اگرچه در ادبیات یونان راجع به این ماده غذایی مطالبی نوشته شده است و کلمه سالامی را نیز در کتابهای یونانقدیم میتوان مشاهده کرد و تصور میرود که سالامی اولین بار در شهر سالامی واقع در ساحل شرقی یونان ساخته شده است ولی شهر فرانکفورت آلمان نیز در تولید سوسیس آلمانی یا همان فرانکفورتر به نوعی پیشقدم بوده است حتی گفته میشود این نوع سوسیس اواخر دهه ۱۶۰۰ میلادی توسط یک قصاب آلمانی به نام جان جورجز ابداع شده است و مردم شهر فرانکفورت نیز برای اینکه اثبات کنند سوسیس آلمانی متعلق به شهر آنان است در سال ۱۹۸۷ پانصدمین سال ابداع ساندویچ سوسیس را جشن گرفتند البته مردم شهر وین نیز زادگاه این نوع سوسیس را متعلق به شهر خود میدانند و برای آن نیز دلایلی دارند.
در خصوص این که چه کسی برای اولین بار سوسیس آلمانی را با نان ساندویچی خورد تردید وجود دارد، ولی میگویند که ایده خوردن سوسیس آلمانی با نان ساندویچی از یک مهاجر آلمانی در شهر نیویورک گرفته شده است. این مهاجر آلمانی که در شهر نیویورک ساکن بود برای امرار معاش خود از یک چرخدستی استفاده میکرد که در آن سوسیس آلمانی را با نان شیری و ترشی کلم به فروش میرساند.
در سال ۱۸۷۱ نیز چارلز فلتمن قصاب آلمانی اولین دکه هاتداگفروشی را باز کرد و توانست ۳۶۸۴ هاتداگ را لای نان شیری طی یکسال به فروش برساند.
در سال ۱۸۹۳ نمایشگاه کلمبیا در شیکاگو شاهد خرید مقدار زیادی سوسیس توسط بازدیدکنندگان بود، چرا که مردم این غذا را که خوردنش راحت و قیمتش نیز مناسب بود دوست داشتند. پس از آن سوسیس تبدیل به غذای رایج مردم شد.
در زمانهای گذشته این غذا از دو نوع گوشت مختلف خرد شده که کمی ادویه شاهبلوط به عنوان چاشنی به آن اضافه میکردند تهیه میشد.
در اوایل این فرآورده وارد رود نمیشد، بلکه به روشهای مختلف از آن نگهداری میکردند، به طور مثال آن را در نیهایی که سر و ته آن بسته بود قرار میدادند.
قبل از آن که روشهای سرد کردن جدید متداول شود، سرد کردن مواد غذایی فقط در زمستان امکان داشت و به همین علت کالباس و سوسیس را در زمستان تهیه میکردند و میگذاشتند بماند و بهعلت وجود هوای سرد و خشک، کمکم مقداری از رطوبت آن کاسته میشد که در فصل تابستان قابل نگهداری باشد.
در اروپا هر کشور بر حسب سلیقه خود محصولاتی تهیه کرده و بسته به مکان آنها را نامگذاری کرده است. عموما شرایط اقلیمی و سلیقههای متفاوت باعث شده است که انواع مختلف سوسیس و کالباس با ایجاد تغییرات در مراحل تولید از جمله خشک کردن، نمک سود کردن، چاشنی زدن و دود دادن تولید شود.
منبع: عصر ایران
انتهای پیام/