سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آزمایشگاه‌های مرگ آمریکا و اروپا در قاره سیاه / تجربه شیوع ابولا در آفریقا چه می‌گوید؟

اظهارات نژادپرستانه اخیر دو متخصص فرانسوی در خصوص لزوم آزمایش واکسن کرونا بر روی مردم آفریقا مولد نگرانی‌های زیادی در این قاره بوده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مانیتورینگ حقوق بشر، اظهارات نژادپرستانه اخیر دو متخصص فرانسوی در خصوص لزوم آزمایش واکسن کرونا بر روی مردم آفریقا مولد نگرانی‌های زیادی در این قاره بوده است. دکتر کامیل لوچ، مدیرعامل موسسه ملی تحقیقات پزشکی فرانسه و پروفسور ژان پل میرا، رئیس بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان کوشان در پاریس در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «ال‌سی‌آی» گفته بودند که تحقیقات برای مشاهده تاثیر واکسن «بی‌سی‌جی» در درمان بیماران کووید-۱۹ باید در کشور‌های آفریقایی انجام شود.

زنگ خطر در قاره سیاه

اگرچه این اظهارات از سوی سازمان‌هایی مانند بهداشت جهانی (WHO) و بسیاری از گروه‌های غیر دولتی مدافع حقوق بشر در سرتاسر دنیا محکوم شد، اما عزم فرانسوی‌ها و دیگر کشور‌های غربی در خصوص آزمایش گسترده واکسن‌های تایید نشده کرونا بر روی مردان، زنان و کودکان آفریقایی بسیار جدی‌تر از حد تصور است!

در حال حاضر، ۴۳ کشور آفریقایی در چارچوب تدابیر بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا گذرگاه‌های مرزی خود را بسته‌اند و برخی کشور‌ها نیز تمام پرواز‌های بین‌المللی خود را متوقف کرده‌اند. با این حال، متخصصین در خصوص شیوع گسترده کرونا در آفریقا طی هفته‌ها و ماه‌های آینده هشدار داده‌اند. بر این اساس، امکان دارد شیوع کرونا در قاره آفریقا روند تصاعدی گسترده‌تری نسبت به دیگر نقاط دنیا داشته باشد. تجربیات قبلی در خصوص سرعت شیوع بیماری‌های عفونی و ویروسی در آفریقا نیز این مسئله را تایید می‌کند. اگرچه شیوع کرونا در آفریقا، از کشور‌هایی مانند مراکش، الجزایر و آفریقای جنوبی آغاز شد، اما هم اکنون شاهد تعمیم آن به دیگر کشور‌های این قاره هستیم.

در ۲۴ اسفند ماه، نخستین مورد ابتلا به کرونا در «روآندا» مشاهده شد. همین مسئله بهانه‌ای شد تا پزشکان فرانسوی و فراتر از آنها، موسسات تحقیقاتی تولید واکسن در این کشور و دیگر کشور‌های غربی، بهانه لازم را برای آزمایش واکسن‌های تایید نشده خود در آفریقا به دست بیاورند. در این میان، اظهارات «کامیل لوچ» و «ژان پل میرا» فراتر از بعد نژادپرستی مسئله، نوعی زمینه سازی برای عادی سازی آزمایش واکسن‌های اولیه تولید شده در کمپانی‌ها و موسسات تحقیقات دارویی غرب بر روی مردم آفریقا محسوب می‌شود.

ماجرای شیوع ابولا در آفریقا

هرچند نخستین نمونه رسمی ابتلای مردم آفریقا به ویروس ابولا در سال ۱۹۷۹ مشاهده شد، اما از آن زمان تاکنون، ایالات متحده آمریکا و دیگر کشور‌های غربی به بهانه مقابله با ابولا، حضور مستمر نظامی خود در غرب آفریقا و دیگر مناطق این قاره را توجیه کرده‌اند! همچنین برخی شرکت‌های دارویی در غرب، آزمایش‌های غیر رسمی گسترده‌ای را بر روی ساکنان مناطق قبایلی و کودکان و افراد آسیب پذیر برای تست واکسن ابولا صورت می‌دهند. در این میان، به دلیل عدم دسترسی اخبار و اطلاعات جغرافیایی و انسانی مناطقی که در آن‌ها آزمایش صورت می‌گیرد و سکوت برخی دولت‌های آفریقایی، نامی از قربانیان این آزمایش‌های مکرر برده نمی‌شود. عمق فاجعه آنجاست که کمپانی‌های دارویی در غرب، بعضا به بهانه تست واکسن ابولا، دیگر واکسن‌های تولیدی خود (برای مواجهه با بیماری‌های دیگر) را بر روی بدن «گروه دریافت کننده» مورد آزمایش قرار می‌دهند. در این میان اساسا اهمیتی برای آمریکا و کشور‌های اروپایی ندارد که چند نفر قربانی این آزمایش‌های غیراعلامی، غیر قانونی و غیر انسانی می‌شوند!

سیرل برودریک متخصص بیماری‌های عفونی که اهل لیبریاست در سال ۲۰۱۳ در این خصوص تاکید کرد: آمریکا با همکاری آفریقای جنوبی (رژیم آپارتاید) در سال ۱۹۷۵ میلادی در یک عملیات سری در کشور زئیر (جمهوری دموکراتیک کنگو) نخستین ویروس عفونی و مرگبار ابولا را با هدف کاهش جمعیت قاره آفریقا آزمایش کردند. سپس آن‌ها شیوع گسترده ابولا را در این قاره کلید زدند.

چشم طمع کمپانی‌های دارویی غرب به آفریقا

طی دهه‌های اخیر، شاهد آزمایش انواع واکسن‌ها و دارو‌های ساخته شده توسط کمپانی‌های غربی در آقریقا بوده‌ایم. اکثر این آزمایش‌ها، به صورت غیر قانونی و ضد انسانی صورت می‌گیرد، زیرا فردی که مورد آزمایش قرار می‌گیرد، نسبت به عوارض واکسن و دارو بر روی بدن خود و خطرات احتمالی آن آگاهی ندارد. آزمایش واکسن‌ها و دارو‌های پیشنهادی برای مواجهه با ایدز (HIV)، تاکنون منجر به قربانی شدن هزاران نفر در نقاط مختلف آفریقا شده است. فراتر از آن، هزاران نفر نیز در پروژه‌های «عقیم سازی ناآگاهانه» دچار آسیب شده یا حتی جان خود را از دست داده‌اند.

بازخوانی نمونه‌ای از این آزمایش‌های غیرقانونی، می‌تواند نشان دهنده عمق فاجعه در آفریقا باشد:

شرکت دارویی آمریکایی فایزر در سال ۱۸۴۹ میلادی تاسیس شده و بزرگ‌ترین شرکت داروسازی جهان محسوب می‌شود، یکی از بانیان انجام آزمایشات غیراعلامی دارویی در آفریقاست. دفتر مرکزی این شرکت بزرگ، در شهر نیویورک قرار دارد، یعنی کانون شیوع ویروس کرونا در آمریکا! در دهه ۱۹۹۰ میلادی، شرکت فایزر آزمایش داروی Trovan یا همان داروی ضد مننژیت ساخته شده توسط خود را بر روی کودکان نیجریه‌ای آغاز کرد. این آزمایش در شهر کانو انجام شد و حتی والدین کودکان نیجریه‌ای در جریان نوع آزمایش و حتی چرایی انجام آن بر روی فرزندان خود نبودند.

در نتیجه این آزمایش، ۱۱ کودک نیجریه‌ای جان خود را از دست دادند: ۵ کودک بلافاصله پس از دریافت دارو و ۶ کودک پس از مصرف آنتی بیوتیک‌هایی که جهت مواجهه با آثار و تبعات دریافت داروی Trovan دریافت کرده بودند. ماجرا به این نقطه ختم نشد!

بسیاری از کودکان دیگر، در نتیجه دریافت این دارو، دچار نابینایی، ناشنوایی و آسیب‌های مغزی شدید شدند. شرکت فایزر پس از مدتی بسیار کوتاه و با افزایش قربانیان نیجریه‌ای، متهم شد به صورت غیر قانونی دست به انجام این آزمایش زده است. حتی دولت نیجریه نیز در بیانیه‌ای مدعی شد در جریان انجام این آزمایش مرگبار بر روی کودکان نبوده است. نکته قابل تامل اینکه شرکت فایزر تا سال‌ها با وجود اینکه اتهام خود مبنی بر انجام آزمایش غیر قانونی و ضد حقوق بشری در نیجریه را پذیرفته بود در مقابل پرداخت غرامت به خانواده کودکان قربانی نیز مقاومت می‌کرد.

سوء استفاده آمریکا و اروپا از فقر در آفریقا

فقر دولت‌های آفریقایی و تعداد بالای مبتلایان در آن‌ها (مبتلایان ایدز، ابولا و ...)، به صورت خودکار آن‌ها را به کمپانی‌های دارویی در دیگر کشور‌های دنیا محتاج کرده است. در این میان، کمپانی‌های دارویی در غرب، در ازای ارائه سوبسید و یارانه به برخی دولت‌های آفریقایی و ارسال دارو برای آن‌ها، از آن‌ها به صورت غیر مکتوب تضمین گرفته‌اند تا مانعی جدی در برابر انجام تحقیقات و آزمایش‌های پر ریسک خود بر روی ساکنان آسیب پذیر آن‌ها ایجاد نکنند.

به عبارت بهتر، در یک آپارتاید دارویی آشکار، دولت‌های آفریقایی تحت فشار و اجبار شرکت‌های دارویی در غرب، ناچار می‌شوند کمترین محدودیت‌های قانونی ممکن را برای تست آزمایش‌ها، واکسن‌ها و دارو‌های تولید شده کمپانی‌های غرب ایجاد کنند. با این وجود، در بسیاری از موارد حتی دولت‌های آفریقایی در جریان نوع آزمایش‌های انجام شده و ماهیت واقعی آن‌ها نیز قرار ندارند! در این میان، بیشتر جان افرادی در خطر است که به دلیل زندگی در مناطق بسیار محروم، قبایلی و فاقد امکانات بهداشتی، تمرکز رسانه‌ای بر روی آن‌ها وجود نداشته و حتی در صورت قربانی شدن (بر اثر آزمایش‌های خطرساز کمپانی‌های دارویی غرب)، کسی پیگیر وضعیت و سرنوشت آن‌ها نیست.

روزنامه نیویورک تایمز در ۳۱ جولای سال ۲۰۰۷، در مقاله‌ای تحت عنوان «چرا آفریقایی‌ها از دارو‌های غربی می‌ترسند» اذعان کرد: رخداد‌هایی که در جریان آزمایش‌های دارویی (از سوی کمپانی‌های غربی) در آفریقا و طی یک قرن گذشته به وقوع پیوسته است، منجر به ترس ساکنان آفریقا از دریافت دارو‌ها و واکسن‌های ما شده است. چاد، نیجریه و بورکینافاسو کشور‌هایی هستند که از بیماری فلج اطفال رنج می‌برند، اما بسیاری از ساکنان آن‌ها حاضر نیستند واکسن فلج اطفال را بزنند. آن‌ها معتقدند که این واکسن‌ها ممکن است به ویروس ایدز یا فاکتور‌های عقیم کننده آغشته باشد؛ و حالا کرونا؛ کمپانی‌های دارویی در غرب، که ارتباط مستقیم و گسترده‌ای با آمریکا و دولت‌های اروپایی دارند، از اکنون به نقشه آفریقا خیره شده‌اند! آن‌ها در انتظار پیک شیوع کرونا در قاره سیاه هستند. به نظر می‌رسد طی ماه‌های ژوئن و آگوست که میزان ابتلای ساکنان آفریقا به کرونا به شدت افزایش خواهد یافت، شاهد برپایی آزمایشگاه‌های مرگ آمریکا و اروپا در این قاره خواهیم بود. کمپانی‌های دارویی معتقدند که طی ماه‌های آتی و با افزایش تصاعدی شمار مبتلایان به کرونا در آفریقا و همچنین احتمال مرگ برخی مبتلایان، می‌توان عدم موفقیت در تست دارو‌ها و واکسن‌های تولیدی خود در بدن مبتلایان و حتی افراد سالمی که جهت پیشگیری آن‌ها را دریافت می‌کنند، به پای مرگ بر اثر کرونا نوشت.

برپایی آزمایشگاه‌های مرگ آمریکا و اروپا در قاره سیاه

در حقیقت اظهارات دو متخصص نژادپرست فرانسوی، نه از روی تصادف و نه اشتباه لفظی بیان شده است! این اظهارات که در طول دهه‌های گذشته و در خصوص انجام آزمایش‌های غیرانسانی در قاره سیاه شاهد آن بوده‌ایم، نشان دهنده عمق فاجعه‌ای است که در ماه‌های آتی، حیات مردم آفریقا را تهدید می‌کند. مردمی که نه تنها طی قرون و دهه‌های گذشته، بلکه در حال حاضر نیز از شر جنایات عامدانه و گسترده آمریکا و کشور‌های اروپایی در امان نبوده و نیستند!

منبع: میزان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.