سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماهی تنوری صُبور با طمعی بی نظیر + طرز تهیه

در گزارش زیر طرز تهیه ماهی تنوری را به شما آموزش می دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ماهی تنوری صبور یکی از چندین غذای سنتی و محلی خوزستانی‌ها است.

مواد لازم‌:

ماهی صُبور: ۲ عدد

سبزی پلویی: ۳۰۰ گرم‌

سبزی ماهی گشنیز و شنبلیله: کمی

پیاز متوسط: ۲ عدد

سیر: یک حبه‌

آب تمر هندی: نصف لیوان‌

نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

رب گوجه‌فرنگی‌: یک قاشق غذا خوری‌

طرز تهیه‌:

* ابتدا داخل شکم ماهی را تمیز می‌کنیم و می‌شوییم. فلس ماهی را لازم نیست جدا کنیم. بهتر است مقداری شیره خرما بر پوست ماهی بمالیم (ولی حتمی نیست) تا از سوختن آن به هنگام کباب کردن روی آتش، جلوگیری شود، چون پوست سوخته‌ی آن باعث ایجاد مزه تلخ می‌شود.

* شکم ماهی را کاملا باز کرده و صاف می‌کنیم.

* مقداری آب تمرهندی روی شکم ماهی‌می‌ریزیم تا جذب ماهی شود.

بهتر است مقدار شنبلیه خیلی کم باشد تا مزه‌ی سبزی ماهی تلخ نشود. سپس سبزی ماهی و سبزی پلویی راشسته و خرد می‌کنیم.

* پیاز و سیر را نیز خرد می‌کنیم.

* سیر و پیاز خرد شده را سرخ می‌کنیم. سپس با سبزی ماهی، سبزی پلویی و مقداری تمرهندی سفت مخلوط می‌کنیم.

* در مرحله بعد فلفل، نمک و بقیه آب‌تمرهندی را به همراه رب‌گوجه فرنگی به بقیه مواد اضافه کرده و هم می‌زنیم و روی شکم ماهی می‌مالیم.

* مخلوط به دست آمده را که روی شکم ماهی می‌گذارند، به زبان محلی " حشو " می‌گویند.

هدف از این کار، خوشمزه شدن ماهی و جلوگیری از سوختن گوشت آن است.

* سپس ماهی‌ها را به پشت (یعنی شکم باز شده‌ی آن رو به بالا باشد) داخل توری قرار داده و آن را روی زغال کباب می‌کنیم، و یا می‌توانیم آن‌ها را درون فر گذاشته و کباب کنیم.

 

چند نکته:

کسانی که در آپارتمان زندگی می‌کنند و امکان کباب کردن روی آتش برای آن‌ها وجود ندارد، می‌توانند از فر برای کباب کردن ماهی استفاده کنند.

قدیم‌ها که تنور‌های نانوایی سنتی وجود داشت، از این تنور‌ها برای کباب کردن ماهی صُبور استفاده می‌شد.

در انتخاب ماهی صبور دقت کنید که ماهی نه زیاد کوچک باشد و نه زیاد بزرگ، چون کوچک آن، زیاد تیغ دارد و بزرگ هم خوب پخته نمی‌شود (به اصطلاح مغز پخت نمی‌شود).

ماهی صبور بهتر است نر باشد (ماده‌ی آن شکم پف کرده دارد).

ماهی تازه پوست براق و متمایل به طلایی دارد.

بهترین نوع ماهی صُبور، متعلق به بهمنشیر آبادان است.

منبع: همشهری

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۴۴ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام وای ولم خواست نگید ار خدا