سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس کل بانک مرکزی:

ثبات اقتصادی با وجود شرایط تحریمی؛ حمایت از تولید در اولویت نظام بانکی است

همتی گفت: با تصمیم‌های صحیح مجموعه اقتصادی دولت و بانک مرکزی، شاهد ثبات اقتصادی و رشد اقتصادی غیرنفتی هستیم.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در جلسه نقش نظام بانکی و جهش تولید که با حضور معاون اول رییس جمهوری، مدیران عامل بانک‌ها و اعضای هئیت عامل در بانک مرکزی برگزار شد اقدام‌ها و دستاورد‌های بانک مرکزی در حوزه‌های «سیاست پولی»، «اعتباری»، «ارزی» و «نظام‌های پرداخت» را تشریح کرد و گفت: این دستاورد‌ها با تلاش و کوشش مجموعه نظام بانکی و در سایه سیاستگذاری صحیح بانک مرکزی به دست آمده است و در صورتی که از نظام بانکی حمایت شود، دستاورد‌های سترگ‌تری در آینده شاهد خواهیم بود.

رییس شورای پول و اعتبار در خصوص سیاست‌های اعتباری بانک مرکزی با تاکید بر اینکه بر اساس این سیاستگذاری به موضوع تولید توجه ویژه‌ای شده است، گفت: بانک مرکزی گام‌های موثری از جمله اعطای تسهیلات به شرکت‌های پیشران، بنگاه‌های کوچک و متوسط و شرکت‌های دانش بنیان در جهت حمایت از این بخش برداشته است و در همین راستا نیز به تأمین سرمایه بنگاه‌ها وزنجیره تولید نگاه و حمایت ویژه‌ای شده است.

همتی در ادامه به دستاورد‌های حوزه سیاست‌های پولی بانک مرکزی پرداخت و گفت: مهمترین سیاست پولی مهار تورم و کنترل روند آن بوده است و این دستاورد علی رغم شرایط تحریم و وضعیت خاص فروش و قیمت نفت به دست آمده است.

او در خصوص تصمیم‌ها و سیاست‌های اتخاذ شده به منظور تامین صحیح کسری بودجه بدون تاثیر در نرخ تورم افزود: برای تامین کسری بودجه، تصمیم‌ها و برنامه‌های خوب و مناسبی اندیشیده و در حال اجراست که نمونه آن تصمیم به فروش اوراق بدهی برای تأمین کسری بودجه و استفاده از مکانیزم بازار باز توسط بانک مرکزی است که در شصت سال گذشته بی سابقه است.


بیشتر بخوانید: پرداخت تسهیلات به واحدهای آسیب دیده از کرونا از اواخر اردیبهشت ماه


همتی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی در زمینه سیاست‌های پولی ابزار قوی و مناسبی در اختیار دارد، گفت: بازار باز مکانیزمی است که بانک مرکزی برای مدیریت بازار پول از آن به خوبی بهره گرفته است و خوشبختانه بانک‌ها و موسسات اعتباری نیز بدون فشار و ابزار دستوری، همراهی مناسب و مطلوبی با سیاست‌های بانک مرکزی در این زمینه داشته‌اند که جای تقدیر و تشکر دارد.

رئیس شورای پول و اعتبار در ادامه با تاکید بر اینکه بانک محور بودن اقتصاد باید اصلاح شود، تصریح کرد: در حال حاضر مانده تسهیلات بانکی دو هزار میلیارد تومان است که نزدیک ۹۰درصد تامین مالی کشور به حساب می‌آید و خوشبختانه اقبال خوبی به بازار سرمایه شده است و جا دارد که نقش بازار سرمایه در تامین مالی افزایش یابد.

او افزود: البته در بازار سرمایه مسئولان محترم باید اقدامات احتیاطی لازم را در نظر بگیرند تا با مدیریت مناسب شاهد رشد مطمئن و منطقی آن باشیم.

همتی در حوزه ارزی تصریح کرد: با وجود کاهش درآمد‌های نفتی تحت تاثیر تحریم‌های ظالمانه و کاهش شدید قیمت نفت، وضعیت ذخایر اسکناس ارزی مناسب و در تاریخ کشور بی سابقه است، ضمن آنکه برای تامین کالا‌های اساسی تمهیدات لازم پیش‌بینی شده و مشکلی وجود ندارد.

رئیس کل بانک مرکزی در پایان به دستاورد‌های حوزه فناوری‌های نوین پرداخت و گفت: در حوزه نظام‌های پرداخت اقدامات مناسبی انجام شده است که مهمترین آن کنترل جدی بر گردش پول ملی و جلوگیری جدی از پول شویی و اقدامات سفته بازانه در بازار‌های مختلف به‌ویژه بازار ارز است و در مقابل، این گردش پول در خدمت فعالیت‌های مولد اقتصادی قرار گرفته است.

همتی در خصوص حمایت‌های بانک مرکزی از فضای کسب و کار در پی شیوع ویروس کرونا تاکید کرد: در مبازره با آثار اقتصادی و معیشتی شیوع ویروس کرونا سیستم بانکی در خط مقدم قرار دارد و با وجود آنکه شرایط سخت اقتصادی با برنامه ریزی‌های لازم تسهیلات حمایتی از محل اعتبار ۷۵ هزار میلیارد تومانی در اختیار اقشار آسیب دیده قرار گرفته است و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده این تسهیلات به فعالان حوزه کسب و کار و تولید پرداخت می‌شود و همین امروز دستور العمل مربوط به وام بنگاه‌ها صادر شد.

گفتنی است، در این جلسه اعضای هیئت عامل بانک مرکزی در حوزه‌های «سیاست پولی»، «اعتباری»، «ارزی»، «نظارتی» و «نظام‌های پرداخت» به ارایه گزارش پرداختند و برخی از مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی به تشریح مسائل، مشکلات و راهکار‌های پیشنهادی اشاره کردند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۰۶ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
کدوم ثبات؟؟؟ چرا ما نمیبینیم؟؟؟؟
امید
۱۸:۴۱ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
عکس خلیج فارس و جزایر سه گانه تنب کوچک، تنب بزرگ، و ابوموسی را روی اسکناس های جدید ایران چاپ کنید. تا روی عرب ها کم شود.
ناشناس
۱۷:۴۶ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
الان بجه من از دانشگاه فارغ تحصیل شده اسنپ کار میکنه
ناشناس
۱۷:۴۱ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
سبستم ناکار آمد
ناشناس
۱۷:۳۹ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
آخر پارسال دسنگاهای تولیدیم رو فروختم از بس که حتی پول اجاره ام در نیومد فقط حرف حرف حرف کدوم تولید با خیال راحت
ناشناس
۱۷:۳۹ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
فقط حرف حرف حرف کدوم تولید
ناشناس
۱۶:۵۳ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
بهترین تولید تولید حراف است در حوزه ها که تعطیل شده فکری کنید اقای همتی فاجعه است
ناشناس
۱۶:۴۰ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
چهل سال است حرفهای تکراری افرادی را میشنویم که در هر دولتی از یک پست به پستی دیگر و از وزارتخانه ای به وزارتخانه دیگری میروند و همان عملکرد ناموفق خود را در مقامی دیگر تکرار میکنند.
از قیافه های تکراری و وعده های تکراری خسته شدیم.
پول ایران در دنیا و تورم چند میلیون درصدی بوده
ناشناس
۱۶:۳۱ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
برید ببین قیمت حبوبات و بقیه ی مواد غذایی چجوری سر به فلک کشیده
اصغر
۱۶:۲۷ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
کجا ثبات اقتصادی است این حرفه چرا می زنی جوان بیکار استخدامی دو ساله دعوت نشده بانک مرکزی 20 درصد سود می زنه میبره فرابورس دوبرابرش سود می کنه. سود فرابورس 36 درصده . دولت هم که هیچی مالیات را بر سود و ... اعمال نمی فرمایند مالیات را تیلیادر باید بدهد تا فشار روانی و فقر کاهش یابد نه همه.
ناشناس
۱۵:۴۰ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
ثبات !!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
۱۵:۰۱ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
خسته شدیم
ناشناس
۱۴:۳۲ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
متاسفانه تا وقتی دیدگاه بنگاهداری در بانک مرکزی داریم اوضاع قیمت ارز همین !!!! بانک مرکزی میتونه بااستفاده از نظر کارشناسان مستقل با جایگزین ارزش طلا با پول ملی جلوی نوسانات بگیره و اقتصاد رو با ثبات کنه
حفظ ذخائر ارزی جز وظایف بانک مرکزی نیست !!!
حفظ ارزش پول ملی که چاپ کننده اون بانک مرکزی جز وظائف بانک مرکزی !!!! که سالها فراموش شده و جالب اینجاست هررئیس بانک مرکزی میاد اول به این قسمش
میدن بعد میکنندش رئیس بانک مرکزی !!!؟؟؟ فرقی نمیکنه از نوربخش تا همتی همه محصول یک مافیاست !!!!
ناشناس
۱۶:۵۴ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
عجب