به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛علیرضا برشاهی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به قدمت محوطه باستانی قلعه گبری، گفت : هرچند به دلیل گستردگی زیاد این محوطه باستانی تاکنون کاوشی در آن صورت نگرفته، اما براساس گمانه زنیهایی که در گذشته روی آن داشتهایم، به نظر میرسد شهری باستانی متعلق به دوره ساسانی یا اشکانی در این محوطه زیر خاک مدفون شده باشد.
او گفت : باتوجه به قرار داشتن این محوطه باستانی در دل شهر سرپلذهاب، تا پیش از وقوع جنگ تحمیلی ساخت و سازهایی توسط اهالی شهر روی محوطه انجام گرفته بود، اما در دوران بازسازی پس از جنگ اجازه ساخت دوباره واحدهای تخریب شده روی آن داده نشد و زمینی در قسمتی دیگر از شهر به مالکین این واحدها داده شد تا واحدهایشان را آنجا بسازند که امروز هم به نام شهرک میراث فرهنگی مشهور است.
معاون میراث فرهنگی کرمانشاه بابیان اینکه درحال حاضر هم تعدادی واحد مسکونی دیگر روی این محوطه قرار دارد، افزود: البته در دهه ۷۰ نیز خانه معلم آموزش و پرورش روی محوطه احداث شد، اما در زلزله بزرگ سه سال پیش استان خسارتهای زیادی دید.
او از تلاشهای انجام گرفته برای آزادسازی بخشهایی از محوطه که این واحد ساختمانی (خانه معلم) روی آن بود خبر داد و افزود: از چندی پیش رایزنیهایی را با مسئولین آموزش و پرورش انجام دادیم تا برای بازسازی این واحد ساختمانی اقدام نکنند تا بتوانیم بخشی از عرصه محوطه باستانی قلعه گبری را آزاد کنیم.
برشاهی ادامه داد: خوشبختانه اخیرا با دستور استاندار کرمانشاه و همراهی خوب مسئولین آموزش و پرورش استان اجازه آزادسازی این بخش از محوطه باستانی که حدود سه هزار متر از عرصه میشود را گرفتیم.
او گفت: کماکان مالکیت زمین متعلق به آموزش و پرورش خواهد بود تا زمانی که یک زمین جایگزین به آنها داده شود.
معاون میراث فرهنگی استان از برنامه ریزی برای انجام گمانه زنیهای جدید روی این محوطه باستانی خبرداد و گفت: در نظر داریم برای سالجاری با اختصاص اعتبار لازم گمانه زنی جدیدی روی این محوطه داشته باشیم و اقدامات حفاظتی مورد نیاز را برای آن انجام دهیم .
انتهای پیام/د