به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، لنگرانی، فوق تخصص دستگاه گوارش و کبد درباره آثار مثبت روزه داری بر سیستم ایمنی بدن بیان کرد: در زمان روزه داری بدن به جای استفاده از قندها به عنوان منشا غذایی اصلی از اسیدهای چرب که در کبد به کیتون بادیها میشود، استفاده میکند.
او افزود: کیتون بادیها آثار مثبت خیلی زیادی بر بدن دارند یعنی باعث ارتقای سیستم ایمنی بدن میشوند و سلولها را به بازسازی وادار میکنند.
لنگرانی تصریح کرد: روزه داری یک فرصت مناسب برای ارتقای سلامت و ارتقای سیستم ایمنی بدن خواهد شد. این امر باعث میشود تا اضافه وزن با سوخت و ساز چربیها ادامه پیدا کند.
این فوق تخصص دستگاه گوارش و کبد تاکید کرد: درست غذا خوردن یکی از مهمترین مواردی است که باید در روزه داری به آن توجه داشته باشیم.
لنگرانی درباره اهمیت وعده افطار و سحر گفت: مهمترین نکته در این زمینه عدم پرخوری به خصوص در وعده افطار است که میتواند باعث اختلال در دستگاه گوارش و بروز عوارض زیادی شود. شروع افطار باید با نوشیدن یک لیوان آب گرم یا مایعات گرم باشد و از وعدههای سبک در افطار استفاده کنیم و شام خود را با فاصله زمانی حداقل نیم ساعت بعد از افطار، ساده مصرف کنیم.
این فوق تخصص دستگاه گوارش و کبد تصریح کرد: در وعده سحر، خوردن و خوابیدن یکی از مواردی است که باعث میشود تا اسید معده به مری بازگردد. توصیه میشود در وعده سحری به هیچ عنوان پرخوری نکنیم و بلافاصله بعد از آن نخوابیم.
لنگرانی با بیان اینکه مصرف برخی مواد غذایی باعث بروز مشکل در روزه داران میشود، تاکید کرد: نوشیدن چای پررنگ، نوشابههای گازدار، غذاهای چرب و ادویه دار باعث بروز ناراحتیهای گوارشی در روزه داران خواهد شد. همچنین مصرف میوههای گرمسیری مانند موز، خربزه و ... به علت حاوی مقداری نمک و تشدید تشنگی توصیه نمیشوند؛ بنابراین مصرف سایر فیبرها مانند سبزیجات و میوههای غیرگرمسیری مانند طالبی به علت ذخیر آب در دستگاه گوارش، گزینه خوبی برای افراد روزه دار است.
این فوق تخصص دستگاه گوارش و کبد اظهار کرد: مصرف آلوبخارا کمک زیادی به رفع یبوست افراد خواهد کرد. مصرف مایعات به خصوص آب به میزان ۴ تا ۶ لیوان معمولی بین افطار تا سحر باعث آسانتر شدن روزه داری خواهد شد.
لنگرانی درباره تداخل مصرف برخی داروها با ماه مبارک رمضان گفت: بیمارانی که به مصرف داروهای درمانی اقدام میکنند با مشورت پزشک میتوانند برنامه آن را تغییر دهند. البته بعضی بیماران مانند افرادی که پیوند داشته اند باید داروهای خود را رأس ساعت مصرف کنند و نمیتوانند، روزه بگیرند.
لنگرانی درپاسخ به این سوال که آیا شانس ابتلای افراد با روزه داری به کرونا افزایش مییابد، گفت: اطلاعات در دسترس خلاف این موضوع را نشان میدهد زیرا سیستم ایمنی بدن فرد سالم با روزه داری ارتقا پیدا میکند و احتمال ابتلای او به ویروس کرونا کاهش پیدا میکند.
این فوق تخصص دستگاه گوارش و کبد درباره ارتباط خشکی دهان و کرونا گفت: خشکی حلق و دهان نمیتواند شانس ابتلای افراد به کرونا را افزایش دهد. به صورت کلی توصیه ما به افراد این است که در فاصله افطار تا سحر مایعات کافی را مصرف کنند تا مشکل خاصی برایشان به وجود نیاید.
بیشتر بخوانید:
توصیههای تغذیهای برای روزهداران در ماه مبارک رمضان/ سحری و افطاری مفید برای روزه اولیها
توصیه های پزشکی برای تغذیه روزه داران/ نوشیدن آب هنگام افطار خطرناک است
راهکارهایی برای رفع خشکی پوست و لب روزهداران
نکات تغذیهای برای روزه داران مبتلا به کبد چرب
ویروس کرونا برای روزهداران مشکلساز نیست
انتهای پیام/