سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا انجام آزمایش‌های گسترده دلیل بالا بودن آمار ابتلا به کرونا در آمریکاست؟

برخلاف ادعای ترامپ مبنی بر اینکه انجام آزمایش‌های گسترده دلیل اصلی آمار بالای ابتلا در این کشور است، کارشناسان عوامل دیگری را علت شیوع گسترده ویروس کرونا در آمریکا می‌دانند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه، آمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا تقریبا یک سوم کل مبتلایان جهان را شامل می‌شود و از سوی دیگر بیش از ۸۰ هزار نفر در این کشور جانشان را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست داده‌اند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مدعی است انجام آزمایشات گسترده تشخیص ابتلا به کرونا عامل اصلی آمار بالای این کشور است. او در مصاحبه‌ای که با شبکه ای‌بی‌سی داشت مدعی شد «می‌دانید بیش از یک میلیون پرونده پزشکی تشکیل داده‌ایم. ما بیش از هر کشور دیگری از شهروندانمان آزمایش کرونا می‌گیریم. ما هم اگر آزمایشات کمتری انجام می‌دادیم آمار کمتری را ثبت می‌کردیم.»

این در حالی است که کارشناسان اعتقاد دیگری دارند و انجام گسترده آزمایشات را عامل اصلی آمار بالای ابتلا در آمریکا نمی‌دانند. «استفانی سیلورا» متخصص اپیدمیولوژی از دانشگاه «مونتکلر» در نیوجرسی در این خصوص گفت «اینکه گفته شود، چون آزمایش‌های زیادی انجام شده است، موارد بیشتری از ابتلا به کرونا شناسایی کردیم، درست نیست. در مقایسه با جمعیت آمریکا در این کشور نسبت به سایر کشور‌ها آزمایش‌های بیشتری انجام نشده است.»

بنا بر اعلام رسمی مقامات آمریکا، این کشور پس از رفع مشکلاتی که در ابتدای شیوع کرونا برای راه‌اندازی آزمایشگاه‌های تخصصی وجود داشت، تا کنون بیش از هشت میلیون تست تشخیص کرونا انجام داده است و در حال حاضر روزانه حدود ۳۰۰ هزار آزمایش در حال انجام است.

هرچند این رقم از تعداد آزمایش‌های انجام شده در هر کشور دیگری در جهان بیشتر است، اما در مقایسه با کل جمعیت آمریکا رقم بالایی نیست. سیلورا گفت «چندین کشور در جهان هستند که تعداد آزمایش انجام شده در آن‌ها در هر یک میلیون نفر جمعیت، به مراتب از آمریکا بیشتر بوده است. در کشور‌هایی مانند آلمان، ایتالیا، اسپانیا و روسیه آزمایش‌های بسیار بیشتری به نسبت آمریکا انجام شده است.»

از سوی دیگر رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شده بود که این کشور بیش از مجموع کل کشور‌های دیگر جهان آزمایش کرونا انجام داده است. اما آمار چیز دیگری را نشان می‌دهد: فقط سه کشور روسیه، ایتالیا و آلمان در مجموع تاکنون ده میلیون تست انجام داده‌اند که این رقم از هشت میلیون آزمایشی که در آمریکا انجام شده بسیار بیشتر است.

سیلورا در ادامه توضیحاتش اضافه کرد «شمار مطلق تست‌ها اهمیت چندانی ندارد و مهم آن است که چند درصد جمعیت یک کشور آزمایش شده‌اند. تاکنون در آمریکا ۲.۵ درصد کل جمعیت کشور تست شده‌اند که این رقم بالایی نیست.»

از سوی دیگر، کارشناسان معتقدند مسئله اصلی در این همه‌گیری زمان انجام آزمایش‌هاست و این موضوع اهمیت بسیار بالاتری در مقایسه با تعداد آن‌ها دارد. «مایکل تنگ» ویروس‌شناس آمریکایی در این خصوص در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی آلمان گفت «حتی اگر در مورد سخنان رئیس‌جمهور آمریکا چندان هم سخت‌گیر نباشیم باید بپذیریم که تعداد بالای تست، کمک چندانی به ارزیابی شیوع ویروس در یک کشور نمی‌کند. مهم زمان انجام تست است.» او در توضیح این گفته اضافه کرد که برای درک اهمیت زمان انجام آزمایش‌ها باید به عملکرد کشور‌هایی مانند کره جنوبی که در ابتدای همه‌گیری تست‌های زیادی انجام دادند توجه کنیم و یا برخی از کشور‌ها با اعمال قرنطینه و دور کردن افراد مبتلا از سایر مردم مانع گسترش بیشتر این ویروس در همان مراحل اولیه شدند.

سیلورا، متخصص اپیدمیولوژی، نیز همین موضوع را تایید می‌کند و معتقد است مشکلی که آمریکا در ابتدای همه‌گیری برای انجام آزمایش‌ها داشت از دلایلی اصلی آمار بالای ابتلا به کووید-۱۹ در این کشور است بطوریکه این کشور اکنون نسبت به سایر کشور‌های جهان آلودگی بسیار بیشتری به ویروس جدید کرونا دارد. سیلورا در این خصوص گفت «نه تنها دولت فدرال در واشنگتن بلکه ایالت‌های آمریکا هم خیلی دیر به این همه‌گیری واکنش نشان دادند.» او در ادامه اضافه کرد «در حالت ایده‌آل، هنگام شیوع همه‌گیری باید هرچه سریعتر وارد عمل شد و مانع گسترش ویروس در جامعه شد. اما متأسفانه در آمریکا انجام آزمایش و یافتن افراد مبتلا زمانی آغاز شد که برای مهار اوضاع خیلی دیر شده بود.»

آمار رسمی تعداد مبتلایان به ویروس جدید کرونا در جهان ۴،۲۰۱،۷۶۷ اعلام شده که آمریکا با ۱،۳۶۷،۹۶۳ نفر مبتلا و بیش از ۸۰ هزار مورد فوتی، در صدر کشور‌های جهان قرار دارد. عملکرد دولت ترامپ در مقابله با این همه‌گیری از سوی بسیاری به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. رئیس‌جمهور آمریکا علاوه بر عملکرد ضعیف به دلیل اظهارنظر‌های عجیب و غیرکارشناسی مانند خوردن مواد ضدعفونی کننده برای در امان ماندن از این ویروس در مرکز توجه‌ها و انتقادات قرار دارد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.