیانوش همدانی یک کارشناس تغذیه گفت : توجه به تغذیه نوجوانان می‌تواند در تداوم روزه داری آنان مؤثر باشد و این مسئله مهمی است که باید توسط والدین مدنظر قرار گیرد.

او بهترین مواد خوراکی برای وعده سحر را کربوهیدرات‌های پیچیده دانست و گفت : استفاده از حبوبات، نان سبوس‌دار، غذا‌های حاوی گندم و جو و مواد دارای فیبر زیاد مانند غلات، میوه‌ها با پوست و میوه‌های خشک به دلیل دیر جذب بودن می‌تواند مدت بیشتری احساس سیری در فرد به وجود آورد به همین دلیل توصیه می‌شود در سحر نوجوانان حتماً از این خوراکی‌ها استفاده کنند.

همدانی در مورد مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها افزود: این گروه خوراکی به هیچ عنوان نباید از غذای بچه‌ها حذف شود، زیرا تأمین کننده ویتامین بدن بوده و به دلیل اینکه حاوی فیبر هستند به کار دستگاه گوارش کمک کرده و از یبوست جلوگیری می‌کنند.

او افزود: خانواده‌ها باید توجه کنند در فاصله افطار تا سحر به تدریج و در وعده‌های کوچک مقادیر مناسبی از میوه و سبزی‌های خام و پخته را در اختیار روزه داران جوان قرار دهند.

این کارشناس تغذیه در خصوص افطار گفت: استفاده از غذا‌های گرم، آبکی و سبک مانند فرنی و سوپ بهترین گزینه برای افطار بوده و پس ازاینکه نوجوان روزه خود را افطار کرد می‌توان از کربوهیدرات‌ها به همراه مغز‌ها و لبنیات استفاده کرد، مثلاً نان، پنیر و مغز گردو، نان و خرما و نان و حلواشکری می‌تواند نیاز‌های فرد را تأمین کند.

همدانی گفت: برای پیشگیری از کم‌آبی بدن بهتر است از یک ساعت پس از افطار تا سحر، فرد آب و مایعات رقیق مانند چای کم‌رنگ، دوغ خانگی و شربت‌های سنتی مانند شربت آب لیمو مصرف کند تا دچار کم‌آبی نشود .

 

 

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.