سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

نرخ مرغ به ۱۱ هزار تومان رسید

حجت گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده ۷ هزار و ۴۰۰ تومان و مرغ گرم ۱۱ هزار تومان است.

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۳۰۰ تا ۷ هزار و ۴۰۰ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ برای مصرف کننده ۱۱ هزار تومان است.

به گفته وی، قیمت کنونی مرغ زنده نسبت به روز گذشته ۳۵۰ تومان و مرغ گرم ۵۰۰ تومان رشد داشته است.

حجت ادامه داد: وزیر جهاد کشاورزی در خصوص مرغ نامه ای به رئیس پشتیبانی امور دام زد و بر بحث تداوم خرید از طریق زنجیره های تولید تاکید کرد.

به گفته وی، اگر خرید مرغ به صورت مستقیم از تولیدکنندگان انجام شود و پشتیبانی در قبال خرید تامین دان کند، این امر تضمینی برای تداوم تولید محسوب می شود.

حجت قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۵۰۰ تا ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم ۱۴ هزار تا ۱۶ هزار تومان اعلام کرد.

این مقام مسئول مدیریت تولید را تنها راهکار تعادل قیمت مرغ و کاهش زیان مرغداران دانست و گفت: اگر در امر تولید مدیریتی صورت نگیرد، آشفتگی بازار کماکان ادامه خواهد داشت که این امر به زیان تولیدکنندگان است.

وی درباره تاثیر خرید تضمینی بر بازار مرغ افزود: بنابر آمار پشتیبانی امور دام به دلیل پر شدن سردخانه ها حجم خرید کاهش یافته است.

به گفته این مقام مسئول، اگر پشتیبانی امور دام مرغ در سایز ۱‌۸۰۰ تا ۲ کیلو گرم از مرغداران خریداری کند، مسلما این امر می تواند به بازار کمک کند، در غیر این صورت مرغ در سایز ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ کیلوگرم برای تولیدکننده توجیه اقتصادی ندارد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: هم اکنون برای تعادل قیمت مرغ و کاهش زیان مرغداران باید تخم مرغ هایی که وارد واحدهای تولیدی می شود، مدیریت شود چرا که تخم مرغ های نطفه دار که به واحدهای جوجه کشی رفته به سبب بروز خسارت و تلفات نمی توان منتقل کرد.

وی با انتقاد از جوجه ریزی بالا در واحدهای مرغداری اظهار کرد: بنابر آمار در سنوات گذشته در ایام عادی سال ۱۰۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صورت می گیرد، در حالیکه هم اکنون با کاهش ۳۰ درصدی مصرف میزان جوجه ریزی باید به ۷۰ تا ۷۵ میلیون قطعه برسد، در غیر این صورت زیان مرغداران ادامه خواهد یافت.

اختلاف معنادار قیمت مصوب نهاده های دامی با بازار آزاد

وی از اختلاف ۶۵ تا ۷۰ درصدی قیمت ذرت و ۱۰۰ درصدی کنجاله سویا خبر داد و گفت: در حال حاضر قیمت هر کیلو ذرت در بنادر یک هزار و ۵۰۰ تومان و کنجاله سویا ۲ هزار و ۴۰۰ تومان است، در حالیکه هر کیلو ذرت با نرخ ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۶۰۰ تومان و کنجاله سویا ۵ هزار تومان در بازار آزاد عرضه می شود.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آخرین وضعیت صادرات مرغ بیان‌کرد: با توجه به حذف تعرفه صادرات مرغ به عراق آغاز شده است.

حجت با بیان اینکه تلاش وزارت جهاد کشاورزی برای عرضه نهاده به صورت مرتب در حال انجام است، گفت: بنابر تجربه قبلی اگر واردکنندگان عمده به تشکل های مرکزی واحدهای مرغ تخم گذار، مرغ گوشتی و مرغ مادرمعرفی شوند، مشکل نهاده ها مرتفع می شود.

وی قیمت مرغ صادراتی دنیا را ۱.۸ تا ۲ دلار اعلام کرد و افزود: قیمت کنونی کالاهای صادراتی کمتر از یک دلار است و این امر موجب شده به جایگاه واقعی نرسیم.

به گفته حجت، صادرات مرغ در پروسه طولانی مدت به صنعت مرغداری و تعادل قیمت مرغ در بازار کمک‌می کند.

وی قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۷۰۰ تا ۱۰ هزار و ۵۰۰ و مرغ گرم ۱۴ تا ۱۵ هزار تومان اعلام کرد و افزود: فروش کمتر از نرخ های فعلی بیانگر زیان مرغداران است که عرضه با نرخ های فعلی بیانگر زیان ۳ تا ۳ هزار و ۲۰۰ تومانی تولیدکنندگان است که امیدواریم قیمت های جدید برحسب هزینه واقعی تولید اعلام شود، در غیر این صورت مرغداران نسبت به امر تولید دلسرد می شوند.

وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت باید در موضوع قیمت گذاری مرغ نقش آفرینی مثبت داشته باشند تا بار مالی مرغداران کاهش یابد، چرا که حذف تعرفه صادراتی تاثیری در وضعیت بازار مرغ نداشته است.

این مقام مسئول افزود: اگر متوسط قیمت هر کیلو مرغ بالای ۱۵ هزار تومان باشد، پشتیبانی امور دام برای حمایت از مصرف کننده باید ذخایر خود را عرضه کند و چنانچه قیمت کمتر از ۱۴ هزار تومان باشد، دولت باید نقش آفرینی کند تا قیمت به نفع تولیدکننده باشد.

وی در پایان تصریح کرد: با توجه به آنکه متوسط مرغ واحدهای مرغداری ۳۰ هزار قطعه ای است، از این رو مرغداران به سبب نبود همخوانی هزینه تولید با قیمت فروش ۸۰ تا ۹۰ میلیون تومان متضرر هستند که پایان یک دوره سه ماهه این رقم به ۲۴۰ تا ۲۷۰ میلیارد تومان می رسد، به همین خاطر مسئولان امر برای جلوگیری از زیان صنعت باید امر جوجه ریزی را مدیریت کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.