سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران خبر داد؛

سازمان بورس با تاسیس اولین صندوق کالایی کشاورزی موافقت کرد

ناصر پور از صدور موافقت اصولی سازمان بورس و اوراق بهادار با تاسیس اولین صندوق سرمایه گذاری کالایی محصولات کشاورزی در بورس کالا خبر داد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،، علیرضا ناصرپور معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران گفت: در پی رایزنی‌های صورت گرفته با سازمان بورس و اوراق بهادار برای صدور مجوز پذیره نویسی صندوق‌های سرمایه گذاری کالایی در حوزه محصولات کشاورزی، موافقت اصولی برای پذیره‌نویسی اولین صندوق سرمایه‌گذاری کالایی کشاورزی از سوی سازمان بورس صادر شد.

او ادامه داد: صندوق‌های کالایی کشاورزی به لحاظ حد نصاب سرمایه‌گذاری و اساسنامه مطابق صندوق‌های سرمایه‌گذاری با پشتوانه طلا هستند و قرار است سرمایه‌های جذب شده را بر پایه اوراق بهادار مبتنی بر کالا و نه خود آن محصولات، سرمایه‌گذاری کنند.

ناصرپور با اشاره به اینکه در مرحله اول، این صندوق می‌تواند برای حداقل ۱۰ میلیون واحد سرمایه‌گذاری پذیره نویسی انجام دهد، گفت: این صندوق‌ها امکان معامله انواع اوراق بهادار مبتنی بر کالا همچون گواهی سپرده کالایی و ابزار‌های مالی از جمله قرارداد‌های آتی و اختیار معامله محصولات کشاورزی قابل معامله در بورس کالا را طبق مجوز‌های صادره خواهند داشت و طبیعتا می‌توانند عمق معاملات بازار گواهی سپرده کالایی و ابزار‌های مشتقه مبتنی بر محصولات کشاورزی را افزایش داده و به رونق این بازار‌ها نیز کمک به سزایی کنند.


بیشتربخوانید:ضرورت استفاده از اوراق دولتی و عرضه سهام شرکت‌های دولتی در بورس 


به گفته این مقام مسئول، با پذیرش انبار‌های استاندارد جهت نگهداری محصولات جدید همچون خرما، کشمش، برنج، گردو و سایر محصولات کشاورزی و راه اندازی معاملات گواهی سپرده کالایی و ابزار‌های مشتقه بر پایه این محصولات، صندوق‌های کالایی کشاورزی می‌توانند با دریافت مجوز‌های لازم نسبت به معامله ابزار‌های مبتنی بر این محصولات نیز اقدام کنند.

معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران در خصوص ویژگی مهم صندوق‌های کالایی گفت: این صندوق‌ها می‌توانند نقش قابل توجهی در ایجاد ثبات قیمت‌ها در بازار‌های کالایی محصولات کشاورزی ایفا کنند. چراکه مهم‌ترین موضوع و یکی از چالش‌های اصلی در بازار محصولات کشاورزی همین ثبات قیمت هاست که امیدواریم با ورود و آغاز فعالیت این صندوق‌ها شاهد ثبات قیمتی و یک اتفاق مثبت در بخش کشاورزی کشور باشیم.

به گفته او، امیدواریم به زودی موافقت اصولی سازمان بورس و اوراق بهادار با سایر درخواست‌ها برای راه اندازی صندوق‌های کالایی محصولات کشاورزی صادر شود تا بتوانیم با فعالیت چند صندوق، به ثبات قیمتی لازم در بازار محصولات کشاورزی کمک کنیم.

او افزود: افزون بر مزایایی که این صندوق‌ها می‌توانند برای بازار محصولات کشاورزی داشته باشند، ابزاری مفید برای متنوع سازی پرتفوی سرمایه‌گذاران در بازار سرمایه نیز محسوب می‌شوند؛ به ویژه در شرایطی که حجم قابل توجهی از سرمایه‌ها و نقدینگی جامعه در حال ورود به بازار سرمایه است.

ناصرپور ادامه داد: با متنوع شدن گزینه‌های انتخابی سرمایه گذاران، طبیعی است که بخشی از سرمایه گذاران می‌توانند برای سرمایه گذاری حرفه‌ای‌تر و هم برای متنوع سازی سبد سرمایه‌گذاری خود از صندوق‌های کالایی استفاده کنند.

ناصرپور در خصوص متنوع سازی سبد سرمایه گذاری در بازار سرمایه اظهار کرد: متنوع سازی اصولی در سبد سرمایه‌گذاری به این صورت است که در مرحله اول، متنوع سازی در گروه‌های مختلف دارایی صورت می‌گیرد. به عبارت بهتر، افراد بخشی از ثروت خود را در اوراق بهادار و بخشی دیگر را در حوزه کالایی سرمایه‌گذاری می‌کنند و البته این احتمال وجود دارد مبلغی از سرمایه خود را نیز به سرمایه‌گذاری در بازار طلا و یا املاک اختصاص دهند؛ ضمن اینکه در همین تقسیم بندی و در بخش سهام، سرمایه‌گذاران تصمیم می‌گیرند که سهامی از چند صنعت مختلف در سبد سرمایه‌گذاری خود قرار دهند تا با متنوع سازی سبد دارایی خود، ریسک خود را کاهش دهند.

معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالا در پایان سخنان خود عنوان کرد: وجود نوسانات در قیمت طلا، محصولات کشاورزی و کامودیتی‌ها و معرفی ابزار‌های مبتنی بر این دارایی‌ها در بازار سرمایه، امکان خوبی را فراهم می‌کند که حتی افراد تازه وارد بتوانند این متنوع سازی را در پرتفوی خود انجام دهند و به جای آنکه این کالا‌ها را به صورت فیزیکی و در بازار‌های سنتی معامله کنند، آن‌ها را در قالب ابزار‌های مختلف مالی همچون صندوق‌های سرمایه‌گذاری مبتنی بر کالا، گواهی سپرده کالایی و در ادامه از طریق ابزار‌های مشتقه همچون قرارداد‌های آتی و اختیار معامله، خرید و فروش کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.