سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرطان و ۶ نشانه‌ای که نباید نادیده گرفته شوند

اگر به تازگی با سرفه‌ای مواجه شده اید که از بین نمی‌رود (با در نظر گرفتن این که به یک عفونت ویروسی یا باکتریایی مبتلا نیستید)، این می‌تواند یک نشانه اولیه از ابتلا به سرطان ریه باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، به رغم پیشرفت‌های صورت گرفته در دنیای پزشکی، سرطان همچنان یکی از ترسناک‌ترین بیماری‌های است که می‌توان ابتلا به آن را تصور کرد. اگرچه به لطف توجه بیشتر به رژیم غذایی، پرهیز از سیگار و گزینه‌های تشخیص و درمان زودهنگام نرخ مرگ و میر ناشی از سرطان طی سال‌های گذشته در برخی کشور‌ها از جمله آمریکا نزولی بوده است، اما تعداد افراد مبتلا به برخی انواع خاص این بیماری از جمله کبد، آندومتر (رحم)، پانکراس، تیروئید و ملانوما در سال ۲۰۱۹ در این کشور افزایش داشته است.

حتی با افزایش تشخیص زودهنگام برای برخی انواع سرطان مانند پستان، پروستات و روده بزرگ، بسیاری از انواع سرطان همچنان تا زمانی که بسیار پیشرفت کرده اند، تشخیص داده نمی‌شوند. بدتر این که بسیاری از علائم سرطان ملایم و خفیف بوده و افراد ممکن است به راحتی آن‌ها را نادیده بگیرند.

به همین دلیل، در ادامه فهرستی از شش نشانه سرطان که به گفته پزشکان اغلب توسط بیماران نادیده گرفته می‌شوند، در شرایطی که توجه به آن‌ها می‌تواند از سناریویی ناخوشایند پیشگیری کند، ارائه شده اند.

کاهش وزن بی دلیل و ناخواسته

از آنجایی که اضافه وزن و چاقی برای افراد بسیاری در جهان به یک مشکل جدی تبدیل شده است، کاهش چند کیلو از وزن بدن بدون این که تلاش خاصی انجام داده باشند، شاید خوشایند به نظر برسد.

اما اگر برنامه و فعالیت خاصی برای کاهش وزن خود نداشته و این روند را تجربه می‌کنید، بهترین اقدام بررسی دقیق این شرایط و شناسایی دلیل یا دلایل آن است.

به گفته انجمن سرطان آمریکا، کاهش وزن ناخواسته و بدون دلیلی مشخص به میزان ۱۰ پوند (۴.۵ کیلوگرم) یا بیشتر ممکن است در واقع یکی از نخستین نشانه‌های ابتلا به بیماری سرطان باشد.

نفخ شکم

تجربه گاه و بیگاه نفخ پس از مصرف غذا‌هایی مانند لوبیا ممکن است طبیعی باشد. با این وجود، اگر با نفخ مداوم شکم مواجه هستید که بدون دلیلی مشخص شکل گرفته است، سرطان می‌تواند یکی از دلایل احتمالی بروز این شرایط باشد.

به گفته دانشکده پزشکی هاروارد، احساس نفخ و پری می‌تواند یکی از نشانه‌های اولیه برای برخی انواع سرطان از جمله موارد زیر باشد:

- تخمدان

- پانکراس

- معده

- روده بزرگ

در نتیجه، اگر نفخ شکم شما از بین نمی‌رود و به شرایطی آزاردهنده تبدیل شده است، بهترین اقدام مراجعه فوری به پزشک برای بررسی دقیق شرایط است.

زردی پوست

تغییرات در رنگ پوست اغلب با افزایش سن رخ می‌دهند. اما تغییر رنگ پوست به زرد یا نارنجی به هیچ عنوان شرایطی عادی محسوب نمی‌شود.

این تغییر رنگ پوست می‌تواند با تومور‌های مجاری صفراوی مرتبط باشد.

این شرایط به واسطه مسدود شدن مجاری صفراوی توسط سرطان رخ می‌دهد و صفرا و رنگدانه زرد آن موجب تغییر در رنگ پوست و حتی قسمت سفید چشم‌ها می‌شود.

سرفه

در حال حاضر، ویروس‌های تنفسی به یک مشکل جدی در جهان تبدیل شده اند و یکی از نشانه‌های ابتلا به آن‌ها سرفه مزمن است.

با این وجود، اگر به تازگی با سرفه‌ای مواجه شده اید که از بین نمی‌رود (با در نظر گرفتن این که به یک عفونت ویروسی یا باکتریایی مبتلا نیستید)، این می‌تواند یک نشانه اولیه از ابتلا به سرطان ریه باشد.

درد در قسمت پشت بدن و شانه‌ها نشانه دیگری است که در مورد این نوع سرطان می‌توان مد نظر قرار داد که هنگام سرفه، خنده یا حتی تنفس عمیق تشدید می‌شود.

سوزش سردل

در شرایطی که بازگشت اسید معده به مری یک مشکل بسیار شایع در جهان است و میلیون‌ها نفر سوزش سردل را تجربه می‌کنند، این می‌تواند نشانه‌ای از ابتلا به سرطان نیز باشد.

به گفته کارشناسان پزشکی، اگر حداقل سه بار در هفته و برای سه هفته سوزش سردل را تجربه می‌کنید، سرطان‌های مری یا معده می‌توانند از دلایل احتمالی بروز این شرایط باشند.

از علائم دیگر می‌توان به احساس گیر کردن غذا در گلو و سوء هاضمه اشاره کرد.

بی حسی

بی حسی، احساس سوزن سوزن شدن یا درد در دست‌ها و پا‌ها (معروف به نوروپاتی محیطی) می‌تواند به واسطه شرایط مختلفی شکل بگیرند که از دیابت و مشکلات تیروئید تا کمبود ویتامین‌ها را شامل می‌شوند.

اما این علائم می‌توانند به واسطه برخی انواع سرطان از جمله تومور‌های نخاع یا پروستات، میلوما و لوسمی (سرطان خون) نیز شکل بگیرد.

پس اگر تغییراتی در حساسیت اندام‌هایی مانند دست‌ها و پا‌های خود تجربه می‌کنید و دلیل مشخصی نیز برای آن‌ها پیدا نمی‌کنید، بهترین گزینه مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط است.

منبع: تاپ ناپ

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.