سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۵ نکته کلیدی که کلیه‌ها را سالم نگه‌می‌دارد

کلیه‌ها که یکی از اصلی‌ترین وظایف‌شان بیرون راندن مواد زائد تولید شده در بدن است، تاثیر مستقیمی بر عملکرد دیگر اجزا دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کلیه یکی از اجزای حیاتی بدن و عملکرد آن، در سلامت عمومی و کلی بدن بسیار اهمیت دارد. پس توجه کردن به عملکرد و سلامت کلیه‌ها بسیار مهم است. رعایت ۵ نکته ساده در سبک زندگی کمک خواهد کرد تا کلیه‌ها را در وضعیتی خوب و سالم نگهداری کنیم.

هیدراته باشید

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به عملکرد صحیح و بهتر کلیه‌ها کمک می‌کند. ادرار انسان باید به رنگ کاه باشد. اگر رنگ ادرار از رنگ کاه تیره‌تر باشد، یکی از موارد محتمل دهیدراته یا کم بودن آب بدن است. در هوای گرم یا در طول فصول گرم سال، زمانی به‌جای گرمسیری سفر می‌کنید و یا زمانی که سخت ورزش می‌کنید، بدن شما نیاز به آب و مایعات بیشتری از حالت عادی دارد چراکه باید آب از دست رفته توسط تعریق را دوباره جایگزین کند.


بیشتر بخوانید: نوشیدنی‌های شگفت انگیز با خاصیت‌های خاص


خوراکی‌های سالم بخورید

رژیم غذایی متعادل شده، ضامن دریافت تمام ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است. باید سعی داشته باشیم که رژیم غذایی از میوه‌ها، سبزی‌ها و غلاتی مثل نان، برنج و غذا‌های تهیه شده از آرد گندم بیشتر استفاده شود. همین طور ضروری است که از غذا‌های خیلی شور (پرنمک) و خیلی چرب پرهیز کرد.

چاق بودن نیز یکی دیگر از عوامل بالا رفتن فشارخون است و همان‌طور که گفته شد فشارخون بالا برای کلیه‌ها ضرر دارد. پس سعی کنید تا وزن خود را تعدیل کرده و در حالت ایده‌آل نگه دارید.

سفیده تخم‌مرغ یکی از غذا‌های مفید برای کلیه است. پروتئین موجود در سفیده تخم‌مرغ منبع خوبی از پروتئین سالم برای کلیه است. یکی دیگر از خوراکی‌های مفید برای کلیه و افرادی که دچار مشکلات کلیوی هستند، سیر است. برای طعم دار کردن غذا‌ها به‌جای استفاده از نمک می‌توانید از سیر استفاده کنید.

روغن زیتون که یکی از منابع چربی خالی از فسفر است هم جزو لیست خوراکی‌های دوستدار کلیه قرار بدهید. علاوه بر تمامی این موارد، خوراکی‌های متعدد دیگر مفیدی برای کلیه وجود دارد که می‌توانید از آنها در رژیم غذایی خود استفاده کنید. جالب است بدانید که معمولاً به افرادی که دچار بیماری‌های کلیوی هستند، توصیه می‌شود مصرف سدیم، پتاسیم و فسفر خود را محدود کنند.


بیشتر بخوانید: اگر می‌خواهید فشار خون نگیرید، دور این خوراکی‌ها را خط بکشید


مراقب فشارخون خود باشید

چک کردن فشارخون دارای مزایایی است و به همین دلیل توصیه می‌شود این کار را به طور منظم انجام دهید. اغلب اوقات فشارخون بالا علائمی ندارد که فرد را آگاه سازد. با بالا رفتن فشارخون، احتمال دچار شدن به مشکلات کلیوی، قلب و عروقی افزایش می‌یابد. بنابراین با چک کردن فشارخون می‌توان از بسیاری از مشکلات و آسیب‌ها جلوگیری کرد.

اگر فشار خون بیشتر از حد طبیعی باشد، پزشک معالج دستورالعمل‌هایی برای کم شدن آن در نظر خواهد گرفت. این دستورالعمل‌ها می‌تواند شامل ایجاد تغییراتی در سبک زندگی یا مصرف دارو باشد. میزان فشارخون ایده‌آل باید بین ۶۰/۹۰ میلی‌متر جیوه تا ۸۰/۱۲۰ میلی‌متر جیوه باشد.

شاخص توده بدنی شما چند است؟

شاخص توده بندی یکی از معیار‌های مناسب برای اندازه‌گیری وزن ایده‌آل می‌تواند باشد. برای استفاده از شاخص توده بدنی لازم است تا قد خود را به متر به توان ۲ برسانید و سپس نتیجه آن را تقسیم بر وزن خود به کیلوگرم کنید. حال اگر عدد به‌دست‌آمده بین ۱۸.۵ تا ۲۴.۹ باشد، وزن شما طبیعی است. اگر کمتر از ۱۸.۵ باشد دچار کمبود وزن هستید. اگر بین ۲۵ تا ۲۹.۵ باشد، اضافه وزن دارید و اگر برابر یا بیشتر از ۳۰ باشد چاق هستید.

ورزش را فراموش نکنید

هدف خود را بر روی ۱۵۰ دقیقه فعالیت ورزشی متوسط در هفته قرار دهید. داشتن حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش در طول هفته، مورد توصیه بسیاری از کارشناسان است. منظور از فعالیت فیزیکی یا ورزش متوسط پیاده‌روی سریع، دوچرخه‌سواری، شنا و یا فعالیت‌های مشابه دیگر هم هست.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.