سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برای جلوگیری از سرطان سینه چه بخوریم؟

با اینکه یک نوع غذا یا رژیم غذایی واحد برای پیشگیری از سرطان سینه وجود ندارد، اما رژیم غذایی چیزی است که در آن انتخاب‌های فردی می‌تواند تفاوت‌های بسیار زیادی ایجاد کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  سرطان سینه بیماری پیچیده‌ای با فاکتور‌های دخیل متعدد است. برخی از این فاکتور‌ها همچون سن، سابقه خانوادگی، ژنتیک و جنسیت را نمی‌توان کنترل کرد. با اینحال فاکتور‌هایی وجود دارد که افراد می‌توانند آن‌ها را کنترل کنند. برخی از این فاکتور‌ها در برگیرنده سیگار کشیدن، ورزش نکردن، اضافه وزن داشتن و رژیم غذایی است.

برخی از محققان بر این باورند که رژیم‌های غذایی می‌توانند مسئول ۳۰ الی ۴۰ درصد کل سرطان‌ها باشند.

سرطان سینه ممکن است در موقعیت‌های مختلفی رشد کند، به شیوه‌های مختلفی توسعه یابد و نیازمند درمان‌های متعددی باشد. همانطور که برخی از سرطان‌های خاص به درمان‌های خاص بهتر پاسخ می‌دهند، برخی از سرطان‌ها نیز به غذا‌های خاصی پاسخ می‌دهند. غذا‌های زیر به طور کلی بخشی از رژیم غذایی سالم محسوب می‌شوند و می‌توانند از توسعه و پیشرفت سرطان سینه جلوگیری کنند:

طیف وسیعی از میوه‌ها و سبزیجات رنگی
غذا‌های غنی از فیبر همچون غلات کامل، حبوبات و بقولات
شیر و محصولات لبنی کم چرب
محصولات مبتنی بر سویا
غذا‌های غنی از ویتامین D
غذا‌ها به خصوص ادویه‌هایی که دارای خاصیت ضد التهابی هستند.

غذا‌های مفید برای جلوگیری از سرطان سینه

مطالعه بیش از ۹۱۰۰۰ زن نشان می‌دهد رژیم غذایی در برگیرنده گیاهان می‌تواند خطر توسعه سرطان را تا ۱۵ درصد کاهش می‌دهد. مرکز سرطان توصیه می‌کند بین ۸ الی ۱۰ وعده میوه و سبزی در طول روز مصرف شود. میوه‌ها و سبزیجات در میان سایر مزایا، غنی از فلاونوئید‌ها و کارتنوئید‌ها هستند. این موضوع مزایای زیادی برای بدن خواهد داشت. مطالعات نشان می‌دهد میوه‌ها و سبزیجات برای پیشگیری از سرطان سینه مفید خواهد بود:

سبزیجاتی با برگ سبز تیره
فلفل
گوجه فرنگی
بادمجان
مرکبات
هویج
کلم بروکلی
کلم
پیاز
سیب
گلابی
هلو
توت فرنگی


فیبر‌های رژیمی غذایی

اگرچه مطالعات انجام شده در مورد فیبر رژیمی غذایی و اثرات آن بر روی سرطان سینه هنوز جامع نیست، اما مطالعات متعدد نشان می‌دهد این ماده می‌تواند در برابر بیماری‌های مختلف از بدن محافظت کند. از آن جایی که فیبر از سیستم گوارش پشتیبانی می‌کند و می‌تواند به دفع سموم و مواد زائد کمک نماید، باعث می‌شود سموم از بدن دفع شوند و اسیب ناشی از آن کاهش یابد.

غلات کامل و بقولات در برگیرنده آنتی اکسیدان‌ها هستند و می‌توانند از بروز بیماری‌های مختلف جلوگیری کنند. خوردن بقولات غنی از فیبر مثل عدس می‌تواند خطر بروز سرطان سینه را کاهش دهد. توصیه می‌شود ۳۰ الی ۴۵ گرم فیبر در روز مصرف شود.

چربی‌های خوب

به نظر می‌رسد چربی کاندید مناسبی برای پیشگیری از سرطان سینه نباشد، اما چربی‌های چند غیر اشباع و تک غیر اشباع چربی‌های خوب نامیده می‌شوند. این چربی‌ها در روغن زیتون، آووکادو، دانه‌ها و آجیل‌ها یافت می‌شوند. علاوه بر این، اسید‌های چرب امگا۳ که در ماهی‌هایی همچون سالمون یافت می‌شود می‌تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد.

بیشتر متخصصان توصیه می‌کنند ۲۰ الی ۳۰ درصد از کالری‌های رژیم غذایی در برگیرنده چربی‌های مفید باشد.

سویا

تحقیقات گسترده در ۲۵ سال اخیر نشان می‌دهد سویا یک منبع غذایی فوق العاده است که پروتئین، چربی‌های سالم، ویتامین‌ها و مواد معدنی خوبی دارد، اما کربوهیدراتش پایین است. علاوه بر کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه سویا می‌تواند لیپوپروتئین با چگالی اندک یا کلسترول بد را کاهش دهد و خطر بروز بیماری‌های قلبی را کمتر نماید.

برخی از مطالعات نشان می‌دهد مزایای اسید‌های چرب امگا۳ موجود در ماهی‌ها ممکن است به خاطر توانایی آن برای کاهش التهاب باشد. التهاب یکی از فاکتور‌های دخیل در بروز سرطان سینه است.

تحقیقات نشان داده اند فیبر می‌تواند با کمک به کاهش استروژن در پیشگیری از سرطان سینه مفید واقع گردد. بیشتر درمان‌های سرطان سینه به گونه‌ای طراحی شده اند که مانع از تعامل استروژن با سلول‌های سرطانی می‌شود. به همین خاطر رژیم غذایی با فیبر بالا می‌تواند از این فرایند پشتیبانی کند و فرایند حذف استروژن را تسریع نماید.

بتا کاروتن موجود در برخی از سبزیجات مثل هویج با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است. دانشمندان بر این باورند که این موضوع بدین خاطر است که این ماده با رشد سلول‌های سرطانی تداخل ایجاد می‌کند.
مواد غذایی مضر برای سرطان سینه

مواد غذایی مضر برای سرطان سینه
با اینکه دانشمندان هنوز در حال بررسی اثر مواد غذایی مختلف بر روی سرطان هستند، اما متخصصان توصیه می‌کنند برای کاهش خطر ابتلا به سرطان مقدار الکل، شکر و چربی و گوشت قرمز در رژیم غذایی محدود شود.

الکل

مطالعات موجود نشان می‌دهد ارتباطی بین مصرف منظم الکل و خطر ابتلا به سرطان سینه وجود دارد. سایت Breastcancer.org نشان می‌دهد که مصرف الکل می‌تواند سطح استروژن را افزایش دهد و به سلول‌های DNA اسیب وارد نماید. این دانشمندان بیان کرده اند زنانی که سه نوشیدنی الکلی در طول هفته میل می‌کنند خطر توسعه سرطان در آن‌ها تا ۱۵ درصد افزایش می‌یابد. این خطر با هر فنجان یا لیوان اضافی از الکل تا ۱۰ درصد بیشتر می‌شود.

شکر

محققان مرکز سرطان آندرسون دریافته اند زمانی که موش‌ها رژیم غذایی سرشار از شکر دارند، بیشتر در معرض توسعه سرطان سینه هستند.

چربی‌ها

مطالعات نشان می‌دهد همه چربی‌ها برای بدن بد نیستند. با اینکه چربی حاصل از غذا‌های فرآوری شده با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است، چربی حاصل از میوه‌ها و سبزیجات این خطر را کاهش می‌دهد. چربی‌های ترانس می‌توانند این خطر را بیشتر کنند و نباید مورد استفاده قرار گیرند. چربی‌های ترانس بیشتر در غذا‌های فرآوری شده همچون غذا‌های سرخ شده، کراکرها، دونات‌ها و کوکی‌های پخته شده یافت می‌شود.

گوشت قرمز

با اینکه تحقیقات در این زمینه ادامه دارد، اما برخی از مطالعات نشان می‌دهد ارتباطی بین گوشت قرمز و احتمال بروز سرطان سینه وجود دارد. علاوه بر این، گوشت‌های قرمز فراوری شده می‌تواند چربی، نمک و مواد افزودنی زیادی دارند و برای پیشگیری از سرطان سینه مفید نخواهد بود.

سایر نکاتی که باید مدنظر داشته باشید:

بر اساس گفته‌های مرکز پیشگیری از سرطان، نکات زیر می‌تواند به بدن در پیشگیری از بروز سرطان کمک کند:

ویتامین D حاصل از نور خورشید طبیعی می‌تواند مفید باشد. این ویتامین در موادی همچون تخم مرغ، ماهی‌های گرفته شده از آب‌های سرد و محصولات غنی شده یافت می‌شود. با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید سطح ویتامین D خوبی در بدن دارید یا خیر. در صورت نیاز می‌توانید از مکمل‌ها کمک بگیرید.

چای سبز مزایای بسیار زیادی برای بدن دارد. از جمله این مزایا می‌توان به تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به سرطان اشاره کرد.

زردچوبه. این ادویه زردرنگ می‌تواند خاصیت ضد التهابی داشته باشد و رشد سلول‌های سرطانی را محدود کند.

داشتن وزن مناسب برای سلامت کلی بدن مفید است. چاقی باعث بروز بیماری‌های مختلفی می‌شود و فاکتور خطری برای بیماری‌هایی همچون سرطان است. فعال بودن فیزیکی به اندازه خوردن مواد غذایی سالم برای پیشگیری از سرطان سینه مهم است. موسسه ملی سرطان گزارش داده زنانی که ۴ ساعت در هفته تمرینات ورزشی می‌کنند کمتر به سرطان سینه مبتلا می‌شوند.

منبع: مجله سلامت

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.