وی خاطرنشان کرد: در کتاب "انسان ۲۵۰ ساله" که مقام معظم رهبری نوشتهاند به این نکته اشاره میشود که هر امامی همان کاری را انجام داده است که به فراخور شرایط اجتماعی و زمانش بوده است. اگر امامی تبعید شده و یا جهاد انجام داده است به خاطر این بوده که در شرایط زمانی مختلفی زندگی کردهاند.
این کارشناس اخلاق تاکید کرد: طاغوت زمان امام حسن (ع) شخصی، چون معاویه بود که با نقاب آمده بود و ظاهری متدین داشت، اما در دل کینه اسلام را. مردم در آن زمان جبهه طاغوت را نمیشناختند. امام حسن (ع) زمانی به امامت رسیدند که در زمان حضرت علی (ع) مسلمانان چندین جنگ مهم داشتند و میتوان گفت از جنگیدن خسته شده بودند. امام حسن (ع) برای حفظ کیان شیعه صلح را میپذیرد و کاری که ایشان انجام میدهد حجت است و هیچ کسی حق ندارد برای امام چرایی بیاورد.
فوادیان تاکید کرد: کار امام حسن (ع) همچون کار پیامبر (ص) بود. پیامبر (ص) هم صلح حدیبیه را در زمان خودشان انجام دادند. امام حسن (ع) هم همینطور. چرا که بر اساس موقعیت و زمانی که حضرت در آن حضور داشتند و زندگی میکردند این رفتار بهترین و عالیترین روش مبارزه بود.
کریم بودن امام حسن (ع) را در دوران کرونا و پسا کرونا الگو قرار بدهیم
این کارشناس مسائل دین در ادامه با اشاره به لقب امام حسن (ع) که کریم اهل بیت (ع) هستند گفت: تمام اهل بیت (ع) کرامات خاصی دارند، اما این صفت برای امام حسن (ع) جلوه خاصی دارد. آن هم به خاطر انفاقها و بذل و بخششهایی که داشتند. کریم بودن حضرت به قدری بود که حتی با دشمنانشان هم کریمانه برخورد میکردند. رفتار و کرامت امام حسن (ع) در این دورانی که ما در شرایط بحرانی هستیم هم در دوران کرونا و هم در دوران پسا کرونا میتواند برای ما الگویی ارزشمند باشد.
وی گفت: در این ایا مردم ما فضل و بخششهای داشتند، اما هرگز نمیتوانیم این میزان از خدمت را با اهل بیت (ع) بسنجینم چرا که آنها هر آنچه که داشتند را میبخشیدند یعنی ایثار میکردند. ما اضافه مال خود را میدهیم، اما نباید فراموش کنیم که همین امر هم ارزشمند است. از کرامات امام حسن (ع) باید همدلی و مواصات را یاد بگیریم. حضرت چندین بار نصف اموال خود را بخشیدند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/