سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بررسی ابعاد رونق بورس در برنامه گفت و گوی ویژه خبری؛

احراز هویت در بانک برای صدور کد بورسی فعال کفایت می کند/ زیرساخت ورود افراد به بورس فراهم است

بر اساس تصمیم شورای عالی بورس احراز هویت در بانک برای دریافت کد بورسی فعال کافی بوده و نیاز به احراز هویت مجدد نیست.

به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ابعاد رونق بازار سرمایه و عرضه سهام شرکت‌های دولتی امشب ۲۲ اردیبهشت ماه در برنامه گفت و گوی ویژه خبری با حضور معتمد مدیر نظارت بر نهادهای مالی و فهیمی سخنگوی آزادسازی سهام عدالت بررسی شد.

حسین فهیمی سخنگوی آزادسازی سهام عدالت در این برنامه تصریح کرد: بر اساس ابلاغیه جدید مقام معظم رهبری به زودی شاهد خواهیم بود تا ۴۹ میلیون نفر دیگر از اشخاص حقیقی به باشگاه بزرگ سرمایه ای کشور بپیوندند. از این تعداد دو و نیم میلیون نفر فوت کردند که سهام آنها به وراث شان منتقل می شود.

او گفت: از سال های قبل نو سازی زیرساخت‌های بازار سرمایه را شروع کرده‌ایم و لذا جای نگرانی برای ورود افراد نیست.

این مقام مسئول افزود: ۴۶ و نیم میلیون نفر باقی مانده مشمول سهام عدالت هستند که اطلاعاتشان را از طریق سازمان خصوصی سازی داریم و ۳۶ میلیون نفر دارای کد بورسی هستند.

فهیمی با اشاره به این که یک و نیم میلیون نفر احراز هویت در بازار سرمایه شده اند خاطرنشان کرد: هر کسی در هر حوزه‌ای که می‌خواهد فعالیتی داشته باشد باید احراز هویت کند این کد بورسی رابطه یک طرفه بود اما ما آن را به رابطه دو سویه تبدیل کرده ایم.

او با اشاره به خبر خوش برای افرادی که احراز هویت در سجام نشده اند گفت: بر اساس آخرین تصمیمات فرعی شورای عالی بورس اگر افراد احراز هویت در نظام بانکی شده باشند نیاز به احراز هویت مجدد برای دریافت کد بورسی فعال نخواهند داشت.

فهیمی افزود: لذا توصیه ما به افراد این است که با مراجعه به سایت سازمان خصوصی سازی و وارد کردن شماره شبا از احراز هویت مجدد برای دریافت کد بورسی معاف شوند.

توصیه ما نگه داشتن سهام عدالت است

سخنگوی آزادسازی سهام عدالت با اشاره به اینکه  هرگونه تصمیم درخصوص سهام عدالت بر عهده مشمولین است تصریح کرد: روش آزادسازی سهام عدالت باید کار براساس توانمندی و دانش و تشخیص آنها انجام شود، اما توصیه ما نگهداری سهام عدالت و نفروختن آن است.

او خاطرنشان کرد: تلاش و هدفگذاری ما این است که برای تمام مشمولان بدون جابه‌جایی و مراجعه، خدمات لازم فراهم شود. برای افرادی که قصد خرید دارند، طبیعتا مسیر ورود به بازار سرمایه همان سامانه سجام است، اما اگر افرادی قصد فروش یا نگهداری دارند، کار خاصی لازم نیست انجام دهند و تنها باید به سایت خصوصی‌سازی مراجعه و اطلاعات هویتی خود به ویژه تلفن‌همراه خود را به روزرسانی کنند.

۸ خرداد به کدهای بورسی سهام عدالت دارایی تخصیص می یابد

فهیمی ادامه داد: تا هشتم خرداد ۹۹ به کدهای بورسی، دارایی تخصیص پیدا خواهد کرد و بعد از آن با تمرکز بیشتر به سوی استیفای حقوق مشمولان پیش خواهیم رفت.

سخنگوی آزادسازی سهام عدالت عنوان کرد: ورود این مشمولان به بازار سرمایه فرصتی تاریخی است  که زیرساخت‌ها، محیط حقوقی و فضای کسب و کار را در کشور متحول خواهد کرد.

فهیمی در ادامه با اشاره به تحول در نحوه احراز هویت مشمولان اظهار داشت:  احراز هویت غیرحضوری مشمولان سهام عدالت انجام می‌شود.

سخنگوی آزادسازی سهام عدالت با اشاره به افزایش مراکز احراز هویت گفت: هم‌اکنون مراکز احراز هویت به ۲ هزار مرکز ارتقا یافته است و دیگر تجمع انبوه مراجعه‌کنندگان را در مقابل بانک‌ها و دفاتر پیشخوان دولتی نمی‌بینیم.

۵ میلیون نفر روش مستقیم آزاد‌سازی سهام عدالت را انتخاب کرده‌اند

او با اشاره به اینکه حدود ۵ میلیون نفر روش مستقیم آزاد‌سازی سهام عدالت را انتخاب کرده‌اند گفت: در این روش باید افراد از دانش و تبحر کافی برخوردار باشند .

فهیمی با اشاره به تجربه سال ۹۶ افزود: رفتار مردم امری مبارک و درست است. قیمت در بازار سرمایه از هیچ مکانیزمی تبعیت نمی‌کند به طوری که صرفاً از طریق عرضه و تقاضا قیمت گذاری صورت می گیرد لذا همه شرکت‌های بورسی قیمت درستی ندارند.

سخنگوی آزادسازی سهام عدالت با اشاره به اینکه از سال ۸۲ تا ۸۵ بیست تالار منطقه ای ایجاد شد افزود: در نهایت تا سال ۹۵ سالانه ۱۰۰ هزار نفر وارد بورس شدند و در از ابتدای سال تاکنون یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر به بورس راه یافتند.

او با اشاره به ایجاد نهادهای جدید ارائه دهنده خدمت به مردم هستند گفت : در ژاپن ۹۰ درصد مردم در بورس دارایی دارند که چهار هزار کد بورسی را شامل می شود و در کشور ما نیز زیرساخت های حقوقی کار در حال نهایی شدن است. تجربه تلخی در مورد تعداد بانک‌ها در کشور داریم نباید این تجربه تلخ را دوباره در بازار سرمایه تکرار کنیم‌.
 

کارگزاری ها کیفیت خدمات را به نسبت مشتری هایشان ارتقا دهند

 
معتمد مدیر نظارت بر نهادهای مالی با اشاره به اینکه ۱۰۸ کارگزاری داریم که ۱۷۰۰ درگاه دارند گفت: کارگزاران ما باید کیفیت خدمات را به نسبت مشتری هایشان افزایش بدهند لذا درگاه ورود اولیه سرمایه‌گذار کارگزاری است و وجوه توسط کارگزار وصول می شود .

او با اشاره به اینکه بازار پول ما در سراسر کشور فضای خالی برای ارائه خدمات را در شعب بانک دارد ادامه داد : تمامی بانک های تجاری یک شرکت کارگزاری دارند. شستا درخواستی به سازمان بورس داده است تا بخشی از منابع را از طریق شرکت هلدینگ با مشارکت مردم به بازار سرمایه هدایت کند، این پول برای پروژه های جدید تجهیز می شود.
 

استقبال سرمایه گذاران از بورس

 
مدير نظارت بر نهادهای مالی با اشاره به اینکه استقبال سرمايه گذران از بازار سرمايه بيشتر شده است گفت: حجم معاملات در بورس افزایش یافته، به خاطر اینکه تعداد زیادی از متقاضیان به این بازار مراجعه کرده‌اند و سرمایه‌گذاری می‌کنند.

معتمد اظهار داشت: باید به سرمایه‌گذاران گفت حتما با آگاهی وارد بازار شوند و نسبت به سهامی که می‌خواهند خریداری کنند، اطلاعات مالی شرکت‌ها را بررسی کنند و از افراد خبره و نهادهای تعریف‌شده و مشاوران مجوزدار رسمی مشورت بگیرند.
 
او با اشاره به اینکه کشور ما تعداد کارگزاری بورس بیشتری نسبت به کشور های دیگر دارد ادامه داد: بسیاری از کارگزاری‌ها سامانه بر خط معاملات دارند و شعب و دفاتر مرکزی و نمایندگی‌های کارگزاری در کشور به ۱۷۰۰ نقطه می‌رسد که بسیاری از این دفاتر زیرمجموعه همان ۱۰۸ کارگزاری مجوزدار بورس است، در نتیجه کشور ما از نظر تعداد کارگزاری‌های بورسی کمبود ندارد، بلکه باید اندازه کارگزاری‌ها و خدمات آنها متنوع شود.

مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس تاکید کرد: انحصاری در مجوز کارگزاری‌ها وجود ندارد. در همین کشور همسایه ما ترکیه که بورس بزرگتر از ما دارد تنها ۳۵ کارگزاری وجود دارد، در حالی که در کشور ما ۱۰۸ کارگزاری مشغول فعالیت هستند، بنابراین انحصاری در کارگزاری‌ها نیست.
 

فعالیت مستقیم در بازار سرمایه نیاز به دانش دارد

 
 
خواجه نصيری کارشناس بورس در ادامه برنامه با اشاره به اینکه آمدن مردم به بازار سرمايه در مقابل ساير فرصت های سرمايه گذاری کار بسيار مناسبی است خاطرنشان کرد: فعالیت مستقیم در بازار سرمایه نیاز به دانش آگاهی و تبحر لازم دارد.

او بیان کرد: اگر مردم برای ورود به بازار سرمایه علم و دانش کافی را ندارند بهتر است کد بورسی نگیرند. شرکت ها اگر سودده باشند بورس هم سودده می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.