سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

چند جلسه مشاوره قبل از گفتن مهم‌ترین "بله" زندگی ضروری است

یک روانشناس درباره اهمیت مشاوره پیش از ازدواج، توضیحاتی داد.

فرشته سادات شجاعى روانشناس و مشاور خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اهمیت مشاوره پیش از ازدواج، اظهار کرد: خانواده یکی از نهاد‌های مهم اجتماعی است که با ازدواج تشکیل می‌شود، لذا آموزش و مشاوره در مراحلِ قبل، حین و پس از ازدواج می‌تواند بسیار مؤثر و مفید باشد.

وی با بیان اینکه آموزش در مراحل مختلف می‌تواند از آمار ازدواج‌های ناموفق و به تبع آن آسیب‌هایی همچون طلاق، کودک‌آزاری، خشونت‌های خانوادگی، اعتیاد، همسرآزاری و ... بکاهد، افزود: ازدواج به معنی درک متقابل، شناخت تفاوت‌ها و احترام به آن‌هاست، به همین دلیل یک مشاور ازدواج باتجربه، پس از تست‌های ازدواج، با بررسی و تجزیه و تحلیل آن‌ها، نکاتی را بیان می‌کند تا افرادی که قصد ازدواج با یکدیگر را دارند بر روی اصلاح آن‌ها تمرکز کنند تا بتوانند اختلافات بعد از ازدواج را به حداقل برسانند.

شجاعى گفت: مهم‌ترین مواردی که در جلسات مشاوره مطرح می‌شود شامل امور مالى و فردى مشترک، سبک‌هاى زندگى مشترک، سبک‌هاى ارتباطی، سبک‌هاى تصمیم گیرى، حل تعارض، نقش‌هاى جنسیتى زوجین و خانواده درمانى است.

این روانشناس تصریح کرد: مشاوره گرفتن درباره ازدواج، نباید به پدر، مادر و بزرگان فامیل و مشورت دهندگان دیگر ختم شود، چون هر فردی برمبنای تجربیات، نگاه شخصی اش به زندگی و دیده‌ها و شنیده‌هایش می‌تواند شما را راهنمایی کند، اما مشاور ازدواج کسی است که نه تنها تجربه‌ای بسیار بیشتر از اطرافیان شما در مواجهه با مشکلات ازدواج دارد، بلکه علم این کار را هم دارد و می‌داند چطور باید درباره آینده ازدواج شما قضاوت کند.

وی افزود: در مشاوره پیش از ازدواج، مشاور طی جلساتی به‌ صورت انفرادی و زوجی، هر یک از طرفین را مشاوره می‌دهد، گاهی اوقات بعضی از مشاوران آزمون‌های معتبری را به صورت کتبی از طرفین می‌گیرند که احتمال موفقیت‌آمیز بودن ازدواج را بررسی می‌کند، البته احتمال به معنی قطعیت نیست، این آزمون‌های شناختی به‌ منظور شناخت زیرساخت‌های شخصیتی طرفین به‌کار می‌رود.

شجاعی با اشاره به اینکه مشاور در مشاوره پیش از ازدواج توانایی سنجش و شناخت تفاوت‌های زیر‌بنایی شخصیت را دارد و نظر زوجین را نسبت به این تفاوت‌ها جلب می‌کند، گفت: موارد دیگری که در جلسات مشاوره پیش از ازدواج بررسی می‌شود، آرزوها، تمایلات، توقعات، خط قرمزها و رمز و راز‌های طرفین است، مشاوره قبل از ازدواج به طور کلی مشاوره برای انتخاب مورد مناسب برای یک عمر زندگی است.

این روانشناس اضافه کرد: مشاور ازدواج بدون حب و بغض یا دخیل کردن احساساتش، آنچه را از بیرون می‌بیند، برای شما بازگو می‌کند. او آن چیزی را که می‌تواند درباره شما پیش بینی کند به شما خواهد گفت و شما را با تصمیم گیری درباره این مساله تنها خواهد گذاشت. مشاور ازدواج هیچ وقت به شما نمی‌گوید ازدواج کنید یا نه، بلکه می‌گوید در صورتی که این ازدواج سر بگیرد با چه دشواری‌ها یا چه نقاط قوتی مواجه خواهید شد و چقدر شانس خوشبخت شدن دارید.

وی با اشاره به اینکه مشاوره‌ ازدواج یک سنجش عمیق در رابطه‌ مشترک شما و همسرتان خواهد بود  و به  شناخت هرچه بیشتر می‌انجامد، ادامه داد: حتی اگر ازدواجی مناسب تشخیص داده نشود، کارگاه‌های زوج درمانی و خانواده درمانی آماده اند تا به زوجین کمک کنند تا با برداشتن موانعی که ممکن است در زندگی مشترکشان مشکل ایجاد کند، مسیر را هموارتر کنند.

شجاعی خاطرنشان کرد: قبل از اینکه مهم‌ترین "بله" زندگیتان را بگویید، چند جلسه‌ای برای مشورت گرفتن وقت بگذارید، به خصوص که ممکن است با پیشرفت رابطه و رفت و آمدهایتان، احساسات مانع از دیدن واقعیت‌ها شود. مشاوره ازدواج در زمانه ما، ضرورتی است که نادیده گرفتنش می‌تواند هزینه‌های جبران ناپذیری داشته باشد. تنها یادتان باشد که مشاوری امین، باهوش، با تجربه و با ایمان را انتخاب کنید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.