سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حجت در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

نرخ هر کیلو مرغ به ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان رسید

عضو اتحادیه مرغداران گوشتی از کاهش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ گرم ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان است.

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از کاهش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۶ هزار و ۹۰۰ تا ۷ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ برای مصرف کننده ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان است.

وی افزود: قیمت کنونی هر کیلو مرغ زنده نسبت به اواخر هفته گذشته ۱۰۰ تومان و مرغ گرم ۲۰۰ تومان در بازار کاهش داشته است.

حجت مدیریت تولید را تنها راهکار تعادل قیمت مرغ و کاهش زیان مرغداران دانست و گفت: اگر در امر تولید مدیریتی صورت نگیرد، آشفتگی بازار کماکان ادامه خواهد داشت که این امر به زیان تولیدکنندگان است.

این مقام مسئول درباره تاثیر خرید تضمینی بر بازار مرغ افزود: بنابر آمار پشتیبانی امور دام به دلیل پر شدن سردخانه‌ها حجم خرید کاهش یافته است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: هم اکنون برای تعادل قیمت مرغ و کاهش زیان مرغداران باید تخم مرغ‌هایی که وارد واحد‌های تولیدی می‌شود، مدیریت شود چرا که تخم مرغ‌های نطفه دار که به واحد‌های جوجه کشی رفته به سبب بروز خسارت و تلفات نمی‌توان منتقل کرد.

وی با انتقاد از جوجه ریزی بالا در واحد‌های مرغداری اظهار کرد: بنابر آمار در سنوات گذشته در ایام عادی سال ۱۰۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری صورت می‌گیرد، در حالیکه هم اکنون با کاهش ۳۰ درصدی مصرف میزان جوجه ریزی باید به ۷۰ تا ۷۵ میلیون قطعه برسد، در غیر این صورت زیان مرغداران ادامه خواهد یافت.

حذف تعرفه صادرات دردی از مرغداران دوا نکرد

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آخرین وضعیت صادرات مرغ بیان‌کرد: با توجه به حذف تعرفه صادرات مرغ به عراق آغاز شده است.

وی قیمت مرغ صادراتی دنیا را ۱.۸ تا ۲ دلار اعلام کرد و افزود: قیمت کنونی کالا‌های صادراتی کمتر از یک دلار است و این امر موجب شده به جایگاه واقعی نرسیم.

به گفته حجت، صادرات مرغ در پروسه طولانی مدت به صنعت مرغداری و تعادل قیمت مرغ در بازار کمک‌می کند.

وی قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۷۰۰ تا ۱۰ هزار و ۵۰۰ و مرغ گرم ۱۴ تا ۱۵ هزار تومان اعلام کرد و افزود: فروش کمتر از نرخ‌های فعلی بیانگر زیان مرغداران است که عرضه با نرخ‌های فعلی بیانگر زیان ۳ تا ۳ هزار و ۲۰۰ تومانی تولیدکنندگان است که امیدواریم قیمت‌های جدید برحسب هزینه واقعی تولید اعلام شود، در غیر این صورت مرغداران نسبت به امر تولید دلسرد می‌شوند.

وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت باید در موضوع قیمت گذاری مرغ نقش آفرینی مثبت داشته باشند تا بار مالی مرغداران کاهش یابد، چرا که حذف تعرفه صادراتی تاثیری در وضعیت بازار مرغ نداشته است.

این مقام مسئول افزود: اگر متوسط قیمت هر کیلو مرغ بالای ۱۵ هزار تومان باشد، پشتیبانی امور دام برای حمایت از مصرف کننده باید ذخایر خود را عرضه کند و چنانچه قیمت کمتر از ۱۴ هزار تومان باشد، دولت باید نقش آفرینی کند تا قیمت به نفع تولیدکننده باشد.


عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه هزینه تمام شده تولید متفاوت است، اظهار کرد: هزینه تمام شده مرغداران ترکیبی از نهاده دولتی و نهاده آزاد است به طوریکه با احتساب ترکیب نهاده دولتی و آزاد قیمت واقعی هر کیلو مرغ ۱۵ هزار تومان و نهاده آزاد ۱۷ هزار تومان است.

به گفته وی، طی ماه های اخیر مرغداران در فروش مرغ متحمل زیان هستند، اما با بهبود نسبی قیمت مرغ انگیزه مرغداران برای جوجه ریزی افزایش یافت که امیدواریم تا پایان هفته با بهبود قیمت مرغ، تولیدکنندگان دچار چالش نشود.

این مقام مسئول افزود: در بحث خرید مرغ با سایز مناسب ۱۶۰۰ گرم،میزان مصرف نهاده ها پایین تر است که با این وجود صنعت نسبت به گذشته ارزبری کمتری دارد.

حجت با اشاره به اینکه نرخ منطقی مرغ در بازار متفاوت است، بیان کرد: با توجه به قیمت گوناگون نهاده های دامی، قیمت واقعی مرغ متفاوت است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه را یک هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: قیمت فعلی جوجه یکروزه با نرخ تمام شده تولید یک هزار و ۱۰۰ تومان اختلاف دارد که افزایش قیمت جوجه یکی از عوامل نوسان قیمت مرغ گوشتی در بازار به شمار می رود.

به گفته وی، در حال حاضر قیمت واقعی هر کیلو مرغ متناسب با نرخ نهاده های دولتی ۱۵ هزار تومان است.

این مقام مسئول با انتقاد ازشرایط کنونی بازار نهاده های دامی بیان کرد: اگر ارتباطی بین مجموعه واردکنندگان با تشکل‌های مرغداران گوشتی، مرغداران تخم گذار و دامداران صورت گیرد، قیمت نهاده به سطح منطقی می‌رسد.

حجت ادامه داد: اگر پشتیبانی امور دام به طور متوسط روزانه یک هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار تن مرغ از مرغداران خریداری کند، بازار به تعادل می رسد.

وی در پایان تصریح کرد: با توجه به آنکه متوسط مرغ واحد‌های مرغداری ۳۰ هزار قطعه‌ای است، از این رو مرغداران به سبب نبود همخوانی هزینه تولید با قیمت فروش ۸۰ تا ۹۰ میلیون تومان متضرر هستند که پایان یک دوره سه ماهه این رقم به ۲۴۰ تا ۲۷۰ میلیارد تومان می‌رسد، به همین خاطر مسئولان امر برای جلوگیری از زیان صنعت باید امر جوجه ریزی را مدیریت کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.