به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، حسین محمدی مدیر جهاد کشاورزی کاشمر با اشاره به اینکه گل محمدی در سطح ۶۰ هکتار از اراضی این شهرستان در حال برداشت است،گفت: گل محمدی، گیاهی مقاوم به کم آبی، آفات و امراض میباشد، که علاوه بر خواص درمانی، دارای مزیتهای اقتصادی فراوانی مانند ارزش صادراتی، جذب گردشگر و اشتغال زایی است.
او افزود: غنچه خشک، مایع گلاب، روغن و اسانس، فرآوردههای برگرفته از گل محمدی است که علاوه بر عرضه در بازارهای داخلی، قابلیت صادرات را دارا هستند.
مدیر جهاد کشاورزی کاشمر ادامه داد: این روزها کشاورزان منطقه در حال برداشت این گیاه زیبا میباشند که با توجه به نیاز بازار به دو شکل گل باز شده و غنچه برداشت میشود.
محمدی بیان کرد: برداشت گل محمدی از صبح زود و قبل از طلوع آفتاب و در هوای خنک بامدادی شروع و باید تا قبل از گرم شدن هوا انجام شود، این گیاه پس از باز شدن دوام کمی روی شاخه دارد و در صورت تأخیر طی ۲۴ ساعت رنگ آن به سفیدی گراییده و میریزد و با توجه به این که برخی از کشاورزان منطقه بحث گلاب گیری را مدنظر دارند تأخیر زمان برداشت باعث افت شدید کیفیت گلاب و اسانس استحصالشده میشود.
او تصریح کرد: رویکرد سازمان جهاد کشاورزی در جهت افزایش سطح زیر کشت، تولید محصول و حفظ منابع طبیعی با حمایت از توسعه این محصول است و گل محمدی با دارا بودن مزایای بسیار، گیاهی با اهمیت برای کشور است که نیازمند تجاریسازی است.
مدیر جهاد کشاورزی کاشمر تاکید کرد: در شهرستان نیز با توجه به وجود مهم ترین شرکت گیاهان دارویی استان که به عنوان معین اقتصادی منطقه محسوب میشود، کار کاشت مبتنی بر قرارداد، خرید تضمینی و پرداخت تسهیلات در انواع گیاهان دارویی در حال فعالیت است و میتواند چرخه کاشت، داشت، فرآوری و صادرات گیاهان دارویی را فراهم آورد.
محمدی اظهار کرد: همچنین برگزاری اولین پویش ملی گیاهان دارویی به همین منظور پارسال در شهرستان باعث ترغیب کشاورزان به کشت گیاهان دارویی کم آب طلب از جمله گل محمدی شده است.
انتهای پیام//م.د